Miamin ATP-turnaus: Murray kukistaa Ferrerin finaalissa


Tommy Haasin huono syöttöpeli kävi kalliiksi perjantain semifinaalissa David Ferreriä vastaan. Haas meni ottelussa johtoon, mutta onnistui sen jälkeen avaussyötöissä vain 31-prosenttisesti ja hävisi ottelun.

Ferrer pelaa Masters 1000 -tasoisen turnauksen finaalissa kovalla ulkokentällä ensi kertaa sitten vuoden 2011. Miehen koko uralla tämä on vasta toinen finaali vastaavalla kentällä tällä tasolla. Edellisellä yrittämällä Ferrer kohtasi Andy Murrayn Shanghaissa. Skotti vei voiton antamatta Ferrerille erääkään. Ferrer voitti kuitenkin viime kauden lopulla vastaavan turnauksen Bercyssä, joten hän on päässyt Masters-lautasen makuun.

Murrayn saldo kovien ulkokenttien Masters 1000 -finaaleista on loistava. Näissä oloissa hän on voittanut kymmenestä finaalistaan seitsemän, joista kuusi ilman erätappioita. Ferrer on kohdannut Murrayn kovalla ulkokentällä neljästi eikä le voittanut kertaakaan, vaikka kaikki alustat mukaanlukien Ferrer on voittanut kaksikon kolme edellistä yhteenottoa.

Ferrer ei ole ollut tällä viikolla parhaimmillaan. Haasia ja Jürgen Melzeriä vastaan hän oli vaikeuksissa. Alkukierroksilla Ferrer voitti loukkaantuneen Kei Nishikorin ja ottelun keskeyttäneen Dmitri Tursunovin. Ferrer on epäilemättä hermostunut finaalin alla. Jos espanjalainen ei saa otteluun hyvää alkua, urakasta tulee vaikea. Uskon Murrayn voittavan melko vakuuttavaan tyyliin.

Otteluun on useita hyviä pelivaihtoehtoja. Minun valintani on skotin voitto -3,5 geimin tasoituksella. Miamin finaali on harvoin tasainen. Vuoden 2005 jälkeen se on yhtä poikkeusta lukuunottamatta ratkennut voittajalle aina suorissa erissä. Murrayn kunto tuntuu olevan kohdallaan juuri oikeaan aikaan, joten hän hoitanee homman ja jättää hieman hajurakoakin.

Paras veto: Murray (-3,5 peliä) voittaa Ferrerin, 1,78.

Lyö vetoa ottelusta täällä!