WTA-tennis: Pereira voittaa massalla tuskailevan Risken


WTA-kiertue matkaa täksi viikoksi Saksaan ja Ranskaan. Pelaajilla on mahdollisuus tehdä viimeiset viilaukset ennen ensi viikolla alkavia Ranskan avoimia.

Sekä Nürnbergissä että Strasbourgissa pelataan International-tason turnaukset. Nürnberger Versicherungscup -turnauksen voitti viime vuonna Simona Halep, joka on nyt loukkaantumisen takia sivussa. Turnaus on ohjelmassa toista kertaa.

Internationaux de Strasbourg -turnaus on sen sijaan tuttua kauraa WTA-kiertueella. Alizé Cornet on mukana puolustamassa mestaruuttaan, mutta ykkössijoitettuna turnaukseen lähtee jostain syystä Sloane Stephens.

Strasbourgin turnauksessa olosuhteet on tehty mahdollisimman paljon Ranskan avoimia vastaavaksi. Säätä turnausjärjestäjät eivät voi kuitenkaan määrätä, ja se on tärkein tekijä massakenttätenniksessä. Ainakin keskiviikkoon asti sään pitäisi olla aurinkoinen.

Maanantaina pelataan 18 ottelua, joista monetkin herättävät mielenkiintoni.

Teliana Pereira 1.71-Alison Riske 2.08

Lähtökohdat ovat yksinkertaiset: toinen on kokenut massakenttäpelaaja, joka nauttii tenniksestä tällä alustalla. Toinen pelaaja on täydellinen vastakohta. Euroopan hitailla massakentillä Riske ottanee liikaa riskejä (sanaleikki tahaton) ja kaatuu virheisiinsä.

Riske pitää nopeista kentistä, ja nurmella hän pärjääkin hyvin. Massakentillä jenkin tulokset ovat kuitenkin huonoja, eikä kiinnostuskaan taida massalla olla ihan huipussaan etenkään Euroopassa.

Kaia Kanepin Riske onnistui massakentällä voittamaan, mikä onkin varsin hyvä tulos. Se ottelu pelattiin kuitenkin Madridin korkeassa ilmanalassa, jossa kenttä on nopeampi. Voitto oli Risken ainoa massakenttävoitto hänen urallaan.

Viime viikolla Roomassa Riske hävisi selvästi maannaiselleen Madison Keysille. Veikkaan, että Riske vain odottelee nurmikauden alkua.

Myös Pereira kärsi viime viikolla huonon tuloksen, kun hän hävisi Monica Puigille. Tällä kaudella Pereira on kuitenkin voittanut massalla jo Maria Teresa Torro-Florin sekä Sorana Cirstean. Näissä olosuhteissa Pereiran ei pitäisi hävitä Riskelle.

Barbora Zahlavova-Strycova 4.40-Eugenie Bouchard 1.20

Bouchardilta tällä kaudella näkemäni massakenttäottelut ovat olleet hirveää katsottavaa. En ymmärrä, miten hän on 1,20-kertoiminen suosikki viime aikoina hyvin pelannutta Zahlavova Strycovaa vastaan.

Zahlavova-Strycova kotiutti mukavalla kertoimella voiton muutama viikko sitten Oeirasissa. Sen jälkeen hän meni vielä Slovakiassa finaaliin, joten massakenttätuntuman pitäisi olla hyvä.

"BZS" on siinä määrin kuumaverinen, ettei hän ole tasaisen luotettava. Erävoittoon hänen pitäisi kuitenkin Bouchardia vastaan pystyä. Zahlavova-Strycova voitti erän myös pelaajien edellisessä kohtaamisessa kovalla alustalla viime kauden lopulla.

Bouchard pelasi surkeasti Oeirasissa Sveta Kuznetsovaa vastaan, eikä viime viikon esitys Fran Schiavonea vastaan Roomassa ollut paljon parempi.

Kanadalaisen itseluottamus ei voi olla kovin korkealla. Vaihtoehdoiksi nousevat over-vedot ja tasoitusvedot Zahlavova-Strycovan puolesta.

Muista otteluista silmään pistävät Patricia Mayr Achleitner altavastaajana Slava Shvedovaa vastaan sekä over-vedot Jana Cepelovan ja Annika Beckin otteluun.

Pelivihjeet

Pereira (-1,5 peliä) voittaa Risken, 1,85
Zahlavova-Strycova (+1,5 erää) voittaa Bouchardin, 2,33