WTA-tennis: Flipkens vie taktisen taistelun Meusbergeriä vastaan


Pariisin Open GDF Suez -turnauksessa pelataan torstaina lisää toisen kierroksen otteluita.

Keskiviikon kahdesta pelivihjeestäni toinen osui. Anastasia Pavljutshenkova jauhoi tasoituksellisen voiton Carla Suarez-Navarrosta kolmessa erässä. Stefanie Voegele sen sijaan suli uskomattomalla tavalla. Hän voitti ensimmäisen erän ja johti toista erää 4-2, mutta hävisi lopulta kolmannen erän tie breakissa Galina Voskoboevalle.

Muissa otteluissa Maria Sharapova otti helpohkon voiton Dani Hantuchovasta, joka voitti koko ottelussa vain yhden pelin. Kiki Mladenovic pelasi aikaeroväsymyksestään huolimatta hyvin ja voitti Simona Halepin tyylikkäästi erin 2-0.

Pattaya Cityn turnauksessa pelataan torstaina vain kolme ottelua, ja nekin alkavat minun makuuni aivan liian aikaisin. Pariisin viisi ottelua tarjoavat enemmän pelattavaa.

Yvonne Meusberger 2.40, Kirsten Flipkens 1.55

Pelaajat kuuluvat WTA-kiertueen tasaisimpiin suorittajiin. Kentän takalaitojen ei ainakaan pitäisi juuri paukkua.

Meusberger pyrkii voittoon pakottamalla vastustajan virheisiin pitkissä palloralleissa. Flipkens yrittää saada hallinnan itselleen erilaisilla hitaammilla lyönneillä. Tällä tavalla hän syö tulivoimaa joiltakin kiertueen kovalyöntisimmiltä pelaajilta.

Belgialainen osoitti taktiikkansa toimivuuden viimeksi eilen Mona Barthelia vastaan. Sanoinkin eilen, että Flipkensillä on mahdollisuutensa altavastaajana.

Flipkens yksinkertaisesti lähetti epätasaiselle Barthelille niin paljon palloja, että Barthel teki tarvittavat helpot virheet. Flipkens vei ottelun erin 2-1. Meusberger puolestaan kukisti nuoren saksalaisen Anna-Lena Friedsamin samoin numeroin turnauksen avausottelussaan.

Kaksikko kohtaa ensimmäistä kertaa WTA-kiertueella. Ottelusta tulee todennäköisesti hyvin taktiikkavetoinen. En voi olla asettumatta Flipkensin kannalle kertoimella 1,55.

Karin Knapp 2.04, Sara Errani 1.75

Italialaiskaksikko Sara Errani-Roberta Vinci menestyy nelinpelissä, mutta kaksinpelissä pelaajilla on tahoillaan pahoja vaikeuksia. Kumpikin on kärsinyt jo useamman selkeän tappion tällä kaudella. Tänään Errani kohtaa niinikään italialaisen Knappin.

Errani on hävinnyt kaksi viime otteluaan rumin lukemin Julia Goergesille ja Tsvetana Pironkovalle. Hän voi olla haavoittuvainen myös näillä sisäkentillä.

Knapp pystyy lyömään todella kovaa. Hän on myös voittanut Erranin kolmesti aiemmin. Niistä voitoista on niin paljon aikaa, että ne eivät ole kovinkaan relevantteja tänään, mutta ainakin voitot merkitsevät sitä, ettei Knapp kunnioita Errania liikaa tänäänkään.

Pelaajista alemmas rankattu Knapp kiusasi Sharapovaa koko rahalla Melbournessa pari viikkoa sitten. Tämänkin turnauksen avauskierroksella Knappin aggressiivinen pelityyli teki tehtävänsä Lara Arruabarrena-Vecinoa vastaan.

Ei ole liioittelua sanoa, että Knappin maila ratkaisee tämän ottelun. Jos Knapp löytää mukavuusalueensa, hän voi hyvinkin jatkaa Erranin huonoa alkukautta. Knappin kerroin 2,04 kelpaa minulle.

Päivän avausottelussa altavastaaja Elina Svitolinan kerroin on varsin antelias ottelussa Voskoboevaa vastaan. Andrea Petkovic saa Kiki Mladenovicia vastaan varsin alhaisen voittokertoimen 1,48. Jos ranskalainen pelaa kuin Simona Halepia vastaan, Petkovicille on luvassa vaikea ilta. Mladenovicin aikaeroväsymys saattaa kuitenkin iskeä juuri tänään.

Petra Kvitova avaa turnauksensa noin kello 22 Suomen aikaa. Australian avoimissa tshekki putosi yllättäen avauskierroksella, mutta nämä olosuhteet ovat hänelle sopivammat.

Vedonlyöjälle Kvitova on hankala tapaus ailahtelevuutensa takia. Tänään hän kohtaa kotiyleisön toivo Alize Cornetin, joka on henkisesti aivan raunio.

Kuukausi sitten pelaajat kohtasivat Hopman Cupissa. Silloin Kvitova voitti niukasti kolmessa erässä. Minun hermoni eivät kestäisi 1,20-kertoimista vetoa Kvitovan puolesta tänään. Sen sijaan harkitsisin yli 19,5 peliä (1,60) ja mahdollisesti Cornetin voittoa 1,5 erän tasoituksella (2,20).

Pelivihjeet:

Flipkens voittaa Meusbergerin, 1,55
Knapp voittaa Erranin, 2,04

Lyö vetoa WTA-tenniksestä ja katso otteluita suorana täällä!