UFC Fight Night Albuquerque - lauantaitanssien tarjontaa


Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 02.30 alkaen rähistään ensimmäistä kertaa UFC Fight Night maineikkaassa Albuquerquen pitäjässä villin lännen aavoilla rajamailla. Kovien otteluiden ohella tarjolla on vaihteeksi rahapelien ystävillekin mukavaa päänvaivaa. Tarkemmat puntaroinnit pääotteluista kannattaa lukea FightSportin ansiokkaasta ennakosta, mutta kaksi merkittävää olosuhdetekijää on syytä huomioida ennen omia siirtoja: (i) ottelut käydään suht korkeassa ilmanalassa puolitoista kilometriä merenpinnan tasosta ylöspäin, (ii) otteluissa on osallisina useita erittäin hyvin poikkeaviin oloihin valmistautuneita urheilijoita, tietysti paikallisesta Jackson's MMA:n taistelukerhosta sekä erämaan toiselta laidalta Glendalen MMA Labista.

Edellä mainitut tekijät saattavat korostaa jo valmiiksi turhan selviä ennakkosuosikkiasetelmia loppuillan pääotteluissa, joten jätetään ne rauhaan. Muutama poiminta kuitenkin pureskeltavaksi:

Optimistin valinta: Meza vs. Pettis

Uskaliaan MAXBET-pelaajan kohde tänään on ehdottomasti Yaotzin Meza. Hän on monen muun "heikoksi" ajoittain haukutun UFC-ottelijan tavoin oikeasti melko hyvä taistelija. Vastaansa hän saa sukunimensä ja taustajoukkojensa ansiosta yliarvostetun Sergio "pikkuveli" Pettisin, joka on kehuttu kaikissa mahdollisissa yhteyksissä valtavan hyväksi huippulupaukseksi - ongelma vain on siinä, että parikymppinen kyky ei ole suuremmin esitellyt poikkeuksellisuuttaan ensimmäisissä otteluissaan.

Meza ei ole mikään ihmemies, mutta sopivasti kokeneempi ja selvästi isompi kuin Pettis. Lisäksi Pettis lyö paljon, mutta ottaa iskuja myös vastaan reilusti, eikä hän ole matossa (vielä) erityisen suoritusvarma. Tältä pohjalta viiden kerroin Mezalle on kokeilemisen arvoinen.

Varman päälle: Edwards vs. Hallmann

Yves Edwardsin 64 ammattilaisottelua on lukema, jota on pakko arvostaa. Samaan aikaan se tarkoittaa kuitenkin myös armotonta määrää maileja konkarin mittarissa. Puolan Piotr Hallmann on nuorempi, terävämpi ja tylympi, lisäksi vähän pitää vetää kotiinpäin eurooppalaisittain. "Pletwal" on kurittanut paria suomalaisiakin siinä määrin tylysti, että puolentoista pinnassa houkuttelevasti tyrkyllä oleva voittokerroin on pelattavissa.

Minkälaisia unia luvassa - Sanchez vs. Pearson

Diego Sanchez on vuodesta ja näkökulmasta riippuen faneilleen joko "Dream" tai "Nightmare". Nyt konkarilla on alla pari tylyä tappiota, jotka ovat kielineet siitä, että Sanchezin päivät kevytsarjan huipun tuntumassa ovat vähissä. Tällä kertaa hän pääsee kuitenkin kotiyleisönsä eteen, erittäin motivoituneena, hyvin valmistautuneena ja taatusti yhtä sitkeänä kuin aina ennenkin. Ross Pearson on hänkin värikäs ja laadukas pystyottelija, mutta britillä on alla kolhujen vuoksi pitkähkö ottelutauko, joka alkaa olla tilastollisen vaikuttavuuden rajoilla.

Tosiasia on se, että Pearsoninkin vahvat esitykset ovat viime ajoilta kutakuinkin yhtä vähissä kuin Sanchezilla. Pituus- ja ulottuvuusedun lisäksi Sanchez on ammattikunnan ikävimpiä vasureita, joten Pearsonilla riittää tekemistä, vaikka hänen liikkeensä onkin hyvää. Jos ja kun mennään pitkälle, Sanchezin rajaton hulluus voi kantaa pidemmälle. Siksi Diegoa kannattaa kokeilla yli kahden kertoimella.

Valitse puolesi - Perez vs. Caraway

Ottelukortin tasaisimpia koitoksia on kaikkialla lähellä even-lukemia pyörivä Erik Perezin ja Bryan Carawayn koitos. Kumpikin on kiitänyt hyvässä nosteessa, mutta kärsinyt pieniä takaiskuja viime aikoina. Toistaiseksi paremmin Miesha Taten poikaystävänä tunnettu Caraway osoitti hyvää kehitystä noustuaan UFC-kehiin TUF-talon kautta, hän on kuitenkin ollut yli vuoden telakalla vammojen vuoksi. Ja se näkyy tilastojen mukaan aina. Perez on kaksikosta sähäkämpi pystyssä ja matossa riittävän taitava päästäkseen pois Carawayn hyvän painipaineen alta - sikäli kun Caraway onnistuu edes saamaan kaatoja määrätäkseen ottelun tahtia.

Ennakkoasetelma ja kertoimet ovat aiheellisesti varsin tasaiset. Pelaajan ratkaisu on pitkälti siinä, kumman vahvuuksiin luottaa enemmän. Itse valitsen Perezin.