Veikkausliiga: Jatkaako VPS SJK:n kurimusta?


FF Jaro-FC Inter

Jaron otteet ovat olleet viime aikoina vaisuja. KTP on vielä pysynyt pietarsaarelaisten takana, mutta Jaro tarvitsee pikkuhiljaa voittoja. 

Myös Inter on kuitenkin kompuroinut. Kahdessa edellisessä liigaottelussaan se on hävinnyt sarjan alakastin Ilvekselle ja KTP:lle, jälkimmäiselle selvin lukemin todella heikolla esityksellä.

Mika Ojalan lähdön jälkeen Interiltä on puuttunut pelillinen johtaja, eikä muita vastuunkantajia ole noussut esiin. Sunnuntaina Interin paidassa debytoi Sebastian Mannström, joka kohtaa heti ex-seuransa. Mannström voi olla iso apu sinimustille loppukauden aikana.

Inter kärsii jälleen poissaoloista, sillä pitkäaikaispotilaiden lisäksi Vincent Onovo on loukkaantunut ja Egzon BelicaJuuso Hämäläinen ja Philip Njoku pelikiellossa. Henri LehtosenPetros Kanakoudisin ja Diogo da Costan paluut helpottavat osaltaan kokoonpanohuolia, mutta jatkuvat muutokset eivät ole ideaalitilanne.

Ottelun asetelmat ovat varsin ympäripyöreät, sillä kumpikin joukkue on melko arvaamaton. Jaroa voi pitää kotonaan hiuksenhienona suosikkina.

IFK Mariehamn-FC Lahti

IFK Mariehamn pöllytti viikko sitten cupin välierässä HJK:ta 5-1, mutta liigassa kellossa on ollut toinen ääni. Saarelaiset ovat pelanneet neljä ottelua peräkkäin ilman täyttä pistepottia. Näissä peleissä Grönvitt on iskenyt vain yhden osuman.

Ahvenanmaalla toivotaan varmasti, että murskavoitto HJK:sta toisi piristystä otteisiin myös liigassa. Toinen buusti IFK:lle saattaa olla Aleksei Kangaskolkan paluu, vaikka pitkään sivussa ollut hyökkääjä ei varmasti ole lähelläkään täyttä pelikuntoa. Kahdesti HJK:ta vastaan osuneelta Dever Orgillilta on myös lupa odottaa nähtyä enemmän tehoja.

Vaisusti kautensa aloittanut Lahti on viime kierroksilla saanut juonen päästä kiinni ja noussut mitalikahinoihin. Kuudesta viime ottelustaan Mustat Kuhnurit on voittanut kolme ja pelannut kaksi tasan. FCL onkin yksi liigan kovakuntoisimmista nipuista.

Myös tämä ottelu on lähtökohdiltaan hyvin tasainen, mutta kuntopuntarin ansiosta vierasjoukkue nousee hyvin mielenkiintoiseksi ehdokkaaksi kupongille. Kokoonpanot on kuitenkin syytä tarkistaa, sillä Henrik MoisanderXhevdet Gela ja Drilon Shala saattavat puuttua Lahden riveistä.

KuPS-KTP

Myös KuPS on alkanut heräillä oikeastaan viimeisellä mahdollisella hetkellä. Kuopiolaiset ovat selvittäneet viisi edellistä otteluaa ilman tappioita, mikä oikeuttaa liigan toiseksi kovakuntoisimman joukkueen titteliin. Mitalisijoille on eroa viisi pistettä ja SJK on pelannut yhden ottelun enemmän, joten tilanne ei enää näytä lainkaan toivottomalta.

KTP on ollut läpi kauden todella tehoton, joten maalihanojen aukeaminen toden teolla Interiä vastaan saattoi olla suuri piristysruiske kotkalaisille. Pistetarve on edelleen varsin kova, ja Kotkassa on nyt syytä toivoa, ettei neljä maalia Interin verkkoon ollut yhden illan ihme.

KuPSin puolustus on kuitenkin viime aikoina pitänyt kohtuullisen hyvin, ja ylipäätään kotijoukkueen vire on sen verran nousujohteinen, että pisteiden jääminen Kuopioon on todennäköistä.

VPS-SJK

VPS yrittää pitää sarjapaikkansa kaikin keinoin, ja pisteitä onkin tullut viidestä ottelusta peräkkäin. Vepsu voitti kuitenkin vain yhden näistä peleistä, eivätkä tasapelit näillä näkymin enää riitä.

Sattuman varaan VPS ei aio jättää juuri mitään. Jo aiemmin riveihin liittyivät puolustaja Isaiah Schafer ja keskikentän pohjapelaaja Nikko Boxall, sunnuntaina kentällä saatetaan nähdä kookas jenkkihyökkääjä Joe Broekhuizen. Vaasalaisilla on lukuisia loukkaantumisia, mutta ringin levennyttyä jalkeilla on iskukykyinen ryhmä.

SJK on vielä pronssisijalla, mutta nykyesityksillä se ilo ei kauaa kestä. Alla on peräti kolme peräkkäistä tappiota, ja neljään otteluun SJK ei ole onnistunut maalinteossa.

VPS:llä onkin nyt erinomainen mahdollisuus ottaa kova päänahka. SJK:n leirissä on varmasti näyttöhaluja, mutta myös turhautumista. Jos maalia ei ala kuulua, peli voi mennä entistä pahemmin takalukkoon.

Pelillisesti ottelusta saattaa kuitenkin tulla yllättävänkin avoin. Kumpikin joukkue tarvitsee nyt nimenomaan voittoja, minkä luulisi näkyvän otteissa ennemmin tai myöhemmin.