WTA-tennis: Barthel kukistaa Beckin


WTA-kiertue palaa ohjelmalle Fed Cup -tauon jälkeen. Qatar Total Openin palkintopotissa on 2,4 miljoonaa dollaria.

Premier 5 -turnauksesta puuttuvat viime vuoden finalistit Viktoryja Azarenka ja Serena Williams, jotka vetäytyivät vammojen takia. Maailmanlistan top 10 -pelaajista seitsemän on kuitenkin mukana Dohassa.

Turnaus pelataan varsin vauhdikkaalla, kovalla Plexicusion-ulkokentällä. Pelin nopeus vaihtelee kellonajan mukaan, sillä tähän aikaan vuodesta Dohan illat ovat varsin viileitä.

Aiemmin tänä vuonna pelatussa Dohan ATP-turnauksessa peli oli nopeaa. Pelaajat, jotka lyövät palloa vauhdilla ja hyödyntävät ensimmäiset lyöntinsä, tulevat hyötymään olosuhteista.

Mona Barthel 1.43-Annika Beck 2.70

Maailmanlistalla 64:ntenä olevalle Barthelille nämä olosuhteet sopivat. Saksalainen tarvitseekin nostetta pudottuaan Pariisissa avauskierroksella hallitsevana mestarina. Romahdus Pariisissa tiesi Barthelille 28 sijan pudotusta rankingissä.

Barthelilla on hyviä muistoja Dohasta. Vuosi sitten hän murskasi Angelique Kerberin 6-1, 6-2 ja putosi myöhemmin Caroline Wozniackia vastaan. Jos epätasainen 23-vuotias Barthel löytyää oman tasonsa, hän on liian kova haaste puolustusvoittoiselle Beckille.

Näin kävi pelaajien aiemmissa kohtaamisissa, joista tosin on niin paljon aikaa, etteivät ne ole tänään merkityksellisiä. Ottelut kuitenkin osoittivat sen, että Barthel osaa rikkoa maannaisensa puolustuksen.

Paljon riippuu siitä, mikä on Barthelin päivän kunto. Se on selvää, että Beckiltä saadaan pitkiä palloralleja ja jauhamista. Barthelin on oltava parhaassa iskussaan, mutta jos hän on sitä, olosuhteet puoltavat häntä.

Valintani otteluun on Barthel -3,5 peliä. Barthel tarvitsee hyvän viikon, jotta ranking-sijoitus ei romahda entisestään, ja Dohassa olosuhteet tavoitteen toteuttamiselle ovat kunnossa.

Tsvetana Pironkova 1.80-Roberta Vinci 1.98

Pironkovan puolesta uskaltaa ottaa riskin kertoimella 1,80.

Vastakkain ovat pelaajat, joiden itseluottamus heittelee rajusti. Pironkova on aloittanut kautensa loistavasti ja voittanut uransa ensimmäisen WTA-turnauksen. Vinci taas ei ole voittanut ainuttakaan kaksinpeliottelua tämän vuoden puolella.

Nopeat kentät suosivat Pironkovan pelityyliä. Jos hän jatkaa vuoden alkuviikkojen tasollaan ja Vinci tuskailee edelleen pelinsä kanssa, Pironkovan pitäisi viedä selkeä voitto.

Pironkova otti jo karsinnoissa kaksi voittoa suoraan kahdessa erässä. Vinci on voittanut kaikki pelaajien kolme aiempaa kohtaamista, mutta sitä ei kannata tuijottaa. Bulgarialainen on parantanut peliään hurjasti ja italialainen on juuri nyt laskusuunnassa.

Muissa otteluissa en luota Venus Williamsin terveyteen niin paljon, että löisin häntä kertoimella 1,25. Vastassa on ajoittain kelvollisesti pelaava Petra Martic. Flavia Pennetta on pelikelpoisempi ennakkosuosikki surkeaa Su-Wei Hsiehiä vastaan.

Pelivihjeet

Barthel (-3,5 peliä) voittaa Beckin, 1,78
Pironkova voittaa Vincin, 1,80

Lyö vetoa WTA-tenniksestä ja katso otteluita suorana täällä!