WTA-tennis: Safarova voittoon väsyneestä Venus Williamsista


Ohion Masonissa pelattavan Western and Southern Openin avauskierros pelataan loppuun tiistaina. Luvassa on taas kosteaa ja myrskyisää säätä.

Aloitetaan eilisen purkaminen hyvistä uutisista: varoitin luottamasta Heather Watsoniin kertoimella 1,40, ja britti hävisikin Shuai Zhangille.

Polona Hercogin huono syöttö ottelun alussa maksoi kuitenkin voiton Kirsten Flipkensille. Hercog ei tuntunut saavan palloa oikeaan laatikkoon avauserässä millään keinoilla.

Parannusta ei juuri tullut myöhemminkään. Flipkens kaasutti voittoon ja jatkoi vihjeidemme tuskaista tappioputkea, joka alkoi viime viikolla hienosti käynnistyneen Montrealin turnauksen jälkeen.

Sellaista sattuu tennisvedonlyönnissä. Tiistai tarjoaa kuitenkin 15 uutta ottelua. Maanantain otteluohjelma oli vaikea, mutta tiistaina haastetta vasta riittääkin. Kentillä on koko joukko alikertoimisia suosikkeja, joiden tappioon on kuitenkin vaikea uskoa.

Sloane Stephens-Andrea Petkovic

Yksi harvoista kiinnostavista kertoimista on Stephensin 2,35. Niin arvaamaton kuin Stephens onkin, tällä kertoimella hänestä on peli-ideaksi.

Lahjakkaaseen mutta ailahtelevaan jenkkiin luottaminen voi olla kovin turhauttavaa. Huonot esitykset ja luovuttamiset kuuluvat usein hänen repertuaariinsa.

Stephens aloitti viime viikolla Montrealissa hyvin, mutta hävisi lopulta Jelena Jankovicille päätöserän tie breakissa. Stephens näyttää pääsevän iskuun juuri sopivasti US Openin alla.

Petkovic on pelannut paljon Stephensiä enemmän Wimbledonin jälkeen. Viime viikolla Petkovic vetäytyi Montrealista kuumeen takia. Se ei ole hyvä merkki ennen Grand Slamia.

Aiempien keskinäisten kohtaamisten tapaan luvassa voi olla tasainen kamppailu. Petkovicin kerroin on kuitenkin liian alhaalla. Vedot overeiden ja Stephensin puolesta houkuttelevat enemmän.

Harkitsen peleihin myös Sabine Lisickin voittoa Roberta Vincistä sekä Yanina Wickmayerin erävoitoa Sara Erranista. Olen kuitenkin huolestunut Lisickin huonoista tilastoista Cincinnatissa. Pelaajalla tuntuu olevan vaikeuksia hallita lyöntejään nopeilla kentillä. Wickmayerin kohdalla huoleni taas on se, että kyseessä on Wickmayer, ja kaikki on mahdollista.

Sen sijaan otan riskin ja kokeilen vetoa Lucie Safarovan puolesta.

Lucie Safarova-Venus Williams

Safarovan kerroin 1,91 näyttää lupaavalta. Williams pelasi sunnuntaina Montrealin finaalissa ja kohtaa nyt Safarovan aikaisessa ottelussa (kello 11 paikallista ja 18 Suomen aikaa). Riittääkö palautumisaika?

Williams näytti väsyneeltä jo lauantaina Aga Radwanskaa vastaan. Lepoaikaa ei ole ollut paljon, sillä Montrealin finaalin jälkeen Williamsin on pitänyt matkustaa Ohioon ja saada vielä harjoitus alle.

Safarova on pelannut erinomaista tennistä viime aikoina. Hän on täynnä itseluottamusta ja pystyy hyödyntämään Williamsin mahdollisen väsymyksen.

Tshekin tilastot Cincinnatista eivät mairittele, mikä on pieni miinus. Hänellä on kuitenkin altavastaajana mahdollisuus yllättää Williams, joka saattaa jo odotella US Openia.

Näiden lisäksi harkitsen ainoastaan Madison Keysin avauserän voittoa Maria Sharapovasta kertoimella 3,20. Sharapovan peli on ollut hakusessa jo jonkin aikaa. Venäläinen ottaa voittoja lähinnä päättäväisyytensä ansiosta.

Viime viikolla kotiutin komean voiton, kun Garbine Muguruza voitti avauserän Sharapovaa vastaan. Keys voitti eilen Dominika Cibulkovan ja pelaa hyvin samankaltaisella tyylillä kuin Muguruza.

Keys ei ole missään määrin luotettava, mutta isoimmista kertoimista hän on paras vaihtoehto. Mielestäni Sharapova on kaikkein haavoittuvaisin päivän alikertoimisista suosikeista.

Pelivihjeet

Stephens voittaa Petkovicin, 2,35
Safarova voittaa Williamsin, 1,91

Lyö vetoa WTA-tenniksestä täällä!