Veikkausliiga: Ilves pisteille Lahdessa?


FC Lahti-Ilves

Lahti on alisuorittanut läpi kauden. Sarjasijoitus on vasta kahdeksas, ja viidestä viime ottelusta plakkarissa on vain yksi voitto. Se ei ole kummoinen suoritus mitalikahinoihin povatulta ryhmältä.

Lahden ongelmat ovat maalinteossa. 16 ottelussa on syntynyt vain 13 osumaa. Sillä tahdilla ei mitaleita oteta. Mustat Kuhnurit tarvitsee liigajoukkueista eniten laukauksia yhtä maalia kohden.

Odotettu euroseikkailu tuskin hirveästi fiiliksiä kohotti, kun reissu Boråsiin tuotti nöyryyttävän 0-5-tappion Elfsborgille. Lahti on jumahtamassa auttamatta keskikastin joukkueeksi.

Ilves on materiaaliltaan Lahtea selkeästi heikompi porukka, mutta sarjataulukossa joukkueita erottaa vain kolme pistettä.

Alkukauden perusteella Ilvekselle oli luvassa pitkä ja raskas sesonki, mutta nyt meno on parantunut. Tamperelaiset ovat keränneet pisteitä kolmesta edellisestä ottelustaan ja nousseet karsintaviivan yläpuolelle.

Keith Armstrongin joukkue pelaa varsin yksinkertaista, suoraviivaista peliä laitojen kautta. Tyyliä voi pitää nousijajoukkueen selviytymiskeinona, mitä se todennäköisesti onkin. Tuskaisen alun jälkeen Ilves on oppinut napsimaan pisteitä.

Keltavihreät voittivat Lahden jo aiemmin tällä kaudella, eikä Lahti todellakaan ole esiintynyt niin hyvin, että sen selkeä suosikin asema kertoimissa olisi ostettavissa. Ilveksellä on kaikki edellytykset hakea pisteitä Kisapuistosta, vaikka matkapelit ovatkin olleet tamperelaisille vaikeita.

Tuplamahdollisuus X2, 2,33.

IFK Mariehamnin loukkaantumishuolet alkavat hellittää, ja selityksiä ei enää ole: nyt on voitettava jalkapallo-otteluita. IFK on pelannut peräti viisi peräkkäistä tasapeliä.

Etenkin kotona IFK on kuulunut tavallisten pulliaisten joukkoon, vaikka kiikarissa on mitalisija. Pieni kiristys pistetahtiin Idrottsparkenilla ja mitali on lähellä.

Voitto putoamistaistossa olevasta Jarosta olisi hyvä alku. Jaro on voittanut kaksi edellistä otteluaan VPS:ää ja KuPSia vastaan, joten mikään läpihuutojuttu sunnuntain vääntö ei Grönvittille ole. Nämä ovat silti otteluita, jotka IFK:n yksinkertaisesti pitää kotonaan voittaa.

Seitsemäntenä oleva KuPS on odotuksiin nähden kontannut koko kauden. Neljästä viime pelistään KuPS on hävinnyt kolme, kaikki alakastin joukkueille.

Kovavireisen Interin isännöinnistä ei tule helppo tehtävä. Etenkin kotonaan Inter jyrää vakuuttavasti, vaikka viimeksi se tyrikin oma-aloitteisesti IFK Mariehamn -ottelun tasapeliksi.

Kuntopuntarin perusteella Inter olisi houkutteleva haku kupongille. Vieraskentillä sinimustat ovat kuitenkin sen verran säysempiä (vain yksi vierasvoitto), että luottoa ei heru.

Europeleissä flopannut SJK isännöi sisukasta HIFK:ta. SJK on viime otteluissaan kärsinyt tehottomuudesta, mitä paikkaamaan hyökkäykseen hankittiin TPS:stä tuttu Roope Riski.

SJK:n pelaaminen on ollut jokseenkin tukkoista ja turhan hidasta. Hyökkäyskolmanneksella ei tapahdu riittävästi.

HIFK:n yhteydessä puhutaan paljon tappiottomasta kotisaldosta, mutta samalla unohtuu herkästi, että tähtirinnat ovat myös liigan viidenneksi paras vierasjoukkue. HIFK on mukavasti kuudentena, ja nykyinen pistetahti riittää kevyesti säilymiseen.

Sunnuntainakin HIFK:lla on kaikki edellytykset saada tulos Seinäjoelta. SJK on varmasti sisuuntunut, mutta viime aikaisilla esityksillä voitto on kovan työn takana.

Huikeaa kautta pelaavalla RoPSilla on mahdollisuus nousta sarjakärjeen, kun ryhmä vierailee Vaasassa. Erinomaisella itseluottamuksella pelaava joukkue haistaa varmasti veren.

Harva odotti VPS:n etenevän jatkoon AIK:ta vastaan, mutta 0-4-möyhennys Solnassa ei todellakaan ollut sitä, mitä lääkäri määräsi jo valmiiksi alamaissa olevalle joukkueelle.

16 ottelusta VPS:llä on vain kaksi voittoa ja 11 tappiota. Ahdinko alkaa olla jo melkoisen tukala. Pisimpiä pelimatkoja tekevä RoPS on yllättäen liigan paras vierasjoukkue, joka vie ottelun, kunhan ei suhtaudu siihen löysästi.