Linzin WTA-turnaus: Flipkens jatkoon Itävallassa


Linzin Generali Ladies -turnaus jatkuu keskiviikkona ensimmäisen kierroksen viimeisillä ja toisen kierroksen ensimmäisillä otteluilla. Pelit alkavat Suomen aikaa kello 13.

Kirsten Flipkens-Camila Giorgi

Löin vetoa Giorgin puolesta hänen eilisessä ottelussaan Julia Goergesia vastaan, mutta nyt käännän takkini. Ottelu alkaa noin kello 15 Suomen aikaa.

Pelaajat kohtaavat toisensa ensimmäisen kerran. Luotan enemmän Flipkensin tasaisen vahvaan suorittamiseen kuin Giorgin näyttävään, hyökkäävään pelityyliin. Ottelusta voi kuitenkin tulla pitkä.

Flipkens on hyvä pelaamaan ennakkosuosikin asemassa. Hän on voittanut 11 edellisestä 12 ottelusta, joihin on lähtenyt suosikkina. Vuoden 2012 alusta lukien Flipkens on ollut suosikki 45 kertaa ja voittanut niistä otteluista 36. Flipkensin kerroin on tosin nousussa eikä hän välttämättä ole kertoimissa suosikki enää ottelun alkaessa, mutta sehän tietää vain parempaa palautusta.

Giorgin kerroin näyttää alhaiselta, mutta se perustunee hänen tämän viikon hyvään vireeseensä ja hyvin US Open -esityksiinsä. Tällä viikolla Giorgi ei kuitenkaan ole tehnyt ihmeitä, ja Flipkensin kerroin vaikuttaa pelikelpoiselta.

Belgialainen puolustaa paljon paremmin kuin esimerkiksi Goerges. Keskivauhtiset Linzin kentät tarjoavat mahdollisuuden hyvään tasapainoon hyökkäämisen ja puolustamisen välillä. Se antaa edun Flipkensille.

 Alexandra Cadantu-Melanie Klaffner

Tämä avauskierroksen ottelu alkaa noin kello 17 Suomen aikaa. Cadantun tilastot kovilta sisäkentiltä ovat kovin huonot. Romanialainen on mennyt sisäkentällä avauskierrosta pidemmälle viimeksi vuonna 2011.

Cadantu on koko urallaan kaikki tasot mukaanlukien voittanut vain yhden varsinaisen turnausottelun kovalla sisäkentällä. Se tapahtui kaksi vuotta sitten Luxemburgissa Anastasia Jakimovaa vastaan.

Tänään Cadantulla on mahdollisuus voittoon maailmanlistan sijalla 184 olevaa Klaffneria vastaan. En kuitenkaan lämpene sille, että romanialainen on kertoimissa suosikki paikallista pelaajaa vastaan. 23-vuotias Klaffner on villillä kortilla mukana Linzin turnauksessa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008. Hän on varmasti päättänyt käyttää tilaisuutensa mahdollisimman hyvin.

Ainakin Klaffner on pelannut kovilla sisäalustoilla paljon enemmän kuin vastustajansa. Edellisen näissä olosuhteissa pelatun turnauksensa Klaffner voitti, vaikka kyseessä olikin alhaisen tason turnaus Thaimaassa. Kuten Klaffnerin ranking-sijasta voisi päätellä, hänen saldonsa maailman top 100 -pelaajia vastaan (joihin Cadantukin kuuluu( on kehno: kolme voittoa, 23 tappiota.

Parhaat vedot

Flipkens voittaa Giorgin, 2,00
Klaffner voittaa Cadantun, 2,25

Lyö vetoa turnauksesta ja katso otteluita suorana täällä!