WTA-tennis: Van Uytvanck aloittaa vahvasti Suarez-Navarroa vastaan


WTA-kiertueen 15. viikolla pelataan turnaukset Kolumbiassa ja Puolassa. Samalla kiertueella alkaa massakenttäkausi.

Puolan Katowice Open pelataan toista kertaa. Tällä kertaa turnaus on kuitenkin varsin erilainen kuin vuosi sitten. Viime vuonna ottelut pelattiin sisätiloissa massakentillä. Täksi vuodeksi järjestäjät ovat vaihtaneet Play Itin PlayFlex-kovakenttään. Kenttien nopeudesta ja aiempien vuosien tuloksista ei siis juuri voi vetää johtopäätöksiä.

Maanantaina pelataan vain viisi ensimmäisen kierroksen ottelua, sillä karsinnat ovat vielä käynnissä. Vetoja kannattaa harkita tarkasti, sillä olosuhteet ovat pieni mysteeri.

Alison Van Uytvanck 3.60-Carla Suarez-Navarro 1.27

Jos kenttä on vähänkin nopea, avausottelusta voi muodostua Suarez-Navarrolle vaikea. Van Uytvanckilla on paljon voimaa ja hyvä syöttö. Lisäksi sisäkentät tuntuvat sopivan hänelle.

Belgialaisen suurin ongelma on epätasaisuus, mutta parhaalla tasolla pelatessaan hän saa vahinkoa aikaan. Ottelussa voi olla jaksoja, jolloin Van Uytvanck kurittaa lyönneillään espanjalaisvastustajaansa. Suarez-Navarro on saavuttanut sisäkenttäturnauksissa vain yhden puolivälieräpaikan.

Indian Wellsin ja Miamin turnauksissa Suarez-Navarro oli pettymys. Hän voitti kahdessa turnauksessa yhteensä vain kolme ottelua. Olen aina ajatellut, että edellämainittujen turnausten hitaat, kovat kentät ja tuuliset olosuhteet sopisivat espanjalaiselle, mutta Suarez-Navarro osoittaa teoriani joka vuosi virheelliseksi.

Van Uytvanck pelasi erittäin hyvin joitakin viikkoja sitten Florianopolisin hitailla, kovilla ulkoalustoilla. Hän nousi karsinnoista aina kahdeksan parhaan joukkoon saakka. Siinä turnauksessa ei nähty yhtä tasokkaita pelaajia kuin Katowicessa. Belgialainen on kuitenkin voittanut viime syksystä lähtien sisäkentillä 23 edellisestä ottelustaan 18.

Van Uytvanck voi yllättää Suarez-Navarron. Belgialaisen voitto ensimmäisessä erässä on houkutteleva vaihtoehto viikon ensimmäiseksi vedoksi.

Pelivihje: Van Uytvanck voittaa ensimmäisen erän Suarez-Navarroa vastaan, 3,15.