Viikonlopun parhaat yhdistelmävedot


Tupla

Crystal Palace on onnistunut maalinteossa kauden jokaisessa ottelussaan. Kun joukkueen puolustuskin on tiivistynyt, joukkue napsii pisteitä kasvavaan tahtiin. Palace koki suurta vääryyttä, kun Nottingham Forest esti lontoolaisia jatkamasta puhtaalla pelillä tiistain ottelussa, mutta Crystal Palace voi olla tyytyväinen täydelliseen hallintaansa nousutoiveita elättelevää Forestia vastaan. Toinen peräkkäinen kotiottelu on myös plussaa, vaikka vieraileva Cardiff on vaikea vastustaja. Cardiff tavoittelee suoraa nousua viime kauden kompurointien jälkeen. Joukkue tavoittelee Selhurst Parkiltakin vain voittoa. Lopputulosta on kuitenkin vaikea veikata. Kun muistetaan Palacen maalintekopotentiaali ja vierasjoukkueen monipuoliset hyökkäysvaihtoehdot, on hyvä ajatus lyödä vetoa sen puolesta, että kumpikin joukkue tekee maalin.

Lorient on aloittanut kautensa Ranskassa hyvin, eikä vähiten neljä maalia tehneen Alain Traorén ansiosta. Burkinafasolainen keskikenttäpelaaja tuli Lorientiin sarjatasoa alemmas pudonneesta Auxerresta ja bretonilaiset ovat hyödyntäneet Traoréa hyvin. Joukkue haki tasapelin Paris Saint-Germainin kotiluolasta ja voitti sen jälkeen kolme neljästä ottelustaan. Traoré kuitenkin Nice-ottelun. Puolustuspelin avainpelaaja Bruno Ecuele Manga on myös sivussa. Nizzalaiset ovat olleet kuin uudestisyntyneitä uuden valmentaja Claude Puelin alaisuudessa. Kolme tasapeliä viidestä ottelusta ei sinkoa joukkuetta sarjakärkeen, mutta joukkue on yhteenhitsautunut. Nice pystyy hakemaan pisteen heikentyneeltä Lorientilta.

Tripla

Viikonlopun paras veto on Argentinosin voitto Unión de Santa Festä Buenos Airesin lauantai-illassa. Isännät ovat pelanneet hyvin ja joukkueen peli paranee edelleen. Voitoton Unión taas on jumissa sarjataulukon hännillä. 1,85 on massiivinen kotikerroin, jonka veroista et tältä viikonlopulta löydä.

Kentän ulkopuoliset asiat ovat kiinnittäneet eniten huomiota Liverpoolin ja Manchester Unitedin kohtaamisen alla. Liverpool on ollut huono Valioliigassa. On mysteeri, miksi Pool saa edelleen alhaisia kertoimia. United on voittanut kolme ottelua neljästä. Peli ei näytä säkenöivältä, mutta heillä on manageri, jonka johdolla United raapii silti hyviä tuloksia. Liverpool on poissa putoamissijoilta vain maalieron turvin, eikä mikään puolla heidän suosikkiasemaansa tässä ottelussa. Ota varmuuden vuoksi tasapeli pois peleistä ja tue Unitedia ilman tasapelimahdollisuutta (draw no bet).

Viikon europelit sujuivat Espanjan liigan kahdelta kiinnostavimmalta joukkueelta varsin eri tavoin. Athletic Bilbaolla on ollut suuria ongelmia sen jälkeen, kun joukkue jyräsi viime kaudella upeasti Eurooppa-liigan finaaliin. Torstaina israelilainen europelidebytantti Ironi Kiryat pakotti Athleticin tasapeliin. Ilman Javi Martinezia ja Fernando Llorentea (joka tosin on fyysisesti seurassa, mutta henkisesti aivan muualla) joukkueen tilanne ei näytä ruusuiselta. Etelärannikolla englantilaiseläkeläiset, norjalaiset ja andalucialaiset eivät voisi olla iloisempia paikallisen Malagan menestyksestä. Ryhmän ensimmäinen Mestareiden liiga -taival alkoi hienolla esityksellä Zenitiä vastaan. Vierailu Baskimaahan tarkoittaa yleensä uhkaavaa tunnelmaa, mutta Manuel Pellegrinin Malagan henkinen kantti kasvaa koko ajan. Draw no bet -vedolle on jälleen käyttöä: voitto Malagalle.

