Tiki: IFK hakee pisteet Kisapuistosta


Esa Tikkanen povaa tänään voittoja IFK:lle ja Jokereille. Legendalla on myös tuttuun tapaansa sana sanottavana Jokerien tilanteeseen Unibetin haastattelussa.

Tiki, millaiset odotukset perjantain kahteen matsiin?

– Pahoja pelejä molemmat. Ennakkoasetelmat on sellaiset, että pisteistä tapellaan lujaa sekä Helsingissä että Lappeenrannassa. Faneille hyviä pelejä. Ja Hartwallilla tietysti Petri Variksen juhlailta.

Jatkuuko IFK:n voittoputki Kisapuistossa?

– Kyllä pakko sanoa, että jatkuu. Tasainen matsi, ja punaiset sytyttää koko Lappeenrannan. Mutta IFK:lla on kuuma veskari Ville Husso, piristynyt Ville (Peltonen) ja Puustinen johtavat hyökkäystä ja voittoja käännetään huonommallakin pelillä. Kuten viimeksi KalPaa vastaan. Kyllä mä tähän kakkosen laitan.

Tänään on uutisoitu Jokeri-pelaajien luottamuspulasta valmentaja Tomi Lämsään. Kuinka tosina pidät näitä puheita?

– Onhan siitä paljon totta, samaa olen puhunut jo jonkin aikaa. Onhan se näkynyt, ettei Lämsälle pelata sata lasissa. Luottamus on mennyt, kun peli ei kulje ja tiedetään, että valmennusjohto on lähdössä pois. Mutta kyllä siellä pitää pelaajienkin katsoa peiliin. Joka jätkä pelaa itselleen paikkaa ensi vuodeksi ja pelit voitetaan kaukalossa. Ihan turha mennä valmentajan selän taakse, Tiki muistuttaa.

Olisiko Tomek Valtonen parempi mies loppukauden käskijäksi?

– No Sportiinhan hänkin on lähdössä, muuttaisiko se sitten mitään. Ehkä pelaajilla voisi olla hauskempaa, koska Tomek on pidetty hahmo.

Hyödyntääkö TPS Jokereiden tilanteen ja vie pisteet?

– En usko. Kyllä tämä Jokereille menee, kaikesta huolimatta, Tiki povaa Unibetille.

Liiga-kertoimiin