Istanbulin WTA-turnaus: Li runnoo Jankovicista voiton


Kauden päättävä WTA Championships -turnaus jatkuu torstaina Istanbulissa kolmella ottelulla.

Vihjeidemme kannalta turnaus on alkanut loistavasti. Sama tahti jatkui keskiviikkona, kun Jelena Jankovic kukisti peliään pahasti hakeneen Viktoryja Azarenkan. Sen jälkeen Serena Williams hoiteli avauserän Aga Radwanskaa vastaan alle 8,5 pelissä.

Na Li-Jelena Jankovic

Kello 17 Suomen aikaa alkavasta torstain avausottelusta tulee kova testi kiinalaiselle. Na Lin kerroin on noin 1,36, joka näyttää silmiini kovin alhaiselta.

Jankovicin itseluottamus on tällä hetkellä hyvän vireen ansiosta kohdallaan. Hän näyttää tällä hetkellä olevan parhaimmillaan, mikä lienee huono uutinen Lille ja tämän puolesta vetoa lyöville.

Jankovic tulee syttymään otteluun, sillä hän on voittanut kaksikon neljästä edellisestä kohtaamisesta kolme. Li tosin vei edellisen kohtaamisen New Yorkissa selvin lukemin 6-3, 6-0.

Monista pelaajien yhdeksästä aiemmasta kohtaamisesta on jo paljon aikaa, joten niillä ei ole tämän päivän mittelön kannalta merkitystä. Jankovic kuitenkin voitti Na Lin tällä kaudella Rooman hitaalla massakentällä, mikä lupaa hänelle hyvää tämänpäiväiselle hitaalla alustalla pelattavalle kohtaamiselle.

Li on aina epätasainen. Hänelle saattaa kesken ottelun tulla jaksoja, joiden aikana hän ei osu kenttään lainkaan. Tilanne saattaa myös muuttua aivan yhtä nopeasti, ja yhtäkkiä kentällä tepasteleekin se kaikkien tuntema Li, joka voi lyödä puhtaita voittolyöntejä mihin osaan kenttää tahansa.

Tämän turnauksen avausottelussaan kiinalaisen olisi pitänyt voittaa loukkaantunut Sara Errani paljon nähtyä selvemmin. Hermoilu on kuitenkin Lille edelleen ongelma kovissa paikoissa.

Uskon Lin voittavan tämän kamppailun, mutta luvassa on paljon tasaisempi vääntö kuin US Openissa. Lin 2-1-voiton kerroin 3,85 vaikuttaa päivän parhaalta vedolta.

Päivän toisessa ottelussa kohtaavat Aga Radwanska ja Angelique Kerber. Ennakkoasetelmat ovat ympäripyöreät, ja niin ovat kertoimetkin. Jos lyöt vetoa siitä ottelusta, olet rohkeampi kuin minä.

Päivän kenties viihdyttävin ottelu nähdään kuitenkin noin kello 21 Suomen aikaa. Ottelu voi tosin alkaa myöhemminkin, sillä päivän kaksi ensimmäistä kamppailua voivat hyvinkin kestää kauan.

Serena Williams-Petra Kvitova

Kaikki turnauksen osallistujat tuntuvat valittavan joko henkistä tai fyysistä väsymystä. Se ei ole yllätys tähän aikaan vuodesta. Williams kuuluu tähän joukkoon. Se on huono uutinen niille, jotka lyövät vetoa jenkin puolesta kertoimella 1,12.

Kvitovalla saattaa olla mahdollisuutensa, mutta hänen tilastonsa Williamsia vastaan onvat huonot. Suurin syy siihen on Kvitovan surkea liike. Williamsin kivikovat maalyönnit eivät anna Kvitovalle aikaa asetella itseään.

Williams on voittanut kaikki neljä aiempaa kohtaamista ja hävinnyt mittelöissä vain yhden erän. Pelaajat eivät kuitenkaan ole vielä kohdanneet Kvitovan suosimalla kovalla sisäalustalla. Lisäksi se Kvitovan ainoa erävoittokin tuli tänä vuonna.

Dohan alusta oli toki paljon nopeampi kuin Istanbulin kenttä. Motivaatio ja väsymys voivat kuitenkin olla tärkeässä osassa, ja näissä olosuhteissa en pidä Williamsin kerrointa järkevänä.

Veto yli 18,5 pelin puolesta näyttää mielestäni perustellulta. Peli- ja erätasoitukset Kvitovan puolesta ovat myös harkitsemisen arvoisia. Williams pelaa nimittäin toisena peräkkäisenä päivänä, kun taas Kvitova vietti eilen vapaapäivää.

Parhaat vedot

Li voittaa Jankovicin 2-1, 3,85
Yli 18,5 peliä Williamsin ja Kvitovan välillä, 1,55

Lyö vetoa WTA-tenniksestä ja katso ottelut suorana täällä!