Inside the Octagon: UFC 177


Toisinaan ei ole syytä ryhtyä mestaroimaan jotain asiaa omalla panoksellaan - esimerkiksi silloin, kun voi tyytyä katselemaan oikeiden mestareiden paketoivan homman. Siksipä en ala kertoa teille, miten mahtaa käydä viikonloppuna UFC 177 -illan odotetussa tittelikamppailussa T.J. Dillashaw'n ja Renan Baraon välillä. Sen sijaan kiihkeän uusintaottelun saa perata Dan Hardy apunaan John Gooden.

UFC:n viime aikojen parhaita henkilöstöratkaisuja oli palkata tämä kaksikko muun muassa eurooppalaisiltamien selostajaduoksi. Nyt herrat on valjastettu myös uuden Unibetin tarjoaman Inside the Octagon -ohjelman puhetyöläisiksi, ja ainakin meikälle jälki on nautinnollista.

Dan Hardy oli ottelijana viihdyttäjä parhaasta päästä, mutta keesipäisen Outlaw-imagonsa takana hänestä on aina huokunut varsin skarpin miehen särmä. Sitä Hardy esittelee nyt analyytikon roolissa: hänellä on ammattiottelijan näkemys ja luontaisen esiintyjän kyky paketoida asiansa. Nämä yhdistettynä kuvallisen annin huippuresursseihin tarjoavat pätevän katsauksen kääpiösarjan tittelitaistoon.

Dillashaw'n voitto herrojen ensimmäisessä kohtaamisessa oli eräs UFC-historian suurimpia yllätyksiä - itse asiassa vedonlyönti-kertoimien osalta se oli titteliotteluiden historian kaikkien aikojen suurin yllätys Amerikan markkinoilla. Hardy kertoo nyt, miten siinä niin kävi, ja mitä ehkä toisella yrittämällä käy toisin.

Check it out! Ja videon alta muutama meikän tärppi.

My two cents (jenkkireissulta jääneet) ja vähän päälle, pistetään pääottelun osalta sille, että tätä koitosta rähistä täyttä viittä erää. UFC:n kääpiösarjassa kaikista otteluista rahtusen alle puolet menee pisteille eli kestää täydet kolme tai viisi erää. Herrat Dillashaw ja Barao ovat kuitenkin kumpikin ottaneet tavakseen otella korkeintaan kolmasosan otteluistaan pisteille. Lisäksi nähdäkseni tittelimatsin pituus lisää mahdollisuutta sille, että jompi kumpi kahdesta varsin iskuvoimaisesta ja ahkerasta pystyiskijästä lopettaa leikin ennenaikaisesti.

Näin voi välttyä myös tekemästä vaikeaa valintaa ottelun voittajan suhteen. Dillashaw vs. Barao, alle 4,5 erää- tai inside the distance (ei tuomariäänille) -vedot lohkeavat Unibetiltä vielä hieman yli kahden kertoimella.

Kylkeen napataan hieman tasapaksun ottelukortin kaksi asetelmaltaan kiinnostavinta koitosta, olympiavoittaja Henry Cejudon UFC-debyytti sekä kovaan latinkiin viritetty naisten ottelu.

Henry Cejudo voitti vapaapainin olympiakultaa Pekingissä 2008 - 21-vuotiaana. Nyt hän on urheilija parhaassa iässään ja kuuden ammattilaisottelun jälkeen tappioton vapaaottelija. Vastukset eivät toki ole olleet vielä lähelläkään UFC-tasoa, mutta se taas ei tarkoita sitä, etteikö huipputasolla kisannut vääntäjä olisi itse huippuluokkaa. Vastustaja Scott Jorgensen on huomattavasti kokeneempi, mutta konkari ei ole viime vuosina suuremmin vakuuttanut. Lisäksi Jorgensenin alasvientipuolustus saattaa olla turmiollisen huono Cejudon sähäkkää kaatopeliä vastaan. Painimestari Cejudo kippaa siis Jorgensenin toistuvasti selälleen ja vie pistevoiton (kertoimella 1,62).

Brasilian Bethe Correia on viime ajat käynyt yhden naisen sotaa Ronda Rouseyn entouragen eli Four Horsewomenin kanssa. Edellisessä matsissaan Correia niputti jo Jessamyn Duken ja nyt vuorossa on Shayna Baszler - seuraavaksi brassi onkin ilmoittanut haluavansa voiton jälkeen Rouseyn. Ja miksikäs ei, Baszlerin ura naisten vapaaottelun uranuurtajana on kunnioitettava, mutta viime vuosien osalta saldo on sekä hiljainen että vaatimaton. TUF-talossa kovana painijana mainetta luonut Baszler antoi Julianna Penan kuristaa itsensä, ja UFC-debyyttikin on siirtynyt pariin otteeseen loukkaantumisten vuoksi.

Baszler on toki kaksikosta selvästi laadukkaampi painija (voitoista 14/15 luovutuksilla), mutta iso kysymys on, pääseekö hän nyt pystypainia lähemmäs nujuamista. Tappioton Correia on puolestaan pystyottelijana vaarallisempi, ja brasilialaisen hyvä iskutarkkuus yhdistettynä Baszlerin heikkoon lyöntipuolustukseen tuo pistevoiton Correialle (1,70).