WTA-tennis: Beck vie saksalaisten kohtaamisen


Saksan ja Ranskan WTA-turnaukset jatkuvat keskiviikkona toisen kierroksen otteluilla.

Totesin eilen, että tämä viikko on vaikea, koska pelaajat säästävät energiaa Ranskan avoimia varten. Väite osoittautui todeksi. Valitsin väärän vedon Sloane Stephensin ja Julia Goergesin kohtaamiseen.

Uskoin Goergesin pystyvän kiusaamaan Stephensiä, jos hänelle sattuisi hyvä päivä. Goergesilla oli loistava päivä ja jenkki pelasi kesysti. Stephensin esitys oli hengetön etenkin siihen nähden, että hänen valmentajansa on tällä hetkellä kiertueella mukana. Tosin Goergesillakin oli harvinaislaatuinen päivä, sillä hän onnistui kaikessa mitä yritti.

Voitto oli Goergesille vasta hänen neljäs voittonsa erin 2-0 massakentällä maailman top 20 -pelaajaa vastaan ja ensimmäinen kahteen vuoteen.

Aavistukseni Mirjana Lucic-Baronin mahdollisuuksista altavastaajana oli oikea, sillä Lucic-Baroni voitti Bojana Jovanovskin suoraan erin 2-0. Nürnberg puolestaan oli tiistainakin ennakkosuosikkien turnaus. Toistaiseksi Saksan 19:stä ottelusta 14 on päättynyt ennakkosuosikin eduksi. Nürnbergin keskiviikon neljästä ottelusta yksi pistää silmääni.

Annika Beck 1.82, Mona Barthel 1.94

Tämä on elementeiltään klassinen kohtaaminen, jossa puolustaja kohtaa yltiöpäisen hyökkääjän. Saksalaispelaajien mittelö päättynee Beckin eduksi.

Nopeammalla kentällä kovalyöntinen Barthel olisi kenties suosikki, mutta massakentällä epätasainen Barthel tuskin pystyy haastamaan Beckiä tarpeeksi tasaisesti.

Pelaajat ovat kohdanneet neljästi aiemmin, ja voitot ovat tasan 2-2. Ottelu ratkeaa siihen, kuinka usein Barthelin kovat lyönnit osuvat halutulle alueelle. Juuri tämä on läpi kauden ollut Barthelin ongelma. Hän tuli tähän turnaukseen allaan vain kolme WTA-voittoa tältä kaudelta. Australian avointen jälkeen voittoja ei ollut tullut yhtäkään.

Massakenttäkaudella Barthel ei ollut aiemmin voittanut yhtään WTA-ottelua. Karsinnoissa hän on tosin saanut kelvollisia tuloksia, ja vire siirtyi vihdoin myös WTA-tasolle, kun Barthel voitti yllättäen avauskierroksella nuoren lupauksen Belinda Bencicin.

Barthel voi voittaa ottelun, jos hän on parhaassa iskussaan. Luotan kuitenkin siihen, että tasaisempi Beck saa pelistä toiseen kenttään yhden pallon liikaa. Viime vuonna Beck ylsi Nürnbergissä puolivälieriin, joissa hävisi niukasti Andrea Petkovicille.

Barthelin massakenttätilastoja katsellessa mieleen nousee väistämättä ajatus, että hänen tasaisuutensa tai kärsivällisyytensä ei yleensä riitä tällä alustalla. Beckillä näitä ominaisuuksia on yli omien tarpeiden, ja hän on myös pelaajista parempi puolustamaan huonoa syöttöään.

Strasbourgissa Ajla Tomljanovicin pitäisi olla liian vahva Zarina Diyasille. Sen sijaan Goergesilla voi olla vaikeuksia ovelaa Lauren Davisia vastaan. Uskon myös Shuai Pengin mahdollisuuksiin Silvia-Soler Espinosaa vastaan. Muuten mikään ottelu ei herätä vetomielessä mielenkiintoani.

Pelivihje:  Beck voittaa Barthelin, 1,82