SJK:n Atajic: "Haluan voittaa liigan"


Mestaruuden tavoitteekseen asettanut Seinäjoen Jalkapallokerho aloitti liigakautensa 1-1-tasapelillä FC Interin vieraana. Unibetin tapaama SJK:n ruotsalaisvahvistus Bahrudin Atajic oli tyytyväinen vieraspisteeseen, vaikka SJK pelasi yli tunnin ylivoimalla.

-Ihan hyvä tulos. Meillä oli paikkoja, joista olisi pitänyt tehdä maali ja voittaa ottelu, mutta valitettavasti se ei nyt onnistunut. Tottakai tämä on pieni pettymys, mutta eihän vieraspiste huono suoritus ole, Atajic pyöritteli.

Atajic itse aloitti ottelun SJK:n vasemmalla laidalla, josta siirtyi toisella jaksolla oikealle. Malmön kasvatti vastasi SJK:n maalista.

-Oma peli tuntui ihan kohtalaiselta. Peli oli aika vauhdikasta, joten viihdyin kentällä. Mieluiten pelaisin keskustassa, mutta jos valmentaja haluaa käyttää minua laidalla, se on ihan ok.

Toisella jaksolla Atajic näytti ajoittain turhautuneelta, kun SJK jahtasi voittomaalia ylivoimalla. Paljon tilaa oikealla laidalla saanut Atajic jäi vähille palloille, ja muutamassa tilanteessa pettymys näkyi selvästi.

-Mielestäni pelasimme tarpeeksi nopeasti ja suoraviivaisesti. Oikea laita oli vain muutamaan kertaan lopussa melko auki, ja minulle olisi voitu pelata enemmänkin palloja.

-Toisaalta loimme tarvittavat paikat joka tapauksessa. Ei ottelun lopun pelityylissämme mitään vikaa ollut, maali jäi vain tekemättä.

Atajic oli SJK:lta yllätyshankinta. 16-vuotiaana Malmöstä Celticiin siirtynyt Atajic jäi skottijätin riveissä todella vähälle vastuulle, mutta siirto Suomeen esimerkiksi kotimaan sijaan oli ulkopuolelta katsottuna yllättävä käänne.

-Ruotsista ja muualtakin Euroopasta osoitettiin kiinnostusta. Minun tavoitteenani oli päästä paikkaan, jossa saan mahdollisimman paljon peliaikaa, eikä Veikkausliiga ole mitenkään huono vaihtoehto. Tämä oli hyvä ratkaisu, Atajic vakuuttaa.

-Seinäjoki on pieni paikka, mutta meillä on hyvä joukkuehenki. Kaikki viihtyvät keskenään, mikä on tärkeää.

SJK-leirissä on puhuttu rohkeasti HJK:n haastamisesta alkaneella kaudella. Myöskään Atajic ei pidä kynttilää vakan alla.

-Haluan pelata niin hyvin kuin mahdollista, tehdä ja syöttää maaleja ja voittaa liigan. Olen voittajatyyppi, vinnarskalle, Atajic naurahtaa.

Atajiciin on myös ladattu suuria odotuksia alkavalle kaudelle. Pelaaja itse ei tunne paineita niskassaan ainakaan omien sanojensa mukaan.

-Ei tässä mitään paineita ole. Pelaan niin hyvin kuin osaan. Jos joku haluaa asettaa paineita, siitä vain.

Seuraavassa ottelussaan SJK kohtaa kotikentällään RoPSin.

-Fiilikset ovat hyvät, kotona lähdetään tietenkin hakemaan täysiä pisteitä. Toivottavasti sää on ainakin parempi, Atajic hymähtää viitaten Inter-ottelun sateeseen ja tuuleen.