WTA-tennis: over-vedoille käyttöä maanantaina


WTA-kiertueen viidennellä viikolla pelataan sekä Thaimaassa että Ranskassa.

Ranskan Premier-tason tapahtuma on Open GDF Suez -turnaus, joka järjestetään 22. kerran. Palkintorahaa on jaossa 710 000 dollaria, ja turnauksen suurimmat tähdet ovat Maria Sharapova, Petra Kvitova, Sara Errani sekä Angelique Kerber.

Turnaus pelataan sisätiloissa Stade Pierre de Coubertinin varsin eläväisillä kovilla alustoilla. Kenttä on rakennettu puun päälle, mikä tekee pallon pompusta matalan ja "liukuvan".

Thaimaan PTT Pattaya Open -turnauksessa palkintorahaa jaetaan 250 000 dollaria. Turnauksen nimekkäimmät pelaajat ovat Sabine Lisicki, Garvine Muguruza, Svetlana Kuznetsova, Sorana Cirstea ja Jekaterina Makarova.

Ulkona rannikolla pelattava turnaus on kova testi pelaajille, sillä olot ovat kuumankosteat. Kentät saattavat olla nopeita, mutta turnauskentät on uusittu täksi vuodeksi, joten täyttä varmuutta asiasta ei ole.

Bethanie Mattek-Sands 1.35-Karolina Pliskova 3.10

 

Noin vuosi sitten pelaajat kohtasivat kovalla alustalla vastaavissa kuumankosteissa oloissa Malesiassa.

Pliskova vei silloin Malesian avointen finaalin. Kyseessä on edelleen pelaajan uran ainoa turnausvoitto WTA-kiertueella. Hän on osoittanut kykynsä näissä olohuhteissa, joten 3,10 vaikuttaa kovalta kertoimelta, kun vastassa on Pliskovan aiemminkin voittama pelaaja.

Kummallakin atleetilla on jo ollut loukkaantumishuolia tällä kaudella. Mattek-Sands jätti Sydneyssä leikin kesken ja hävisi Australian avointen avauskierroksella Sharapovalle. Pliskovallakin on ollut vaikeutensa. Hän pelasi pitkän ottelun Dani Hantuchovaa vastaan Melbournen helteessä ja hävisi lopulta ratkaisevassa tie-breakissa 10-12.

Ottelussa nähdään paljon aggressiivista pelaamista. Uskon myös, että kummallakin pelaajalla tulee olemaan sekä hyvät että huonot hetkensä. Molempien suoritustaso nimittäin heittelee paljon. Mattek-Sandsin kerroin 1,35 on joka tapauksessa varsin alhainen.

Pelaajien kumpikin aiempi kohtaaminen on ollut tasainen. Nopeilla kentillä Pliskova saa kaiken hyödyn irti pituudestaan ja kovasta syötöstään. Ottelusta tullee kertoimia tasaisempi.

Altavastaajan suora kerroin 3,10, over-vedot sekä Pliskovan voitto 1,5 erän tasoituksella (1,75) ovat kiinnostavia vaihtoehtoja. Amerikkalainen ei ole pelin arvoinen näillä kertoimilla.

Anastasia Pavljutshenkova 1.32-Francesca Schiavone 3.30

 

Pariisissa pelattava ottelu alkaa noin kello 17 Suomen aikaa. 22-vuotias venäläinen ja italialaisveteraani ovat kohdanneet kuudesti aiemmin. Voitot ovat tasan 3-3.

Pavljutshenkova on vienyt kaksi edellistä kohtaamista. Hän ei kuitenkaan yleensä pääse helpolla ovelan Schiavonen käsittelyssä. Viime kauden lopun kamppailu Soulissa päättyikin Pavljutshenkovan niukkaan 7-6, 7-6 -voittoon.

Shiavone on entinen Ranskan avointen mestari, mutta viereisellä pelipaikalla hänellä on kulkenut paljon huonommin. Hän on osallistunut tähän turnaukseen kolmesti vuodesta 2004 lähtien ja voittanut vain yhden ottelun.

Sisäkentät eivät tarjoa parhaita olosuhteita 33-vuotiaalle konkarille. Hän pyrkiikin välttämään näitä turnauksia Fed Cupia lukuunottamatta. Vuoden 2009 Moskovan turnauksen voittonsa jälkeen Schiavone ei ole mennyt toista kierrosta pidemmälle yhdessäkään sisäkenttäturnauksessaan.

Pavljutshenkovan tulokset sisäkentillä ovat parantuneet viime aikoina. Viime kauden lopulla hän ylsi Moskovassa ja Sofiassa välieriin. "Nastian" tilastot tästä turnauksesta eivät kuitenkaan vakuuta: kaksi voittoa viidestä ottelusta. Viime vuodelta alla on avauskierroksen tappio Yanina Wickmayerille.

Löydän pari kiinnostavaa pelivaihtoehtoa: yli 9,5 pelin avauserä (2,33) ja Pavljutshenkovan 2-1-voitto (3,50).

Kuudesta aiemmasta kohtaamisesta neljässä avauserä on ollut tasainen ja pitkä, yli 9,5 pelin vääntö. Uskon kyllä Pavljutshenkovan voittoon, mutta Melbournen helteistä on vaikea siirtyä suoraan sisäkentälle Euroopan talveen. Venäläinen joutunee siis käyttämään hieman aikaa sopeutumiseen.

Pelivihjeet

Mattek-Sands-Pliskova: yli 21,5 peliä, 1,88
Pavljutshenkova-Schiavone: yli 9,5 peliä avauserässä, 2,33

Lyö vetoa WTA-tenniksestä täällä!