WTA-tennis: ruosteinen Williams vaikeuksissa vahvaa Pliskovaa vastaan


Washingtonin ja Stanfordin WTA-turnauksissa aloitetaan keskiviikkona toinen kierros.

Tiistaina vain Magdalena Rybarikovan kehno esitys esti molempien vihjeideni osumisen. Toinen suosikkini Lauren Davis voitti oman ottelunsa vaikeuksien jälkeen.

Davis hävisi avauserän ja oli jo toisessakin erässä tappiolla Shuai Pengiä vastaan, mutta lopulta jenkki sai väsyneen vastustajansa uupumaan. Harkitsemani vedot Monica Puigin, Garbine Muguruzan ja Marina Erakovicin puolesta olisivat myös osuneet.

Keskiviikkona pelataan kahdeksan ottelua. Suurin tähti on Serena Williams, joka palaa areenalle ensimmäistä kertaa Wimbledonin nelinpelin oudon luovutuksen jälkeen.

Kristina Mladenovic-Taylor Townsend

Townsend on hyvä altavastaajahaku tässä kello 23 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

Entinen US Openin, Australian avointen ja Wimbledonin junioriturnauksen voittaja oli yksi peli-ideoistani avauskierroksella Julia Goergesia vastaan. Tänään Townsendin kerroin on vielä korkeampi 2,25.

Olosuhteet eivät ole Washingtonissa olleet niin kosteat kuin yleensä tähän vuodenaikaan. Joidenkin silminnäkijöiden mukaan kentät ovat siksi aiempaa nopeampia.

Tilanteeseen ei ole tulossa muutosta tänään. Pääkaupunkialueelle povataan vajaan 30 asteen lämpötilaa ja vähäistä ilmankosteutta.

Mladenovic otti avauskierroksella hienon voiton Wimbledon-semifinalisti Lucie Safarovasta. Pelaajat ovat kuitenkin usein haavoittuvaisia hienon voiton jälkeen, ja niin voi käydä nytkin.

Mladenovicin voittosuhde Pohjois-Amerikan kovilta ulkoalustoilta (6-9) ei ole erikoinen. Vain New Yorkissa vuonna 2012 Mladenovic on yltänyt kolmannelle kierroksille.

Townsend on vielä raakile, mutta kotimaassaan hän on varmasti motivoitunut. Voimaa lupauksella riittää kenen tahansa haastamiseen.

Mladenovicin kerroin 1,61 on liian pieni, joten altavastaaja nousee hyväksi hauksi.

Serena Williams-Karolina Pliskova

Tämän aamuviideltä Suomen aikaa alkavan ottelun lopputulos riippuu pitkälti Pliskovan asenteesta. Tshekin voima ja osaaminen riittävät kyllä pelituntuman puutteesta kärsivän Williamsin testaamiseen.

Omien sanojensa mukaan Williams voi hyvin. Hän‪ vaikuttaa hyvävireiseltä myös harjoituksissa. Tähden kaksi edellistä turnausta ovat kuitenkin päättyneet tappioihin Alizé Cornetille ja Muguruzalle. Jos Pliskova asennoituu ottelun oikein, hänellä on mahdollisuutensa.

Asenne on kuitenkin Pliskovan kohdalla kysymysmerkki. Ajoittain hän voi pelata kuin supertähti, eikä yksikään maailman top 10 -pelaaja ole nöyryyttänyt Pliskovaa tänä vuonna. Angelique Kerberin Pliskova jopa voitti.

Olisi naiivia tyrmätä Williamsin voittomahdollisuudet. Yli 8,5 peliä avauserässä sekä Pliskova +6,5 peliä ovat kuitenkin houkuttelevia vaihtoehtoja, samoin avauserän meneminen Pliskovalle (5,20).

Pitkä, atleettinen tshekki otti avauskierroksella helpon voiton Kimiko Date-Krummista. Ottelu antoi Pliskovalle mahdollisuuden saada tuntumaa kenttiin. Tasoitus on melko suuri siihen nähden, että Williams ei ole pelannut kuukauteen.

Toisaalla Shelby Rogersin kerroin Erakovicia vastaan on liian pieni. Isojen kertoimien ystävät harkitsevat Varvara Lepchenkoa ja Naomi Osakaa tasoituksin Aga Radwanskaa ja Andrea Petkovicia vastaan.

Pelivihjeet

Townsend voittaa Mladenovicin, 2,25
Pliskova (+6,5 peliä) voittaa Williamsin, 1,76

Lyö vetoa WTA-tenniksestä täällä!