Shefki Kuqin ja Unibetin yhteistyö jäihin


Peliyhtiö Unibetin ja jalkapallolegenda Shefki Kuqin kaksi vuotta kestänyt yhteistyö lopetetaan ainakin tulevan Veikkausliiga-kauden ajaksi.

Päätöksen syynä on Shefki Kuqin valmennussopimus FC Hongan kanssa. Kuqin ja Unibetin välinen sopimus on irtisanottu 28.2.2014 yhteisymmärryksessä FC Hongan ja Palloliiton kanssa. Sopimuksessa on kuukauden irtisanomisaika.

– Meillä oli voimassa oleva sopimus Shefkin kanssa elokuuhun 2014 asti, ja olimme halukkaita jatkamaan sitä edelleen. Kävi kuitenkin nopeasti ilmeiseksi, että yhteistyö olisi ollut FC Hongan sidonnaisuuksien vuoksi valitettavasti mahdotonta. Emme halua missään nimessä häiritä Shefkin valmennuspestiä millään tavalla, ja siksi yhteistyö laitetaan ainakin toistaiseksi jäihin. Aiomme kuitenkin luonnollisesti seurata Shefkin ja FC Hongan edesottamuksia erittäin tiiviisti, Unibetin maajohtaja Antti Tikka sanoo.

Kuqi uskoi Hongan ruoriin astuessaan, että osapuolten välille olisi löytynyt yhteisymmärrys.

– Olisin mielelläni jatkanut työskentelyä Unibetin kanssa, mutta näissä olosuhteissa se ei ole mahdollista. Yhtiössä on monta minulle läheistä ihmistä ja yhteistyö on sujunut tosi hyvin. Minun ainoa tavoitteeni on kehittää suomalaista jalkapalloa ja futiskulttuuria eteenpäin kaikin keinoin. Uskon, että siihen olisi löytynyt yhteisiäkin mahdollisuuksia, Kuqi toteaa. 

Viimeisen kerran Kuqi nähdään Unibetin palveluksessa maaliskuun lopun pelaajamatkalla Real Madridin ja Barcelonan väliseen El Clásicoon Madridiin.

– Nyt keskitytään täysillä Honkaan ja tulevaan liigakauteen. Olen nauttinut jokaisesta valmennuspäivästä ja treenistä sydämeni pohjasta. Toki Unibetin kanssa sovitut asiat, kuten pitkään haaveenani ollut El Clásico -matka hoidetaan, ”Sheriffi” päättää.