Miesten tennis: Goffin voittaa Troickin Davis Cup -avauksessa


Vuoden 2013 Davis Cup alkaa perjantaina. Jo avauskierroksella on paljon tarjontaa vedonlyönnin näkökulmasta. Iso-Britannia ei ole mukana, sillä maa pääsee suoraan huhtikuiseen Venäjän-turnaukseen. Siellä joukkue joutuu jälleen tulemaan toimeen ilman Andy Murrayta.

Sveitsi-Tshekki-ottelusta ei oikein löydy pelattavaa. Thomas Berdychin voittokerroin suomalais-sveitsiläistä Henri Laaksosta vastaan on vain 1,01. Myös Stan Wawrinkan kerroin 1,12 ottelussa Lukas Rosolia vastaan on turhan alhainen.

Kiinnostavampi altavastaaja on Florian Mayer, joka edustaa Saksaa. Hänen kertoimensa Argentiinan Juan Monacoa vastaan on 2,22. Mayerin saldo Monacoa vastaan on erinomainen ja argentiinalaisella on ollut tällä kaudella loukkaantumishuolia. Monaco on pystynyt pelaamaan vain yhden ottelun. Vedonlyönti Mayerin puolesta on kuitenkin aina riski.

Luotettavampi ratkaisu on uskoa David Goffinin kykyihin. Hän edustaa Belgiaa ja saa avausottelussa vastaansa Viktor Troickin. Charleroissa pelataan ennakkotietojen mukaan todella raskaalla savialustalla. Goffin pelasi kauden 2012 parhaat pelinsä savella. Tämänkaltaisella hitaalla alustalla uskoisin Goffinin voittavan Troickin, joka on vienyt nimiinsä vain yhden viidestä savikentällä pelaamastaan Davis Cup -kamppailusta.

Goffinin Davis Cup -uran alku on ollut kohtalainen, vaikkakaan ei tajunnanräjäyttävä. Hän on voittanut kaikki kolme otteluaan keskinkertaisia vastustajia vastaan. Tässä kamppailussa kohtaavat kaksi pelaajaa, joilla on takanaan vain kaksi voittoa tältä vuodelta. Luotan Goffinin taitoihin savikentällä.

Myös todella isojen kertoimien metsästäjille on tarjolla pelattavaa. Novak Djokovicin kerroin on 1,01, mutta hän kohtaa vastustajan, jota vastaan hän on hävinnyt enemmän kuin voittanut otteluita. Oliver Rochus on kukistanut Djokovicin kolmesti pelaajien viidessä yhteenotossa. Kaksi muutakin kamppailua olivat hyvin tiukkoja. Djokovic on tiettävästi kutsunut Charleroin kenttiä huonoimmiksi, mitä hän on urallaan kohdannut. Hän tosin sanoi samaa viime vuonna hävittyään Madridin savella.

32-vuotiaan belgialaisen voitto on tietysti erittäin epätodennäköinen. Oudompiakin asioita on kuitenkin tapahtunut, eikä kerroin 50,00 ole ollenkaan hullumpi pientä kokeilua ajatellen, kun väsynyt Djokovic joutuu raskaalle kentälle.

Paras veto: Goffin voittaa Troickin, 1,65

Lyö vetoa Davis Cupista täällä.