Miesten tennis: Andujar ja Montanes jatkoon Barcelonassa


ATP-maailmankiertue siirtyy 17. viikollaan Monte Carlosta Bukarestiin ja Barcelonaan. Pelit jatkuvat siis eurooppalaisilla savikentillä. Viikon merkittävämpi turnaus pelataan Kataloniassa, missä Rafael Nadalin ja David Ferrerin kaltaiset nimet tähdittävät ATP 500 -tapahtumaa. Bukarestin nimekkäimmät osallistujat ovat Janko Tipsarevic ja Gilles Simon.

Maanantaina Bukarestissa pelataan viimeiset karsintaottelut sekä kolme ensimmäisen kierroksen ottelua. Barcelonassa puolestaan huhkitaan 10 avauskierroksen peliä. Viime vuonna Bukarestissa altavastaaja yllätti ennakkosuosikin seitsemässä kahdestatoista avauskierroksen ottelusta. Barcelonan ykköskierroksella 24 ennakkosuosikista hävisi puolestaan vain kaksi. Niissäkin otteluissa ennakkoasetelmat olivat melko tasaiset. Jos tapoihisi kuuluu luottaa suosikkeihin, keskitä vetosi Barcelonaan.

Pablo Andujar on yksi niistä pelaajista, joilta voi odottaa vaikuttavaa suorittamista tällä viikolla. Valencialainen on ollut huonossa vireessä viime kesän US Openista saakka ja valunut rankingissa hälyttävän alas. Casablancassa hän ei pystynyt pitämään kiinni tärkeistä ranking-pisteistään, minkä takia Andujar mahtuu rankingissa enää niukasti sadan parhaan joukkoon. Viime syyskuussa mies oli vielä sijalla 33.

Viime viikolla Monte Carlossa Andujar pelasi kuitenkin jo hyvin. Hän voitti kolme ottelua, kunnes menetti johtoasemansa Philipp Kohlschreiberille ja karsiutui. Jos Andujar jatkaa pelillisesti siitä, mihin viime viikolla jäi, Grega Zemljan pitäisi kaatua maanantaina.

Slovenialaisella on paljon kokemusta vastaavilta pelialustoilta haastajatason turnauksista, mutta ATP-tasolla hän päätyy savelle harvoin. Kaksi viikkoa sitten Casablancassa Zemlja voitti kaksi paljon huonomman rankingsijoituksen vastustajaa. Ne olivat hänen ensimmäiset voittonsa ATP-kiertueella savikentillä sitten vuoden 2010 Ranskan avointen.

Espanjalaisista savikenttien miehistä myös Albert Montanesin pitäisi selvitä toiselle kierrokselle. Isäntäkaupunki Barcelonasta ponnistavalla pelaajalla on liikaa saviosaamista Ricardas Berankisille, joka on nopeiden alustojen mies. Liettualainen tosin voitti Tommy Haasin savella Pohjois-Amerikassa edellisessä turnauksessaan, mutta mies on silti kokematon tällä alustalla. Itse asiassa ne pari voittoa, jotka Berankis sai Teksasissa tililleen, olivat hänen ensimmäiset savikenttävoittonsa ATP-turnauksen varsinaisilla kierroksilla.

Montanesin ura alkaa kääntyä loppusuoralle, mutta hän pystyy edelleen kukistamaan kelpo pelaajia itselleen sopivalla alustalla. Se kävi kantapään kautta selväksi Gael Monfilsille viime viikolla Monte Carlossa.  1,63 on kelpo kerroin sille, että Montanes taktikoi voiton Berankisista.

Parhaat vedot:

Andujar voittaa Zemljan, 1,60
Montanes voittaa Berankisin, 1,63

Lyö vetoa Barcelonan ja Bukarestin ATP-turnauksista täällä!