Tennisvedonlyönti: US Open perjantaina


Kirjoitin eilen toivovani, että US Openissa pelattaisiin klassikko, joka herättäisi miesten turnauksen henkiin. US Openin 11. päivä vastasi toiveeseen. Valitettavasti kyseessä ei ollut Juan Martin Del Potron ja Novak Djokovicin iltaottelu, vaan sitä edeltänyt David Ferrerin ja Janko Tipsarevicin päätyyn asti mennyt ottelu, josta espanjalainen väänsi voiton.

Del Potro pääsi oli lähellä tuottaa vedonlyöntivoiton eilen, kun hän syötti toisen erän voitosta tilanteessa 5-4. Djokovicin puolustus oli kuitenkin taatulla huipputasollaan. Puolustava mestari pystyi vastaamaan "Delpon" haasteeseen ja ottamaan 3-0-voiton. Ottelusta jäi karvas maku, sillä Del Potro hallitsi toista erää kokonaisuudessaan ja otti hetkeksi johdon myös erävoitosta pelattaessa, mutta serbialainen oli kriittisillä hetkillä vahvempi.

Perjantaina on naisten vuoro loistaa Flushing Meadowsin välieräpäivänä. Maria Sharapova kohtaa Victoria Azarenkan ottelussa, jossa nähdään kovia lyöntejä ja korviavihlovaa huutoa. Jos mielenlaatusi on herkkä tai arvostat kuuloasi, tarkkaile äänenvoimakkuutta ja pidä kaukosäädin lähellä - tämä kaksikko huutaa mittarit punaiselle alusta asti.

Sharapova ja Azarenka kohtaavat kymmenettä kertaa. Otteluvoitot ovat Azarenkalle yhteensä 5-4 ja kovilla alustoilla 4-2. Sharapova voitti kuitenkin kaksikon edellisen ottelun Stuttgartin savella. Ottelu on Australian avointen finaalin uusinta ja epäilen, että voittajan nimi lienee sama. Voittonumerot tuskin kuitenkaan ovat tuolloin nähdyt 6-3, 6-0.

Kumpikin on pelannut pitkiä otteluita aiemmilla kierroksilla. Azarenkan ottelu Sam Stosuria vastaan venyi vihoviimeiseen pisteeseen saakka. Marion Bartoli vei Sharapovaa avauserässä kuin litran mittaa, mutta sade pelasti Sharapovan ja esti ranskalaisen voittokulun jatkumisen. Aiemmat ottelut ovat osoittaneet, että Sharapova on haavoittuva, jos vastassa on pelaaja, joka pystyy vastaamaan Sharapovalle lyöntien voimakkuudessa.

Pelipaikan usein tuuliset olosuhteet voivat aiheuttaa venäläisen syötölle ongelmia, mikä nähtiin jo Bartolia vastaan. Kyseisessä ottelussa takkuilu syötöissä vaikeutti selvästi Sharapovan tekemistä. Sharapova ei ole päässyt New Yorkissa näin pitkälle sitten vuoden 2006 voittonsa, ja tuulella on epäilemättä ainakin jotain tekemistä asian kanssa.

Mitä Azarenkaan tulee, hänenkään syöttönsä ei ole ollut vakuuttavimmasta päästä. Hänen syöttönsä kovuus ei ole ollut kohdallaan, kun ottaa huomioon Azarenkan pituuden. Maria Sharapovaa vastaan hän saattaa selvitä siitä huolimatta, mutta mahdollisessa finaalissa Serena Williams ei anna armoa, ellei ongelma korjaannu. Azarenkan syötöt olivat kovempia vuoden alussa, jolloin hän voitti Sharapovan Melbournessa. Minun tukeni menee maailman ykköselle, joten toivon mukaan hänen syöttönsä ei vaikeuta iltaa liiaksi.

Sharapova ei ole ollut lähelläkään erävoittoa Azarenkasta neljässä edellisessä kovan alustan kohtaamisessa. Mikään US Openissa nähty ei puhu sen puolesta, että asia olisi muuttumassa. Minun vetoni on Azarenkan voitto 3.5 pisteen takamatkalta. Kerroin tälle on 1.84. Leikki on toivon mukaan ohi ennen kuin kenenkään kuulo vahingoittuu.

Paras veto:

Azarenkan voitto, -3.5 pistettä, kerroin 1.84