Niinimäki nöyränä sorvin ääreen: ”Turha selitellä mitään”


Pöly on laskeutunut Berliinin UFC-mylläkän jälkeen ja päivä on kirkastanut Floridassakin. Viikko rantahiekan potkiskelua ja pään tyhjentämistä auttoi Tom Niinimäen ylös pahimmasta montusta Niklas Bäckströmille kärsityn tappion jälkeen. Tällä viikolla on aika painaa opit mieleen ja palata entistä nälkäisempänä harjoitussalille.

 Berliinissä silmään osui huomattavan paljon Niinimäen ”No Excuses” -kannatuspaitoja. Stoneface itse on edelleen iskulauseen mittainen mies.

Takaisku oli alkuun valtava voittamiseen tottuneelle turkulaiselle, mutta nyt hän näkee siinäkin jo eväitä parempaan huomiseen. Esitys häkissä ei ollut huono, mutta ei toisaalta odotettu huippusuorituskaan. Niinimäen mukaan tappio oli silmiä avaava reality check.

”Näennäisesti homma oli hallinnassa. Sain siinä alasviennit, mutta väkinäistä oli oma homma, ei ollut mieli kirkas. Keskittyminen ei ollut aivan kohdallaan, sitä kautta tuli muutama epäonnistuminen. Ehkä senkin takia vähän aloin hätäillä ja väkisin yrittää jotain. Siinä ehtyy voimat ja pääkoppa ei enää toimi ihan parhaalla tavalla. Sitten Niklas sai sen polven perille, loppu oli mitä oli,” Niinimäki kertaa.

Kaiken kaikkiaan Stoneface arvioi ennakkoluulottoman ruotsalaisvastustajansa otelleen yksinkertaisesti järkevämmin ja paineisiin sortumatta. Kulisseissa Niinimäellä riitti pieni häiriötekijöitä valmistautumisen viime viikkoina ja aivan ottelun alla, mutta hän sivuuttaa ne ilman jossitteluja.

”Ne ovat tekosyitä, turhaa takertua sellaiseen. Ihan sama, mikä tilanne on, tai mitkä ovat olosuhteet, niiden ei pitäisi antaa vaikuttaa. Turha selitellä mitään, parempi voitti.”

Vaikka kaikki oli pintapuolisesti hyvin, Niinimäki manaa sortuneensa ylilataukseen uudenlaisessa tilanteessa. Siitä hän sanoo jo ottaneensa oppia. Tästä päivästä lukien hiotaan myös taktisia ja teknisiä yksityiskohtia uuteen uskoon.

”Ihan turhaan puristin, liikaa latausta oli ottelun alkaessa. Olen miettinyt erilaisia syitä, mutta ehkä oli vaan huono päivä, ” Niinimäki pohtii.

 Huonoja päiviä sattuu kaikille. Seuraavassa ottelussa on parempi päivä, ja se voisi olla syksyllä, ehkä jopa Helsingissä.