Miesten tennis: Mayer ja Delbonis vahvoilla Chilessä


Tällä viikolla ei pelata WTA:ta, sillä myöhemmin viikolla edessä on Fed Cupin otteluita. Vina del Marissa, Montpellierissä ja Zagrebissa pelataan kuitenkin ATP 250 -turnaukset. Maanantain ohjelma on melko harva, sillä kyseessä on viimeinen karsintapäivä sekä Euroopassa että Etelä-Amerikassa, missä Rafael Nadal tekee myöhemmin tällä viikolla odotetun comebackinsa.

Oma huomioni kiinnittyy Chileen. Kahden ottelun tuplan kertoimeksi muodostuu noin 1,99.

Ensimmäisessä, Suomen aikaa noin kello 19 alkavassa ottelussa kohtaavat argentiinalaiset Federico Delbonis ja Guido Anreozzi. Hyvävireinen, vasenkätinen Delbonis voitti Bucaramangan haastajaturnauksen Kolumbiassa pari viikkoa sitten. Hän kaatoi turnauksessa muun muassa veteraani Nicolas Massun, Paul Capdevillen sekä Pedro Sousan. Finaalissa Delbonis voitto Wayne Odesnikin.

Andreozzi puolestaan voitti viime kaudella Liman haastajaturnauksen savialustalla. Se ei kuitenkaan käynnistänyt pelaajan konetta, vaikka seuraavalla viikolla Andreozzi voittikin Feli Lopezin. Kyseisen voiton jälkeen hän ei ole päässyt samantasoisissa turnauksissa puolivälieriä pidemmälle, mutta Delbonisin tavoin hän on voittanut pari karsintaottelua Chilessä ennen tätä kamppailua.

Delbonis on tällä tasolla paljon kokeneempi pelaaja, vaikka hän on vain vuoden vastustajaansa vanhempi. Kaksikko kohtaa ensimmäistä kertaa ja uskon Delboniksen olevan vahvempi.

Argentiinalaisista myös Leonardo Mayer on tänään tositoimissa. Hän kohtaa käsittämättömän ennalta-arvaamattoman Filippo Volandrin noin kymmeneltä illalla Suomen aikaa. Se ottelu kallistunee Mayerin eduksi.

31-vuotias Volandri pelaa enimmäkseen haastajaympyröissä, mutta hänellä on tapana ilmestyä toisinaan ATP-kiertueelle ja pelata melko hyvin. Hän näytti sen esimerkiksi vuosi sitten, jolloin hän ylsi Sao Paulon semifinaaliin kukistaen matkalla Albert Montanesin, Thomaz Belluccin, David Nalbandianin ja Ruben Ramirez-Hidalgon. Italialainen yltää tällaisiin suorituksiin vain harvoin. Pelaajan huono syöttö heikentää aina miehen suoritusta nopeilla alustoilla.

Mayer taas on melko hyvä syöttäjä. Jos hän pääsee lähelle parastaan tänään, Volandrin pitäisi kaatua ilman suuria ongelmisia. Pelaajat kohtaavat toista kertaa. Vuonna 2011 Mayer voitti Napolin haastajaturnauksen ottelun kolmessa erässä. Jos Leo on kunnossa, hän voittaa Volandrin.

Mayer pelasi viimeksi Melbournessa. Tuolloin hän kohtasi Bernard Tomicin kädessään suojaava side, koska Mayerille oli käynyt vahinko ilotulitteen kanssa. Käden pitäisi kuitenkin olla jo täydessä kunnossa.

Päivän veto: Mayer ja Delbonis voittajiksi tuplassa, kerroin 1,99.

Lyö vetoa otteluista täällä.