WTA-tennis: Petrova pudottaa Radwanskan


WTA Sony Open -turnauksen ensimmäinen kierros saatetaan keskiviikkona päätökseen 20 ottelun voimin.

Vetovihjeidemme kannalta turnaus alkoi parhaalla mahdollisella tavalla. Kumpikin tiistain ykkösvihjeeni osui, kun Elina Svitolina voitti Bethanie Mattek-Sandsin (kerroin 1,90) ja Monica Puig Magdalena Rybarikovan (2,20).

Keskiviikkona pelit alkavat kello 17 Suomen aikaa. Heti päivän aluksi tarjolla on mahdollisuus lyödä vetoa ennakkosuosikkia vastaan.

Mona Barthel 1.28, Rebecca Peterson 3.60

Epätasainen Barthel on maailmanlistalla sijalla 84 ja tällä hetkellä surkeassa tuloskunnossa. Tällä kaudella Barthel on hävinnyt jo kolme kertaa tämänkaltaisilla tai hieman korkeammilla kertoimilla.

Barthelin yltiöhyökkäävä pelityyli on kerrassaan loistava, kun se toimii, mutta suorastaan järkyttävä, kun se ei toimi. Kahdesta edellisestä turnauksestaan saksalainen on pudonnut hävittyään Fran Schiavonelle, jolle voitto Barthelista oli vuoden ainoa, ja Maryna Zanevskalle, joka on maailmanlistalla sijalla 124.

Ikään kuin tässä ei olisi tarpeeksi, Barthel on myös paljastanut viettäneensä viimeiset kolme päivää vuodepotilaana. Se tuskin parantaa hänen mielentilaansa.

Peterson on mukana villillä kortilla. Hän ei ole pelannut vielä montaa WTA-ottelua. Muistan kuitenkin viime kesänä pelatun kamppailun, jossa Peterson kiusasi hyvävireistä Simona Halepia avauserässä. Sen myötä uskon, että Peterson voi haastaa myös alavireisen Barthelin.

Mielenkiintoisia pelivaihtoehtoja on useita: Petersonin ensimmäisen erän voitto (3,30), yli 19,5 peliä (1,92), Peterson +1,5 erää (2,12) ja Petersonin suora voitto (3,60).

Coco Vandeweghe 1.58, Marina Erakovic 2,33

Mielestäni ottelun kertoimet on laskettu täysin väärin.

Vandeweghe ei ole kolmella yrittämällään voittanut yhtäkään ottelua Sony Openin pääturnauksessa. Amerikkalainen on parhaimmillaan kotimaansa länsirannikolla Miamin areenoja nopeammilla kentillä.

Miamissa kentät ovat hitaita. Vandeweghen hyökkäysvoittoinen, kovalyöntinen pelitapa ei oikein sovi kentälle, jossa voittolyöntien iskeminen on vaikeaa. Tasaisuus ei muutenkaan ole koskaan ollut Vandeweghen vahvuus, jos kiltisti sanotaan.

Indian Wellsin 1-6, 3-6 -tappio alavireiselle Petra Kvitovalle kertoo jotain. Lisäksi maailmanlistan top 50 -pelaajia vastaan Vandeweghen saldo on 10 voittoa, 27 tappiota. Erakovic on tällä hetkellä listalla sijalla 68, mutta hän oli hiljattain 50:n joukossa.

Erakovic pelaa aina huonosti Indian Wellsissä. Niin kävi tänäkin vuonna, ja turnaus päättyi selvään tappioon Monica Niculesculle. Tässä turnauksessa Erakovic on pärjännyt paljon paremmin, ja parhaimmillaan hän on yltänyt 32 parhaan joukkoon Crandon Parkissa.

Uusiseelantilaiselle riittää tasainen esitys voittoon. Kerroin 2,33 on investoinnin arvoinen.

Nadia Petrova 1.98-Urszula Radwanska 1.78

Otan riskin Petrovan puolesta tässä kello 19 alkavassa kehäraakkien kohtaamisessa. Lähden kuitenkin otteluun tasoitusvedot edellä.

Kummallakin pelaajalla on viime aikoina ollut paljon loukkaantumishuolia. Yhteenlaskettuna kaksikko on pystynyt pelaamaan loppuun asti vain neljä WTA-pääturnausten ottelua tänä vuonna.

Puolalaisen oikea olkapää on kiusannut jo pitkään, eli viime vuoden US Openista saakka. Toistaiseksi paluu on ollut hedelmätön ja tuottanut WTA-tasolla kaksi rumaa tappiota.

Petrova on kärsinyt oikean jalan vammasta. Voisi kuvitella, että hän ei pelaisi tässä turnauksessa, jos jalka kiukuttelisi edelleen. Mahdollinen luovutus on kuitenkin syytä pitää mielessä, ja siksi suosin 1,5 pelin tasoitusvetoa venäläisen puolesta. Tällä vältetään vedon mitätöityminen, jos jompikumpi pelaaja keskeyttää ottelun.

Petrovalla on hyvät tilastot Miamista (17 voittoa pääturnauksessa), ja viimeksi hän hävisi tämän turnauksen ensimmäisellä kierroksella vuonna 2001. Radwanskan voittosuhde Sony Openista on puolestaan 1-4. Petrova on luoton arvoinen, jos hän on kunnossa.

Petrova voitti myös pelaajien ainoan aiemman kohtaamisen, joka pelattiin Rosmalenin nurmella kaksi vuotta sitten.

Pelivihjeet

Peterson-Barthel: yli 19,5 peliä, 1,92
Erakovic voittaa Vandeweghen, 2,33
Petrova (+1,5 peliä) voittaa Radwanskan, 1,78 

Lyö vetoa WTA-tenniksestä täällä!