WTA-tennis: nuori Golubic kiusaa Hlavackovaa


Tenniksen silly season on virallisesti käynnissä, sillä WTA-kiertueella tapahtuu outoja (eikä välttämättä kovin hienoja) asioita. Tämä pätee sekä Båstadin että Bad Gasteinin turnauksiin.

Toivottavasti moni tarttui Serena Williamsin -8,5 pelin tasoitukseen, sillä tähti kukisti Sesil Karatantchevan Båstadissa lukemin 6-1, 6-2. Maailmanlistan ykkönen sai apuja myös vastustajaltaan, joka teki 14 kaksoisvirhettä eikä murtanut amerikkalaisen syöttöä kertaakaan.

Sanoin eilen, että Chanelle Scheepers joko voittaa tai häviää nopeasti. Valitettavasti eilen oli ensinmainitun vuoro. Toivottavasti monet olivat minua viisaampia ja valitsivat under-vedon, sillä Anna Schmiedlova pelasi huonosti.

Keskiviikon ohjelma on tennisvuoden toistaiseksi kehnoin. Jos olisin ostanut lipun jompaankumpaan turnaukseen, vaatisin rahojani takaisin. Etenkin Itävallassa taso on matala.

Båstadissa pelit alkavat puoliltapäivin Suomen aikaa. Kenties päivän parhaat mittelöt käydäänkin heti kärkeen. Klara Zakopalova kohtaa Arantxa Parra-Santonjan, jolle hän on hävinnyt kaikki kolme keskinäistä kohtaamista. Ensimmäinen niistä tosin pelattiin jo vuonna 2003. En koske Zakopalovan kertoimeen 1,16.

Alexandra Dulgherulla on minun papereissani pieni etulyöntiasema Virginie Razzanoa vastaan kello 12 alkavassa ottelussa. Valitettavasti kertoimet ovat samaa mieltä. Karin Knapp on ennakkosuosikki Alexandra Cadantua vastaan, ja hänen kertoimensa 1,82 on jo harkitsemisen arvoinen.

Simona Halep on noussut rankingissa 25 parhaan joukkoon pelaamalla tennistä kuin hullu. Halepin bensa loppuu piakkoin, mutta se tuskin tapahtuu tänään maailmanlistan sijalla 502 olevaa Rebecca Petersonia vastaan.

Viime viikolla Budapestin finaalin Halepille hävinnyt Yvonne Meusberger saattaa myös olla väsynyt, mutta hänellä on kotikenttäetu. Meusbergerin pitäisi kukistaa Jasmina Tinjic, mutta helpolla hän ei pääse.

Mona Barthel paketoi Chiara Schollin avauskierroksella ja pääsee helpolla nytkin, kun vastassa on WTA-rankingin sijalla 725 oleva Lisa-Marie Moser. Barthelin kerroin 1,02 on jotakuinkin kohdallaan, vaikka on sinällään harvinaista, että Bartholin kerroin on noin alhainen.

Mielestäni päivän paras veto on hyvävireisen Viktorija Golubicin voitto kertoimella 2,40. Golubic kohtaa Andrea Hlavackovan Bad Gasteinissa noin kello 18 Suomen aikaa.

Golubic on pelannut viime aikoina loistavasti haastajaturnauksissa. Eilen 20-vuotias sveitsiläinen kukisti Kiki Bertensin ja hävisi koko ottelussa vain neljä peliä. On syytä huomauttaa, että Bertens on viime aikoina paininut loukkaantumisten kanssa, joten tulos eio ole välttämättä yhtä hyvä kuin miltä näyttää. Hlavackova kuitenkin vetäytyi viime viikolla Budapestin turnauksesta, joten Golubic saattaa taas olla onnekas.

Hlavackovan saldot massakentillä ovat joka tapauksessa hirveät. Pelaaja ei ole koskaan mennyt missään massaturnauksessa kakkoskierrosta pidemmälle. Kurjuusputki alkoi jo vuonna 2005. Tshekki saavuttaisi siis voitolla yhden virstanpylvään, mutta itse uskon Golubiciin.

Paras veto: Golubic voittaa Hlavackovan, 2,40

Vedonlyönti ja ottelut suorina lähetyksinä täällä!