Kvartetti

Arsenal de Sarandí on Argentiinan hallitseva mestari, mutta joukkueen ei tarvitse haaveilla mestaruustaistosta tänä vuonna. Viime kaudella joukkue hyötyi muutamista kummallisista sattumista. Nyt vastassa on vaikeassa ottelussa Estudiantes. Diego Cagna on saamassa valmentamansa Estudiantesin hitsautumaan yhteen. Alkuohjelma oli vaikea, mutta hyvä tulosputki on tuloillaan ja se alkaa voitolla viikonloppuna.

West Bromwichin haaveet Mestareiden liigasta kokivat kolauksen viime viikolla, kun Peter Odemwingien ulosajo maksoi kolme pistettä Fulhamin vieraana. Tappiosta huolimatta Albion on kerännyt tällä kaudella hyviä tuloksia: voitot kummastakin Liverpoolin joukkueesta ja hyvä tasapeli White Hart Lanella. Teknisen johtaja Dan Ashworthin korvaamisesta keskustellaan viikonloppuna, mutta se ei vaikuta joukkueeseen, sillä Ashworth siirtyy Englannin jalkapalloliiton valmennukseen vasta ensi kesänä. Readingia vastaan West Bromilla ei pitäisi olla ongelmia voittaa. The Hawthorns on Valioliigan vaikeimpia vieraskenttiä.

Sarjatasoa alempana Championshipissä Darren Fergusonin Peterborough'lla on käänteentekevä ottelu, kun joukkue yrittää päästä pois sarjan peräpäästä. Valioliigasta keväällä pudonneen Wolverhamptonin vierailu ei ole helppo paikka kääntää kurssia. Wolverhamptonin alku oli vaikea, mutta nyt joukkue tavoittelee uuden valmentaja Stale Solbakkenin johdolla jo kolmatta peräkkäistä voittoaan. Sekä kerroin että Wolverhampton ovat pelikelpoisia. Wolvesin hyökkäys on ehkäpä sarjan paras.

Palermo on täydessä kaaoksessa. Legendaarisen naurettava omistaja Maurizio Zamparini antoi kenkää jo viidennelle valmentajalle hänen omistajuusaikanaan. Giuseppe Sanninon lähdettyä tilalle nousi Gian Piero Gasperini, jonka aikakausi Interissä oli murheellinen. Vierailu Bergamoon Atalantan vieraaksi ei tule parhaaseen mahdolliseen saumaan. Atalanta olisi ollut lähellä europaikkoja viime kaudella ilman pistevähennystä. German Denis on yksi Serie A:n tehokkaimmista hyökkääjistä. Atalanta ei saanut ansaitsemaansa huomiota viime viikon AC Milan -voitostaan lähinnä siksi, että kaikki vihaavat Milania. Stefano Colantuonon joukkue voittanee pyörällään olevat sisialaiset.

Edin valinnat

Tupla: Crystal Palace-Cardiff - kumpikin joukkue tekee maalin, Lorient-Nice tasapeli. Kerroin: 5.92.

Tripla: Argentinos-Union Santa Fe, Liverpool-Manchester United (draw no bet), Athletic Bilbao-Malaga (draw no bet). Kerroin: 7.71.
 
Kvartetti: Estudiantes-Arsenal de Sarandi, West Bromwich-Reading, Peterborough-Wolves, Atalanta-Palermo. Kerroin: 15.94.