WTA-kiertue: Pennetta yllättää väsyneen Halepin


WTA-viikko hämmentää hämmentämistään. Keskiviikkona nähtiin lisää outoja tuloksia ja hulluja tapahtumia sekä Båstadissa että Bad Gasteinissa.

Vetoni Viktorija Golubicin puolesta alkoi oikein mukavasti. Hän voitti avauserän Andrea Hlavackovaa vastaan ja pelasi hyvin, kunnes Hlavackovan pitkäksi venähtänyt visiitti saniteettitiloihin käänsi ottelun tshekin eduksi.

Ikuisuudelta tuntuneen tauon jälkeen Golubic ei enää löytänyt peliinsä rytmiä. Hän voitti enää yhden pelin ja Hlavackova meni uransa ensimmäiseen massakenttäturnauksen puolivälierään.

Siellä hän ei joudu kohtaamaan ykkössijoitettua Mona Barthelia, joka luovutti eilen WTA-listan sijalla 725 olevaa Lisa-Marie Moseria vastaan. Barthelin kerroin oli 1,02. Tämä käänne kertookin käynnissä olevasta viikosta kaiken. Yvonne Meusberger puolestaan voitti Jasmina Tinjicin 6-0, 6-0. Torstainakin kaikki on siis mahdollista.

Serena Williams on tänäänkin huomion keskipisteenä. Hänen pitäisi antaa kunnon selkäsauna Anna Tatishvilille, mutta epäilen edelleenkin Williamsin motiiveja osallistua tähän turnaukseen. Amerikkalaisen saldo kansainvälisistä pikkuturnauksista ei ole kummoinen. Tämän vuoden Ranskan avoimissa Williams voitti Tatishvilin 6-0, 6-1, ja samanlaisia lukemia sopii odottaa tänäänkin. Tasoitus on asetettu 7,5 peliin, ja Williams kattanee sen kertoimella 1,60.

Motivoituneiden pelaajien löytäminen on tällä viikolla osoittautunut vaikeaksi. Kuvittelisin kuitenkin, että ainakin Mathilde Johansson haluaa puolustaa viime vuoden finaalipaikasta ansaitsemiaan ranking-pisteitä. Johansson kohtaa tänään Båstadin päivän viimeisessä ottelussa karsintojen kautta mukaan tulleen Andrea Gamizin.

Gamizin edellisen kierroksen voitti Tsvetana Pironkovasta ei ollut täydellinen shokki ottaen huomioon, että Pironkova tuli turnaukseen suoraan ruohokentiltä eikä muutenkaan ole erikoinen massapelaaja. Kyseessä oli joka tapauksessa vasta Gamizin toinen voitto rankingissa sadan joukosta olevasta vastustajasta. Hän on kohdannut top 100 -vastustajan 16 kertaa. Niissä otteluissa hän oli aiemmin voittanut yhteensä vain kolme erää ennen voittoaan Pironkovasta. 13 kertaa hän oli hävinnyt top 100 -vastustajalle suoraan erin 0-2.

Johansson tarvitsee tällä viikolla menestystä pysyäkseen rankingissa sadan parhaan joukossa. Siksi kannattaa uskoa hänen 2-0-voittoonsa.

Altavastaajista kenties paras pelivalinta on Flavia Pennetta, jonka kerroin epäilemättä väsynyttä Simona Halepia vastaan on 3,75. Halepin ohjelma on tällä hetkellä yksinkertaisesti naurettavan tiivis. Kohtaaminen Pennettaa vastaan on Halepille jo 19. ottelu sitten Ranskan avointen. Pennetta on pelannut Pariisin jälkeen kuusi ottelua. Pennetta on tarpeeksi hyvä hyödyntääkseen Halepin mahdollisen tasonlaskun. 3,75 on kerroin, joka ansaitsee kokeilun.

Parhaat vedot

Johansson voittaa Gamizin 2-0, 1,75
Pennetta voittaa Halepin, 3,75

Vedonlyönti ja ottelut suorina lähetyksinä täällä!