WTA-tennis: Svitolina murskaa Hlavackovan


Lauantaina Båstadissa ja Bad Gasteinissa pelataan välierät. Perjantai oli vedonlyönnin kannalta taas omituinen eikä kaikkein hienoin päivä.

Lienee selvää, että Annika Beck todellakin kärsi loukkaantumisesta Karin Knappia vastaan. Hän nimittäin voitti murskatappiossa vain yhden pelin. Odotin kuitenkin Lourdes Dominguez-Linon voittavan näissä olosuhteissa Serena Williamsia vastaan enemmän kuin kaksi peliä.

Båstadissa pelattiin kahdeksan erää tennistä, eikä yhdenkään lopputulos ollut tiukempi kuin 6-3. Kahden turnauksen kaikki kahdeksan puolivälierää päättyivät voittajan eduksi suoraan 2-0. Båstadissa under-vetojen lyöjät nauravat matkan pankkiin, sillä jokainen ottelu ratkesi alle 17,5 pelin. Bad Gasteinissakin kaksi ottelua ratkesi alle 15,5 pelin ja ne kaksi muutakaan kamppailua eivät olleet kovin tasaisia.

Båstadin semifinaalit alkavat Johanna Larssonin ja Flavia Pennettan kohtaamisella kello 14 Suomen aikaa. Vedonlyöntiainesta ottelussa ei ole. Italialainen on todennäköisempi voittaja, mutta kerroin 1,62 kotikentällään pelaavaa ruotsalaista vastaan on liian alhainen.

Toinen semifinaali voi osoittautua kerroinasettelua tasaisemmaksi. Ison kertoimen saaneen Klara Zakopalovan kyvyt riittävät Serena Williamsin kiusaamiseen. Pelaajat kohtasivat viimeksi vuonna 2009 ja pelasivat silloin kaksi tasaista ottelua massakentällä. Itse asiassa samana vuonna Zakopalova voittikin Williamsin kertaalleen, eikä tshekin voitto ole nytkään poissuljettu vaihtoehto.

En vieläkään ymmärrä, miksi Williams pelaa Båstadissa, muttei puolusta ensi viikolla mestaruuttaan Stanfordissa. Mielestäni siinä ei ole mitään järkeä, mutta nyt kun Williams joka tapauksessa on semifinaalissa, hän varmaankin haluaa voittaa. Hänen kertoimensa 1,05 on kuitenkin liian alhainen, sillä Zakopalova on onnistuessaan erittäin hyvä. Uskon ottelun ylittävän 17,5 pelin rajan. Myös Zakopalovan erävoiton kerroin 4,60 houkuttelee.

Bad Gasteinissa leikki alkaa kello 14 Suomen aikaa. Silloin Knapp ja Yvonne Meusberger kohtaavat vuoden 2007 semifinaaliuusinnassa. Se ottelu ei oikeastaan kiinnosta, mutta sen sijaan lyön vetoa Elina Svitolinan puolesta. Svitolina kohtaa myöhemmässä välierässä Andrea Hlavackovan.

18-vuotias ukrainalainen on todella lupaava ja mielestäni hänellä on mahdollisuus voittaa Hlavackova. Hlavackova ei todellakaan ole mikään massakenttäpelaaja. Tällä viikolla hän on vain kohdannut suotuisia vastustajia.

Hlavackova ei ole koskaan aiemmin mennyt WTA-tason massakenttäturnauksessa toista kierrosta pidemmälle. Tällä viikolla hän on kohdannut kehnoja vastustajia. Svitolinan pitäisi voittaa ensimmäinen WTA-välieränsä.

Svitolina väläytti potentiaaliaan voittamalla Ranskan avoimissa Romina Oprandin, joka on laadukas massapelaaja. Uskon Svitolinan voittoon kertoimella 1,63.

Parhaat vedot

Yli 17,5 peliä Williamsin ja Zakopalovan välillä, 2,00
Svitolina voittaa Hlavackovan, 1,63

Vedonlyönti ja ottelut suorina lähetyksinä täällä!