WTA-tennis: Hampton liian kova pala Dushevinalle


Stanfordin WTA-turnauksen torstai oli jokseenkin turhauttava päivä, sillä poimimani vetovihje jäi parin pallon päähän toteutumisesta. Jamie Hampton oli tasokkaampi ja vahvempi kuin Nicole Gibbs, mutta kompuroi juuri väärään aikaan. Hampton hävisi toisen erän tie breakin, mikä kaatoi vetoni Hamptonin 2-0-voiton puolesta. Kolmannen erän Hampton kuitenkin voitti selvästi. Tänään jenkki kohtaa Vera Dushevinan.

Hampton ailahteli eilen, mutta kyseessä olikin hänen ensimmäinen kovakenttäottelunsa vähään aikaan. Nyt tuntuma on haettu, ja uskon Hamptonin parantavan karsintojen kautta mukaan tullutta Dushevinaa vastaan. Dushevina on pelannut tähän asti erinomaisen turnauksen, jonka kohokohta on eilinen voitto Madison Keysistä. Totesinkin, että Keysin kerroin oli liian matalalla. Venäläinen piti monipuolisella pelillään Keysin liikkeessä. Dushevina yrittää varmasti samaa myös Hamptonia vastaan ottelussa, joka pelataan ensi yönä Suomen aikaa.

Hamptonin liike on kuitenkin parempaa kuin Keysin. Vaikka ottelusta voikin tulla tasaisempi kuin kerroinasettelu antaa ymmärtää, pidän Hamptonia hieman yli 60-prosenttisena suosikkina. Hamptonin voiton kerroin 1,52 on siis jotakuinkin kohdallaan.

Perjantain ensimmäisessä puolivälierässä kohtaavat Sorana Cirstea ja Olga Govortsova. Cirstea on niin epätasainen, etten yleensä koske hänen otteluihinsa, mutta tällä kertaa on todettava, että hänelle annettu kerroin 1,53 on varsin mukava.

Cirstea on käynyt kovan kuntokuurin Gil Reyesin alaisuudessa. Romanialainen pelaa hyvin näissä olosuhteissa.  Govortsova ei ole kummoinen vastustaja, ja hän pääsi tähän vaiheeseen, koska Sam Stosur pelasi häntä vastaan kehnosti edellisellä kierroksella. Cirstea on voittanut tämän illan vastustajansa kummallakin yrittämällä.

Myöhemmin luvassa on kiinnostava kamppailu Urszula Radwanskan ja Dominika Cibulkovan välillä. Olosuhteet suosivat Cibulkovaa, jonka kerroin pyörii 1,83:n tuntumassa. Aiemmasta neljästä kohtaamisesta voitot ovat tasan 2-2, mutta nyt hyppään Cibulkovan kelkkaan. Kentät ovat nopeita ja pallon pomppu on matala, mikä suosii slovakkia. Radwanskan saldo rankingin top 25 -pelaajia vastaan vuodesta 2012 lukien näyttää seitsemää voittoa ja 19 tappiota. Cibulkovan kerroin on jopa pieni ylikerroin.

Yön viimeinen ottelu alkaa aamukuudelta Suomen aikaa. Siinä Urszulan sisko Agnieszka kukistanee vasenkätisen jenkki Varvara Lepchenkon, jonka viime aikojen parhaat tulokset ovat massakentiltä. Radwanskan kerroin 1,15 on liian alhainen, jotta löisin vetoa sen puolesta. Puolalainen on kuitenkin voittanut kaikki kolme aiempaa kohtaamista ja voittanee nytkin.

Parhaat vedot

Hampton voittaa Dushevinan, 1,52
Cirstea voittaa Govortsovan, 1,53
Cibulkova voittaa Radwanskan, 1,83

Lyö vetoa WTA-tenniksestä täällä!