Pariisin WTA-turnaus: Wickmayer ja Zakopalova samaan peliin


Palasimme keskiviikkona voittojen tielle Pariisin WTA-turnauksessa, kun Yanina Wickmayer kukisti Anastiasia Pavljutshenkovan.

Belgialainen kukisti venäläisen, joka valitti aikaeroväsymystä ennen ottelua. Ainakaan kahdessa avauserässä en kuitenkaan huomannut mitään ongelmaa Nastian pelissä.

Christina McHale syötti itsensä avauserän voittoon Marion Bartolia vastaan, mutta hiipui sitten. Se oli valitettavaa niille, jotka antoivat McHalelle +1,5 erän etumatkan. Stefanie Voegelea vastaan vaikeuksissa olleen Petra Kvitovan tarinan oudaati samaa kaavaa.

Torstailta on poimittavissa viisi lievää ennakkosuosikkia. Heistä kaksi vahvinta ovat mielestäni Klara Zakopalova ja Yanina Wickmayer, jotka isketään samaan peliin.

Zakopalova kohtaa Carla Suarez Navarron noin kello 14 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Pariisin nopeat olosuhteet sopivat Zakopalovalle paremmin kuin espanjalaiselle, joka kukisti avauskierroksella niukasti Monica Niculescun.

Zakopalova ei ole pelaaja, jota kannattaa iskeä lapulle säännöllisesti, mutta hän on voittanut tämän päivän vastustajansa pelaajien kummassakin aiemmassa kohtaamisessa kovalla kentällä. Zakopalova (1,45) vienee tämänkin kamppailun nimiinsä.

Mainituista kohtaamisista on tosin kulunut jo pitkä aika eivätkä pelaajat ole kohdanneet yli kolmeen vuoteen. Olisin kuitenkin erittäin yllättynyt, jos espanjalaisen taso riittäisi tänään. Navarro on koko urallaan päässyt kovien sisäkenttien turnauksissa päässyt vain kerran toista kierrosta pidemmälle.

Zakopalova meni viime vuonna Pariisissa semifinaaliin. Hänelle nämä olosuhteet sopivat paljon paremmin.

Myös Yanina Wickmayer ylsi viime vuonna semifinaaliin. Belgialaisella on loistava mahdollisuus toistaa temppu, mutta ensin hänen on kaadettava iltaottelussa kovalyöntinen Kristina Mladenovic.

Wickmayerin kova taisto Pavljutshenkovaa vastaan totutti Wickmayerin olosuhteisiin. Pelaaja todennäköisesti odotti kohtaavansa Julia Georgesin, mutta saksalainen mokasi 5-2-johdon avauskierroksen ottelun viimeisessä erässä Mladenovicia vastaan.

Pelaajat kohtaavat ensimmäisen kerran, mutta uskon, että luotettavampi belgialainen voittaa ottelun.

Mladenovic on kohtalainen lyöjä, mikä toimi samantyylistä Georgesia vastaan. Georgesin olisi silti pitänyt voittaa. Kokonaisvaltaisemman ja paremmin liikkuvan Wickmayerin pitäisi olla Mladenovicille liikaa.

Mitä muihin otteluihin tulee, en taida oikein luottaa Sara Erranin kertoimeen 1,33 kovalla sisäkentällä, vaikka vastassa onkin Magdalena Rybarikova.

Errani ei ole pelannut tänä vuonna hyvin. Melbournessa hän hävisi Suarez Navarrolle ensimmäisellä kierroksella. Rybarikova oli eilen vaikeuksissa ja vaikutti flunssaiselta, mutta jätän veikkaamisen joka tapauksessa tämän ottelun osalta väliin.

Luulisin Lucie Safarovan voittavan Alize Cornetin, mutta Safarova aloitti ottelunsa Lourdes Dominguez-Linoa vastaan huonosti. Cornetia vastaan samanlainen alku olisi kohtalokas.

Safarova näytti pelin lopussa jo hyvältä ja hänen pitäisi voittaa tämä ottelu, mutta en oikein luota häneen tällä hetkellä.

Paras veto: Zakopalovan ja Wickmayerin voitot yhdistelmänä, kerroin 2,06

Lyö vetoa Pariisin WTA-turnauksesta täällä.