Miamin ATP-turnaus: Ferrer hoitelee Melzerin hetkessä


Tiistaina vetomme Gilles Simonin puolesta ottelussa Janko Tipsarevicia vastaan osui. Ranskalainen nousi voittoon takaa-ajoasemasta.

Otteluun uhraamani kaksi ja puoli tuntia eivät olleet kaunista katsottavaa, mutta Simonin pelisuunnitelma - Tipsarevicin epäonnistumisten odottaminen - toimi juuri niin hyvin kuin odotinkin.

Toisaalla nähtiin kuitenkin jymy-yllätys, kun Tommy Haas kukisti täysin vihkoon pelanneen Novak Djokovicin. Maailmanlistan ykkönen teki 30 pakottamatonta virhettä umpisurkean esityksensä lomassa.

Ei kuitenkaan oteta mitään pois Haasilta. Saksalaisveteraani kohtaa tänään Simonin ottelussa, joka on täysin voitettavissa.

Päivä alkaa David Ferrerin ja Jürgen Melzerin kohtaamisella, joka on laatuaan yhdeksäs. Ferrer on voittanut kahdeksasta aiemmasta keskinäisestä ottelusta kuusi, mutta Melzer murskasi Ferrerin parin vuoden takaisessa French Open -turnauksessa. Lisäksi Melzerin itseluottamus on varmasti kohdallaan pelaajan voitettua yllättäen yhdeksän ottelua putkeen.

Yksikään Melzerin kukistama vastustaja ei kuitenkaan ollut lähelläkään Ferrerin tasoa. Melzerille hävinneistä vain Denis Istomin ja Marcel Granollers ovat maailmanlistalla 50 parhaan joukossa. Melzerin voitoista viisi irtosi Dallasin haastajaturnauksessa, ja sielläkin yhtä ottelua lukuunottamatta kaikki koitokset ratkesivat aivan kalkkiviivoilla.

Melzerin viime aikojen saldo maailmanlistan 10 parhaan joukossa olevia pelaajia vastaan ei ole kehuttava: vain yksi voitto 11 viime yrittämällä. Melzer kukisti Roger Federerin Monte Carlon savella 2011, mutta hävisi heti seuraavan ottelunsa Ferrerille viemättä tältä erääkään.

Ferrer joutui jälleen pettymään Indian Wellsissä. Tällä viikolla Ferrer on varmasti sitäkin sisuuntuneempi. Hän näytti jo eilen tunteen paloa, kun tuomari teki häntä vastaan virheellisen päätöksen ratkaisuhetkillä.

Kei Nishikorin kohdannut valencialainen yritti saada virheen tehneen tuomarin poistettua kentältä, mutta pahoitteli käytöstään jälkeenpäin.

Ferrerin elkeistä pystyi päättelemään, ettei hän ole paikalla hengailemassa. Ellei Melzer ole aivan huipputasollaan, mitä en usko hänen 32-vuotiaana olevan, maailmanlistan kolmonen tulee voittamaan ottelun selvällä marginaalilla.

Nopean ottelun puolesta on tarjolla moniakin hyviä kertoimia. Itse laitan lapulle pelin alle 20,5 geimin puolesta.

Paras veto: Alle 20,5 peliä Ferrerin ja Melzerin välillä, 1,60.

Lyö vetoa Miamin ATP- ja WTA-turnauksista täällä!