WTA-tennis: Serena Williamsille vaikea alku


WTA Internazionali BNL d'Italia -turnauksen toinen kierros pelataan keskiviikkona loppuun, ja ohjelmassa on monien lajin naistähtien otteluita.

Jos sää sallii, kentillä nähdään Williamsin sisarukset, Maria Sharapova, Simona Halep, Ana Ivanovic, Jelena Jankovic ja Aga Radwanska.

Tiistain pelivihje oli epäonninen. Chanelle Scheepers meni nopeasti 3-0-johtoon Sara Errania vastaan. Scheepersin erävoitto olisi riittänyt kotiutukseen. Erranin erittäin kyseenalainen lääkintätauko kuitenkin käänsi ottelun kulun.

Tapaus oli taas yksi esimerkki siitä, miksi lääkintäaikalisät pitäisi joko poistaa tai tehdä rangaistaviksi. Erranilla näytti olevan vaikeuksia saada henkeä, joten hän kutsui fysioterapeutin kentälle. Nopeasti selvisi, että kyse oli kuitenkin vain italialaisen hermoilusta. Mitään fyysistä vikaa Erranilla ei ollut, ja "yllättäen" hän voittikin seuraavat pelit ja otti ottelun komentoonsa.

Kukaan ei halua nähdä loukkaantuneiden tai sairastuneiden pelaajien vamman tai sairauden pahenevan, mutta säännön pitäisi olla selkeä: jatka pelaamista tai luovuta. Toinen vaihtoehto olisi kompromissiratkaisu, jossa lääkintäaikalisästä rangaistaisiin esimerkiksi yhden pelin menetyksellä. Aikalisää ei myöskään saisi käyttää ennen vastustajan syöttöä.

Se siitä avautumisesta (toistaiseksi). Palataan asiaan.

Sam Stosur kotiutti pelivihjeeni hyvällä kertoimella toissapäivänä, mutta tänään Elena Vesninaa vastaan hänen kertoimensa on aivan liian pieni 1,33. Fran Schiavonen ja Garbine Muguruzan kohtaamisesta tulee mielenkiintoinen, sillä Roomaan on luvattu tuulista säätä.

Varvara Lepchenko 2.50 Sloane Stephens 1.48

Mielestäni Lepchenko on maannaistaan parempi massakenttäpelaaja. Tässä ottelussa vedot kannattaa siis lyödä paljon hypetettyä nuorukaista vastaan. Stephensille olosuhteet eivät ole tutut.

Murskalukemat voitossa Shuai Pengistä kenties mairittelivat Lepchenkoa hieman, sillä Peng ei ole koskaan pärjännyt Roomassa hyvin. Lepchenko on kuitenkin voittanut myös huippukuntoisen Erranin ja Roberta Vincin Italiassa massakentillä. Parin viime vuoden aikana Lepchenko on kukistanut massalla myös Jelena Jankovicin, Schiavonen ja Flavia Pennettan.

Viime yönä Roomassa satoi jälleen, joten pelialustat alkavat olla hitaita. Uskon Stephensin toistaiseksi vajavaisen massakenttäpelin joutuvan kovaan testiin. Stephensin voima kyllä riittää elottomankin alustan kesyttämiseen, mutta on eri asia, pysyvätkö pallot valkoisten viivojen sisäpuolella.

Stephens on vain kerran kohdannut vasenkätisen pelaajan massakentällä WTA-ottelussa ja vain kolmesti yleensäkään ammattilaisena. On siis hyvä ottaa pieni riski sen puolesta, että Lepchenkon kokemus näkyy. Lepchenkolla on hyvä itseluottamus Peng-voiton jälkeen, ja 2,60 on kokeilemisen arvoinen kerroin.

Serena Williams 1.20 Andrea Petkovic 4.40

Tätä ottelua on helppo ennakoida. Kyse on siitä, kuinka hyvässä iskussa reisivammasta kärsivä Williams on keskeytykseen päättyneen Madridin turnauksen jälkeen. Petkovicin kyvyt riittävät ilman muuta jenkin pudottamiseen, jos Williams pelaa alle tasonsa.

Petkovic haastoikin Williamsin tiukasti Roomassa vuonna 2010 ja otti erävoiton. Viime viikkoina saksalainen on antanut merkkejä siitä, että hän on matkalla rankingissa ylöspäin.

Turnausvoitto Charlestonissa palautti Petkovicin parrasvaloihin. Sen jälkeen hän lensi Australiaan Fed Cupin turnaukseen, jossa voitti Sam Stosurin kovalla alustalla.

Väsymys pilasi Stuttgartin turnauksen, ja viime viikolla Madridissa arpa heitti vastustajaksi Sara Erranin. Nyt Petkovic on kuitenkin levännyt hyvin ja voi tehdä Williamsin elämästä vaikeaa, jos tämä ei ole iskussa.

Petkovicin erävoitto nousee ottelun ykkösvalinnaksi. Vaihtoehtoja ovat myös Petkovicin voitto (4,25) ja Petkovicin avauserän voitto (3,50).

Sanoin eilen, että Kate Makarovalla on mahdollisuutensa Roberta Vinciä vastaan. Makarova ottikin voiton. Toivottavasti karma tekee tänään tehtävänsä, ja venäläinen kukistaa tänään Vincin ystävän Erranin. Mahdollisuudet ovat olemassa.

Venus Williamsin kohtaava Carla Suarez-Navarro on hyvä haku peleihin Rooman tuulisissa oloissa. Myöhäisottelussa nostan Jelena Jankovicin ennakkosuosikiksi Sveta Kuznetsovaa vastaan.

Pelivihjeet:

Lepchenko voittaa Stephensin, 2,50
Petkovic voittaa avauserän Williamsia vastaan, 3,50