Miesten tennis: Davydenko ja Giraldo hoitavat hommansa


Sunnuntai päätti hienon vedonlyöntiviikon ATP-kiertueella. Vielä päätöspäivänä kumpikin valintani osui. Richard Gasquet kukisti helposti Benoit Pairen Montpellierissä häviten vain viisi peliä koko ottelussa. Se kattoi tasoitusvetomme enemmän kuin hyvin. Zagrebissa laulettiin samaa laulua. Marin Cilic voitti Jürgen Melzerin vielä vakuuttavammin suorissa erissä.

ATP-maailmankiertueen seitsemällä viikolla savikenttien sankarit siirtyvät Chilestä Brasiliaan pelaamaan Brasilian avoimia. Rafael Nadal nousee jälleen keskiöön. Vina del Marissa tähden turnaus päättyi yllättävään tappioon Horacio Zeballosille. San Josessa pelataan ATP 250 -sisäturnaus, mutta viikon isoin tapahtuma on Rotterdamissa, jossa pelataan 1,5 miljoonan euron ABN AMRO World Tennis Tournament. Kyseessä on ATP 500 -tapahtuma.

Siellä päivän kuumimmassa ottelussa Bernard Tomic ja Grigor Dimitrov kohtaavat ensimmäisen kerran. Ottelu on kuitenkin liian vaikea veikattava, sillä kummallakin pelaajalla on taipumusta epätasaisuuteen. Lyön itse tuplan, johon otan yhden ottelun kummastakin turnauksesta: uskon Nikolai Davydenkoon Rotterdamissa ja Santiago Giraldoon Sao Paulossa.

Kumpikin kohtaa pahasti epävireisen vastustajan. Davy kohtaa Florian Mayerin kello 22 Suomen aikaa. Saksalainen ei ole voittanut rankingin 40 parhaan joukossa olevaa vastustajaa sitten viime vuoden Wimbledonin, jolloin Mayer kukisti Richard Gasquet'n.

Davydenkon pelityyli sopii Rotterdamin sisäkentille. Viime vuonna Davydenko ylsi Rotterdamissa semifinaaliin. Hän on lisäksi voittanut viisi seitsemästä ottelustaan Mayeria vastaan. Itseluottamus on näiden pelaajien kohdalla avainasia. Davydenkolla sitä on enemmän kuin Mayerilla, vaikka venäläinen hävisikin Montpellierissä Jarkko Niemiselle.

Giraldon vastustaja Pablo Andujar on 11 peräkkäisen tappion kurimuksessa. Vaikka Giraldo on vasta matkalla kohti parastaan, hänen esityksensä Carlos Berlocqia vastaan oli hyvä merkki siitä, että Giraldo on palaamassa huipputasolleen. Hänen olisi pitänyt voittaa ottelu nähdyn kaltaisella esityksellä. Andujar on voittanut kymmenessä viime ottelussaan vain kaksi erää ja itseluottamus on varmasti pohjalukemissa. Uskon Giraldon venyttävän espanjalaisen kurjuusputkea.

Paras pelivalinta: Davydenkon ja Giraldon voitot tuplaan, 1,96

Lyö vetoa turnauksista täällä.