Stoneface tarttui epäröimättä ottelutarjoukseen


Finnfighters' Gymin Tom Niinimäki sai tällä viikolla seuraa suomalaisten UFC-ottelijoiden rivistöön, mutta ei luovuttanut valokeilaa aivan kokonaan Tina Lähdemäelle. Huolimatta aiemmista aikeista palata ottelemisen pariin syksyn puolella, turkulaistaistelija tarttui välittömästi tilaisuuteen, kun UFC-matchmaker Sean Shelby tarjosi mahdollisuutta otella jo loppukesästä. Niinimäki kohtaa keväällä debyyttinsä tehneen Chas Skellyn 23. elokuuta Tulsan UFC Fight Nightissa.

"Stoneface" palasi harjoitussalille Floridassa jo tällä viikolla. Tarkoitus on etsiä hieman uutta terää ja toimivia nyansseja omaan ottelemiseen.

"Loma loppui lyhyeen, mutta hyvillä mielin ollaan. Pari viikkoa on huilittu ja nuoltu haavoja, turha sitä sen enempää märehtiä. Matsin otin vastaan turhia epäröimättä."

"Pientä säätöä tehdään omaan treeniin, ja ehkä taktiseenkin puoleen. Tähän saakka ottelemiseni on ollut kovasti mattopainotteista, yritetään parantaa pystyottelemista ja palata vähän juurille. Sitä kauttahan minä olen joskus aloittanut, " Niinimäki pohtii.

Elokuussa vastaan asettuu jälleen nuorempi ja selvästi kokemattomampi ottelija. Mikään keltanokka ei kuitenkaan ole kyseessä, sillä Skellyllä on UFC-uraa edeltävältä ajalta kasassa kunnioitettava 11 voiton putki. Uransa ensimmäisen tappion hän koki kuitenkin kohdattuaan ensimmäisessä UFC-koitoksessaan toisen huippulupauksen, Mirsad Bekticin.

Raamikas Skelly on tavanomaiseen jenkkityyliin varsin vahvan painitaustan varassa huipulle noussut atleetti. Mikäli Niinimäki aikoo esitellä pystyotteluaan, suomalainen saa olla tarkkana Skellyn pitkien käsien kanssa. Terävien suorien lisäksi amerikkalainen on kuitenkin pystyssä jokseenkin yksiulotteinen junnaaja. Stoneface on ehtinyt tuoreeltaan perehtyä tulevan vastustajansa otteisiin pintapuolisesti.

"Mitä tässä on ehditty kaveriin tutustuttua, niin ilmeisesti kyseessä on pääasiassa mattomies, musta vyö taitaa olla BJJ:ssäkin. Tykkää kyllä nekkailla myös, ja aika kurinalaisesti ottelee," Niinimäki pohtii.

* * * * *

Suomalaisten seuraavia urotekoja odotellessa UFC-rähinää on tarjolla jälleen tänään. UFC 174 -illassa on panoksena muun muassa kärpässarjan mestaruusvyö, jota Demetrious Johnson puolustaa Ali Bagautinovia vastaan. Rahapelin ystäville pikaiset tärpit tästä:

Lukuisten tasaisten taisteluparien illassa hyvä perusvalinta on Ovince Saint Preux. Isojen poikien koitoksessa hän on Ryan Jimmoa isompi, ulottuvampi ja selvästi terävämpi. Dieselmäinen Jimmo ei luultavasti löydä eväitä "OSP:n" kontrolloimiseen ja on lisäksi vaikeuksissa vasenkätisen vastuksen kanssa. Yli 1,60 kertoimella varsin mukavasti pelattavissa.

Kahden taitavan painijan väännössä eurot ja sentit kannattaa sijoittaa Roland Delormen voitolle Michinori Tanakaa vastaan. Kanadalainen nauttii kotikehän edusta ja on kaksikosta isompi sekä ennen kaikkea fyysisempi. Sen pitäisi riittää pistevoittoon, kerrointa sille saa jopa kahden pintaan.

Kahden debyntattinaisen ottelussa Elizabeth Phillipsin voitto Valerie Letourneausta tarjoaa myös kerrointa lähes kahden pintaan. Phillipsillä on edellisestä matsista aikaa vain pari viikkoa, mutta ellei väsy iske, hän painii voiton Letourneausta, joka on pystyottelijana vaarallinen, mutta matto-ottelussa alkeellinen.

Niin, ja optimistin sekä pienen ihmisen valintana yritetään yli viiden kertoimella tietää se, että Ali Bagautinov on uusi kärpässarjan mestari. Venäjän kivinyrkki on kovassa paikassa haastajana, mutta eväitä on pitkälle T.J. Dillashaw'n jalanjäljissä...