WTA-tennis: Doloncille tasoitusveto Hantuchovaa vastaan


Torstai tarjoaa lisää toisen kierroksen otteluita Venäjällä ja Luxemburgissa, kun WTA-kiertue jatkuu.

Keskiviikon vihjeeni Luxemburgin turnaukseen osuivat. Bojana Jovanovski voitti helposi Su Wei-Hsiehin suoraan 2-0. Andrea Petkovicin ja Eugenie Bouchardin välinen vääntö oli vaihteleva ja meni odotetusti kolmeen erään.

Kummassakin turnauksessa yhdellä jos toisellakin vielä mukana olevalla pelaajalla vaikuttaa olevan loukkaantumisia ja sairauksia, joten loppuviikon turnausmuoto saattaa olla "last woman standing".

Moskovan turnauksen ottelu Simona Halepin ja Magdalena Rybarikovan välillä käy esimerkiksi. Kumpikin pelaaja tuntuu olevan liikkeellä viimeisillä voimillaan, ja vedonlyönti otteluun on pelkkää arvailua. Halep on jo myöntänyt, että hänelle tämä turnaus on harjoittelua tulevaa Sofian Mestareiden turnausta varten.

Moskovan päivän avausottelussa nähdään Sam Stosur, joka avauskierroksen voitollaan Kaia Kanepista saavutti päätavoitteensa, paikan Mestareiden turnaukseen. Stosur kohtaa juuri selkävammasta toipuneen Alize Cornetin. Kummankin pelaajan motivaatio on kyseenalainen. 

Daniela Hantuchova-Vesna Dolonc

Tämä ottelu vaikuttaa Moskovan päivän ainoalta investoinnin arvoiselta kamppailulta. Toinen pelaajista on syntynyt ja kasvanut Moskovassa ja viihtyy tässä turnauksessa hyvin, vaikka edustaakin tätä nykyä Serbiaa.

Avauskierroksella Dolonc kukisti Dominika Cibulkovan. Uskon hänen ainakin haastavan Hantuchovan tiukasti. Toistaiseksi Hantuchova on hallinnut keskinäisiä kohtaamisia, joita on ollut kolme.

Hantuchovan viime aikojen vire ei kuitenkaan lupaa paljoa. Avauskierroksen voitto taidoiltaan rajallisesta Arantxa Parra-Santonjasta oli slovakialaisen ensimmäinen voitto sitten US Openin. Sitä ennen Hantuchova hävisi kolme kertaa putkeen ensimmäisellä kierroksella.

Hantuchovalla on vielä mahdollisuuksia napata paikka Mestareiden turnaukseen, mutta se vaatii erinomaisia esityksiä tällä viikolla ja sopivaa ristiinpelaamista muissa otteluissa. Uskoisin kotiturnaustaan pelaavan Doloncin olevan motivoituneempi.

Hantuchova harvoin tekee asioita helpoksi. Hänen edellinen 2-0-voittonsa WTA-listan top 100 -pelaajasta on kesän alusta Eastbournen finaalista, jossa Hantuchova voitti Donna Vekicin. Todistusaineisto johtaa vetoon Doloncin puolesta 1,5 erän tasoituksella. Kerroin on 1,62.

Stefanie Voegele-Karolina Pliskova

Luotettavamman ja tasaisemman sveitsiläisen pitäisi voittaa tämä Luxemburgin turnauksen ottelu, joka alkaa kello 14 Suomen aikaa. Pliskova on ailahteleva pelaaja, ja tällä hetkellä hänellä on todennäköisesti pientä vammaakin.

Pliskova kotiutti vihjeillemme mukavan voiton kukistamalla aiemmin tällä viikolla Lourdes Dominguez Linon, mutta Pliskova sai hoitoa jo kesken sen ottelun. Pliskovan lyöntejä viljelevä pelityyli tuskin sopii Voegelea vastaan, sillä sveitsiläinen osaa puolustaa ja pystyy ratkaisuihin, kun sen aika on

Voegele on ollut hyvässä iskussa viime aikoina. Hänen fiiliksiään nosti entisestään avauskierroksen niukka voitto Mona Barthelista päätöserän tie breakin jälkeen. Uskon Voegelen voittavan Pliskovan kolmannen kerran peräkkäin. Pliskova on hävinnyt 12 maailmanlistan top 50 -pelaajia vastaan pelaamastaan ottelusta 11.

Voegelen puolesta lyödään veto 3,5 pelin takamatkalta.

Parhaat vedot

Dolonc (+1,5 erää) voittaa Hantuchovan, 1,62
Voegele (-3,5 peliä) voittaa Pliskovan, 1,85

Lyö vetoa WTA-tenniksestä ja katso otteluita suorana täällä!