Rooman ATP-turnaus: Federer lähettää Pairen kotiin


Voittoputkemme Internazionali BNL d'Italiassa päättyi perjantaina, kun Benoit Paire kenties nousi vihdoinkin huipulle.

Vain joitain viikkoja sitten Paire käveli Oeirasissa apeana ympäriinsä huppari päällään Portugalin avointen ottelunsa aikana. Nyt sama mies murskasi hienolla esityksellä Marcel Granollersin. Paire on taipuvainen Big Macien ja pizzan houkutuksille eikä oikein vaikuta maailmanlistan top 20 -pelaajalta, mutta perjantaina suoritus oli top 10 -tasoa.

Aiempaan taustaan peilaten olen kuitenkin yhä sitä mieltä, että Pairen voittokerroin oli liian alhainen. Pairen huippusuorituksen ja Granollersin melko ala-arvoisen esityksen yhdistelmä tiesi kuitenkin noloa tappiota sekä Granollersille että meidän vedollemme.

Ärsyttävää kyllä, Tomas Berdych ei pystynyt pitämään syöttöään tarpeeksi pitkään, jotta hänen ottelunsa avauserä olisi venynyt yli 9,5 pelin. Reiluuden nimissä on kuitenkin tunnustettava, että Novak Djokovic pelasi loistavasti, eikä kukaan olisi pärjännyt siinä myllyssä, jonka maailmanlistan ykkönen järjesti ottelun alkajaisiksi.

Sen jälkeiset tapahtumat olivat kuitenkin käsittämättömiä. Djokovic johti jo 6-2, 5-2, mutta sitten serbialaisen keskiintyminen herpaantui. Berdych pääsi uudelleen peliin kiinni ja, uskomatonta kyllä, voitti.

Näin ollen päivän semifinaaleissa kohtaavat Roger Federer ja Benoit Paire sekä Rafael Nadal ja Tomas Berdych. Edes nykyvireessään Paire tuskin pystyy voittamaan Federeriä.

Pelaajat ovat kohdanneet kahdesti aiemmin, eikä sveitsiläisellä ole tehnyt tiukkaa voittaa Pairea. Edellinen kohtaaminen käytiin aiemmin tällä kaudella Melbournessa. Ottelu ratkeaa lopulta siihen, minkä persoonansa Paire lähettää tänään kentälle.

Niin hyvä kuin Paire eilen olikin, Granollers pelasi huonosti. Lisäksi Federer on valmiiksi viritetty, sillä hän joutui eilen kestämään Jerzy Janowiczin tykitystä.

Sveitsiläinen tarvitsi Janowiczin virheen päästäkseen peliin mukaan, eikä Federer mokannut tie breakissa. Federer on aivan liian päättäväinen, kokenut, motivoitunut ja laadukas haaste Pairelle.

Kuten on jo käynyt selväksi, Paire voi hyvänä päivänään olla erittäin vaarallinen. Olisi kuitenkin hölmöä uskoa, että hänellä olisi kolme hyvää päivää putkeen. Hänellä ei ole henkistä kanttia kääntää tilanteita, jos ottelut alkavat sujua huonosti. Lisäksi Paire on huono ratkaisupalloissa.

Ranskalaisen viime päivien upeista esityksistä huolimatta hän on varsin suhdanneherkkä pelaaja. Uskoisin, että jossakin vaiheessa Federer-ottelua Paire jää selkeästi kyydistä.

Houkuttelisi kovasti lyödä vetoa sen puolesta, että toisessa erässä nähdään alle 8,5 peliä (3,30), mutta Federerin voitto -4,5 pelin tasoituksella näyttää ainakin turvalliselta poiminnalta.

Paras peli: Federer (-4,5 peliä) voittaa Pairen, 1,80.

Vedonlyönti ja ottelut suorina lähetyksinä täällä!