Serena Williamsin boikotti avaa mahdollisuuksia muille Indian Wellsissä


Vuonna 2001 Serena Williams poltti päreensä Indian Wellsin WTA-turnauksessa, kun fanit buuasivat hänet pois kentältä.

Syynä oli se, että Serenan sisko Venus peruutti osallistumisensa siskosten väliseen semifinaaliin viime hetkillä. Illan viihdepläjäys jäi faneilta näkemättä. Kaksi päivää myöhemmin yleisö purki turhautumisensa finaalissa, jossa Serena buuattiin pois kentältä ja Venus sekä siskosten isä Richard katsomosta.

Richardin mielestä tapauksessa oli rasistisia piirteitä. Koko Williamsin perhe kieltäytyi jatkossa astumasta jalallaan Indian Wells Tennis Gardeniin.

Williams harkitsi boikottinsa lopettamista nähtyään Mandela-elokuvan Long Walk to Freedom, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että tähti vastustaa Indian Wellsiä aivan yhtä kiihkeästi kuin vuosituhannen alussakin.

Eläkeläisten kansoittamassa kaupungissa suurin osa Serenalle vuonna 2001 buuanneista faneista on todennäköisesti jo mullan alla. Sieltä kukaan ei kuule heidän ivaansa, oli se rasistista tai ei.

Turnaukseen osallistuville pelaajille tilanne sopii kuitenkin varmasti hyvin. Kun kissa on poissa, hiiret voivat leikkiä. Williamsin poissaolo avaa muille mahdollisuuksia.

Puolustava mestari Maria Sharapova on tänäkin vuonna vahva voittajaehdokas. Hänen mestaruuskertoimensa on 8,00.

Australian avointen voittoa juhlinut Li Na on ykkössijoitettu ja saa kertoimekseen 4,50. Hänen avausottelunsa toista kiinalaista Zheng Jietä vastaan saattaa kuitenkin olla vaikea.

Victoria Azarenka (3,50) voi niinikään esiintyä vahvasti, jos hänen jalkansa on parantunut kunnolla. Myös Agnieszka Radwanskaa (9,00) kannattaa pitää silmällä.

Vielä kun Williams unohtaisi vihanpitonsa. Fanit joustaisivat varmasti ja antaisivat tähdelle ystävällisen vastaanoton osoittaakseen, että eivät ole rasisteja.

Lyö vetoa Indian Wellsin WTA-turnauksesta täällä!