WTA-tennis: Sharapova ja Petkovic lapulle Pariisissa


Pariisin Open GDF Suez -turnauksessa aloitetaan perjantaina puolivälierän.

Torstain kahdesta vedostani osui jälleen kerran toinen. Kirsten Flipkens voitti Yvonne Meusbergerin selkeästi ja varsin helposti, mutta Karin Knapp tuhlasi tilaisuutensa Sara Errania vastaan.

Arvioni mukaan Elina Svitolina oli kertoimissa liian selkeä altavastaaja, ja hän kukistikin Galina Voskoboevan. Aikaeroväsymys näytti yllättävän Kiki Mladenovicin, joka hävisi Andrea Petkovicille.

Petra Kvitova jätti turnauksen kesken hengitysvaikeuksien takia, joten Alize Cornet pääsi pelaamaan lucky loser Barbora Zahlavova Strycovaa vastaan. Itselleen tyypillisesti Cornet sai aikaan kolmen tunnin mittelön, jonka ranskalainen sentään lopulta voitti.

Angelique Kerber 1.32-Anastasia Pavljutshenkova 3.25

Pelit alkavat perjantaina noin kello 15 Suomen aikaa. Kovalyöntisen Pavljutshenkovan ja tämän turnauksen urallaan voittaneen Kerberin välisestä ottelusta voi hyvinkin tulla päivän kohokohta.

Pelaajat ovat kohdanneet neljästi aiemmin. Voitot ovat tasan 2-2. En usko, että Pavljutshenkovan suoritustaso pysyy riittävällä tasolla, jotta hän voisi kukistaa Kerberin. Asia voi olla toisin, jos Pavljutshenkovalla on yksi niistä päivistä, jolloin hänen rajut kämmenlyöntinsä toimivat jatkuvasti. Saksalainen kuitenkin viihtyy Stade Pierre de Coubertinin oloissa, ja veikkaan Kerberin kukistavan venäläisen.

Kaikki pelaajien neljä kohtaamista on käyty viimeisen vuoden aikana. Viimeisin niistä oli pari viikkoa sitten Brisbanessa, jossa Pavljutshenkova luovutti hävittyään avauserän ja ollessaan 3-4-tappioasemassa toisessa erässä. Kerber pitää selvästi voittomahdollisuuksiaan tässä turnauksessa hyvinä, ja uskon hänen hoitavan puolivälieränsä.

Pavljutshenkovalla tulee olemaan ottelussa hetkensä, mutta en silti näe Kerberin kompastuvan. Saksalaisen voittokerroin 1,32 on tosin liian alhainen. Parhaalta poiminnalta näyttää Kerberin 2-1-voitto kertoimella 3,70.

Maria Sharapova 1.13-Kirsten Flipkens 5.75

 

Päivän toisessa ottelussa iskevät yhteen Sharapova ja Flipkens, jotka kohtaavat neljännen kerran. Näissä otteluissa erävoitot ovat venäläiselle murskaavasti 9-0.

Sharapova on saanut ängettyä hieman tennistä tämänviikkoisten mainoskuvaustensa väliin ja hoitanut ne hyvin. Dani Hantuchova kaatui helposti, mutta veikkaan Flipkensin tarjoavan kovemman haasteen.

Pariisin sisäkentät avittavat kuitenkin Sharapovan lyöntejä. Ellei Flipkens iske vastaan todella tehokkaasti, uskon Sharapovan voittavan palloja kovaa tahtia. Sharapova -5,5 peliä (1,75) on minun valintani otteluun.

Andrea Petkovic 1.45-Alize Cornet 2.70

Petkovic on pelannut tällä viikolla erittäin hyvin. Kvitovan vetäytyminen antoi Petkovicille kelpo mahdollisuuden edetä pelaajan uran ensimmäiseen sisäkenttäfinaaliin WTA-kiertueella.

Petkovic kohtaa tänään väsyneen Cornetin, joka itselleen tyypillisesti onnistui muuttamaan eilisen rutiinivoiton kolmetuntiseksi kolmen erän kamppailuksi. Ranskalainen on ollut tismalleen se tunteiden kuljettama hermokimppu, jollaisena hänet tunnetaan.

Mielestäni Petkovicin voitto 3,5 pelin takamatkalta on riskin arvoinen veto. Kun Cornet häviää, hän häviää usein kunnolla.

Cornetin kahdeksan edellistä tappiota WTA-kiertueella ovat tulleet vähintään neljän pelin erolla (luovutetut ottelut poislukien). Putken jatkuminen tänään antaisi mukavan kertoimen 1,80.

Elina Svitolina 3.00-Sara Errani 1.37

Päivän päätösottelussa nouseva ukrainalaisnimi kohtaa kokeneen Erranin.

19-vuotias Svitolina pudotti jo aiemmin tällä viikolla Erranin ystävän ja nelinpelipari Roberta Vincin. Hän haluaa jatkaa pirteitä esityksiään myös Errania vastaan. Kohtaaminen on pelaajien ensimmäinen.

Svitolinan selkeää voittoa Voskoboevasta avitti osaltaan otteluohjelma, joka oli Voskoboevan kannalta epäedullinen. Kazakstanilaisella ei ollut juuri yhtään aikaa toipua ottelustaan Stefanie Voegelea vastaan. Kamppailu Voegelen kanssa oli Voskoboevalle jo viikon toinen kolmen erän jännitysnäytelmä, eikä hän saanut itsestään oikein mitään irti Svitolinaa vastaan.

On kuitenkin todettava, että Svitolina kehittyy kovaa tahtia. Erranin kerroin 1,37 on alhainen, vaikka hän paransikin peliään ottelussaan Knappia vastaan.

En keksi yhtään syytä, miksi Svitolina ei voisi voittaa yhtä erää. Kerroin sille on 1,75.

Pelivihjeet

Sharapova (-5,5 peliä) voittaa Flipkensin, 1,75
Petkovic (-3,5 peliä) voittaa Cornetin, 1,80

Lyö vetoa WTA-tenniksestä ja katso ottelut suorana täällä!