Sydneyn ATP-turnaus: Pironkova vie erän Kerberiä vastaan


Tsvetana Pironkova-Angelique Kerber

Tämä ei todellakaan ole sellainen finaali, jota kovin moni osasi odottaa ennen Sydneyn turnauksen alkua. Pironkova pelaa ensimmäisessä WTA-finaalissaan turnauksessa, jossa nähtiin myös monia lajin huippuja. Ennen turnausta Pironkovan turnausvoiton kerroin oli 151,00.

Grand Slamia edeltävällä viikolla nähdään toisinaan yllätyksiä. Sydneyn nopeat olosuhteet ovat eittämättä avittaneet bulgarialaista, joka kukisti eilen Petra Kvitovan hienosti suoraan kahdessa erässä.

Kvitovan tappio oli yllätys hänen viikon aiemmat hyvät esityksensä huomioiden. Hän saattoi kuitenkin aliarvioida Pironkovaa ja maksoi siitä kovan hinnan.

Kerber jatkoi hyvää tuloskuntoaan kukistamalla Madison Keysin selvästi. Kerber tulee finaaliin selvänä suosikkina kertoimella 1,22. Saksalaisen tilastot finaaleista eivät kuitenkaan ole häävit, eikä hän ole voittanut vielä yhtäkään mestaruusta kovalla ulkokentällä. Kaikki Kerberin kolme WTA-pokaalia ovat kovilta sisäalustoilta.

Kerber siirtyi valmentaja Benjamin Ebrahimzadehin alaisuuteen viime kauden lopulla. Tällä kaudella hän on pelannut aiempaa hyökkäävämmin. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että kaksikon yhteistyö toimii hyvin. Tämänhetkinen maailmanlistan yhdeksikkö kärsi kuitenkin selvän tappion Pironkovalle, kun pelaajat kohtasivat edellisen kerran. Ottelu käytiin kaksi vuotta sitten Dohan kovalla ulkokentällä.

Pironkova saattaa hermoilla, mutta jos hän pystyy sivuuttamaan ne tunteet, hänellä on mahdollisuutensa. Kerber on hävinnyt viidestä viime finaalistaan neljä, joten hänenkin punttinsa saattaa tutista. Kerberin voittokerroin 1,22 vaikuttaa todella alhaiselta, joten lähden altavastaajan kannalle. Pironkovan voitto 1,5 erän tasoituksella on hyvä vaihtoehto kertoimella 2,16.

Hobartin turnauksessa Sam Stosur on kertoimella 1,38 selkeä ennakkosuosikki Klara Zakopalovaa vastaan. Zakopalova jatkoi hyvää virettään voitolla Alison Riskestä viime yönä. Jos tshekki pitää hermonsa kurissa, hänellä on mahdollisuutensa kertoimella 2,95. Stosur on eittämättä hermostunut.

Kaksikko on kohdannut neljästi aiemmin, ja voitot ovat Stosurille 3-1. Tällä kertoimella näissä olosuhteissa Stosur on kuitenkin pelikelvoton.

Garbine Muguruza-Estrella Cabeza-Candela

Hobartin toisessa välierässä Muguruza kohtaa Cabeza-Candelan neljättä kertaa. Muguruza on tällä hetkellä hyvässä iskussa ja saakin voittokertoimekseen 1,26.

Cabeza-Candela on vasta toista kertaa mukana WTA-tason välierässä. Hän on varmasti pelaajista väsyneempi tahkottuaan pitkän ottelun Monica Niculescua vastaan. Toisaalta Cabeza-Candela ei osallistu Australian avoimiin, joten hän voi panna kaiken peliin.

Nilkkavammasta toipunut Muguruza on esittänyt jälleen vahvoja otteita. Todennäköisesti hän on liian kova haaste perjantaiaamun vastustajalleen. Kuudessa ottelussaan Muguruza ei ole vielä hävinnyt erääkään.

Muguruzalla on hyvät mahdollisuudet Hobartin turnauksen voittoon, ja uskon hänen vievän tämän ottelun suoraan 2-0.

Pelivihjeet

Pironkova (+1,5 erää) voittaa Kerberin, 2,16
Muguruza voittaa Cabeza-Candelan 2-0, 1,62 

Lyö vetoa WTA-tenniksestä ja katso ottelut suorana täällä!