WTA-tennis: Halep ja Li etenevät Indian Wellsin finaaliin


Kalifornian aavikolla pelataan perjantaina semifinaaleja, kun BNP Paribas Open -turnauksen neljä viimeistä naista mittelevät voimiaan.

Torstain pelivihje osui mukavasti, kun Li Na kotiutti 3,90-kertoimisen vedon voittamalla Dominika Cibulkovan 2-1. Itse ottelu oli rehellisyyden nimissä varsin kauhea.

Pelaajat tekivät yhteensä yli 100 pakottamatonta virhettä. Kumpikaan ei varmasti ole ylpeä esityksestään. Cibulkova sadattelee varmasti menetettyjä mahdollisuuksiaan.

Myös ne, jotka tarttuivat vihjeeseeni Flavia Pennettan ja Sloane Stephensin väliseen otteluun, juhlivat voittoa. Over-veto osui, kun kamppailu venyi kolmeen erään, joka sekin päättyi 6-4. Myös tässä tuulisessa oloissa pelatussa ottelussa tehtiin yli 100 helppoa virhettä.

Simona Halep 1.58-Agnieszka Radwanska 2.33

Halepin nousua ei tunnu pysäyttävän mikään. Romanialainen on ensimmäistä kertaa suosikki Radwanskaa vastaan pelaajien kuudennessa kohtaamisessa.

Halep on voittanut pelaajien kaksi edellistä kohtaamista. Toinen niistä pelattiin viime kuussa Dohan keskinopealla tai nopealla kovalla kentällä ja toinen viime keväänä Rooman hitaalla massalla. Halep on ansaitusti suosikki uransa toistaiseksi isoimmassa ottelussa.

Indian Wellsiä pidetään usein "viidentenä major-turnauksena", joten jo välieräpaikka on iso merkkipaalu Halepille. Ainoa asia, joka hänen kertoimessaan 1,58 askarruttaa, on hermokontrolli.

Muistan oikein hyvin, kuinka Halep veti vihkoon alkuvuodesta Australian avointen puolivälierässä Cibulkovaa vastaan. Silloin hän myönsi, että hermoilu vaikutti merkittävästi murskatappioon. Toivottavasti Halep on oppinut tapahtuneesta ja ammentaa siitä voimaa tänään.

Halep on jo voittanut Dohan Premier 5 -tason turnauksen (jossa hän voitti Radwanskan matkalla finaaliin), ja tämä olisi looginen seuraava askel kohti maailmanlistan top 5:ttä.

Halep kyllä pelaa riittävän hyvin, ja hän pystyy aggressiivisella pelityylillään murtamaan Radwanskan epävarman syötön. Radwanskan syöttö on murrettu jo 14 kertaa tässä turnauksessa.

Radwanskan otteluita on aina vaikea seurata. Ajoittain hän voi pelata loistavaa tennistä (kuten voittaessaan Viktoryja Azarenkan Australian avoimissa), mutta toisaalta hän voi olla vaikeuksissa Heather Watsonin tasoista pelaajaa vastaan. Melbournessa Azarenka sai Cibulkovalta selkäsaunan.

Puolalainen on haavoittuvainen hyökkääviä pelaajia vastaan. Halep kuuluu siihen kategoriaan, ja Halepin tämänhetkinen itseluottamus näkyy kauas.

Radwanska ei ole koskaan edennyt Indian Wellsissä tätä pidemmälle. En usko sen asian muuttuvan tänään, jos Halep pystyy pitämään hermonsa kurissa ja pelaamaan viime aikojen tasollaan.

Veto Halepille 2,5 pelin takamatkalta (1,83).

Na Li 1.40-Flavia Pennetta 2.90

Eilisen perusteella kumpikin pelaaja olisi onnekas edetessään finaaliin. Torstain puolivälierien virhekavalkadi sai silmäni särkemään.

Pelaajilla on vain päivä ikäeroa, mutta pelaamisessa on isompi ero. Li osoitti paremmuutensa Pennettaan nähden viimeksi Australian avointen puolivälierissä.

Kiinalainen voitti silloin selvästi 6-2, 6-2. Hän on paljon Pennettaa tasaisempi ja kokeneempi suorittaja tämänkaltaisissa otteluissa. Pennetta ei ole koskaan pärjännyt hyvin suurten turnausten myöhemmissä vaiheissa.

Major-tason kolmessa puolivälierässään ja yhdessä välierässään Pennetta on voittanut vain yhden erän. Premier-turnausten puolivälierissä hänen voittosuhteensa on 4-7 ja välierissä 0-3 ilman yhtään erävoittoa.

Pennetta on lahjakas ammattilainen, josta on hellpo pitää. Valitettavasti häneltä puuttuu tappajan vaisto huipputasolla, ja hermoillakin on osansa. Se nähtiin viimeksi eilen, kun Pennetta ei pystynyt syöttämään itselleen 2-0-voittoa ja hävisi heti perään kuusi seuraavaa peliä.

Litä vastaan se tulee käymään kalliiksi. Li pelaa melko samankaltaisella tyylillä kuin Pennetta, mutta tekee sen paremmin.

Lin on kuitenkin parannettava peliään torstaista. Jos hän tekee niin, ykkössijoitetun 2-0-voiton kerroin 1,96 on pelikelpoinen.

Pelivihjeet

Halep (-2,5 peliä) voittaa Radwanskan, 1,83
Na Li voittaa Pennettan 2-0, 1,96

Lyö vetoa WTA-tenniksestä täällä!