Veikkausliiga: Kestääkö HIFK:n kotitaika liigan parhaan joukkueen vierailun?


HIFK-RoPS

Töölössä kohtaavat kaksi liigan kovavireisimpiin kuuluvaa joukkuetta. Suurimmat otsikot on kerännyt RoPS, joka on kerännyt yhdeksästä edellisestä ottelustaan peräti kahdeksan voittoa. IFK taas on hävinnyt vain yhden seitsemästä edellisestä ottelustaan.

HIFK ei tosin ollut terävimmillään viime viikon Lahti-tappiossa ja Jaro-kotitasapelissä. Tähtirinnat jäivät kummassakin kamppailussa maaleitta, ja Jaro-ottelussa IFK oli etenkin ensimmäisellä jaksolla jopa onnekas, että omissa ei soinut.

Viikon lepo on kuitenkin saattanut auttaa IFK:ta, jonka päävalmentaja Jani Honkavaara on muutenkin käyttänyt pelaajistoaan fiksusti ja harrastanut aktiivista rotaatiota. Seuraukset näkyvät tulostaululla: kahdeksan eri punapaitaa on onnistunut maalinteossa kauden aikana, eikä väsymys ole rokottanut joukkuetta järin pahasti.

RoPS on toki tällä hetkellä HIFK:lle kenties kovin mahdollinen testi. Kertoimissa RoPSin tämänhetkinen tuloskunto on arvostettu niin korkealle, että joukkue on vieraissakin selvä suosikki kertoimella 2,35.

HIFK ei kuitenkaan ole kotonaan vielä hävinnyt, ja kynnys siihen kasvaa jokaisen tappiottoman kotipelin myötä. Kotimenestysten kertoimet nousevat varsin houkutteleviksi.

Tasapeli

FF Jaro-Ilves

Pietarsaaressa pelataan todellinen kuuden pisteen kamppailu, sillä joukkueet ovat sarjassa sijoilla 11 ja 9. Ilves on kaksikosta ylempänä, mutta eroa joukkueilla on kaksi pistettä.

Vain kaksi ottelua kauden aikana voittaneen Jaron peliesitykset ovat olleet varsin vaihtelevia. Reilu viikko sitten Jaro pelasi HIFK:n vieraana kauden ensimmäisen nollapelinsä, jota ehdittiin jo kaivata. Ongelmat ovat kentän ääripäissä: maalivahtiosastolla Jesse Öst ja Emil Öhberg eivät ole vakuuttaneet, eikä toisesta päästä tahdo löytyä maalinsylkijöitä. Varsinaisista kärkipelaajista vain Denis on onnistunut maalinteossa.

Ilveksen kaudesta sopi odottaa pitkää ensimmäisten kierrosten otteiden perusteella, mutta viime aikoina sarjanousijan pelissä on näkynyt edistysaskeleita. Tamperelaisten pelaaminen ei ole enää pelkkää selviytymistä edes kovempia joukkueita vastaan. Kolmessa viime pelissään Ilves on voittanut FC Lahden ja FC Interin ja haastanut tiukasti HJK:n.

Murheenkryyninä ovat vierasottelut. Ilves on vieraissa voittanut vain alkukauden kriisijoukkue VPS:n, kauden viidessä muussa vieraspelissä saldo on nolla pistettä maalierolla 3-13.

Tasoltaan joukkueet ovat hyvin lähellä toisiaan, mutta kotietu kallistaa vaa'an Jarolle. Kotivoitto tai tasapeli tekisi putoamistaistelusta entistäkin mielenkiintoisemman.

FF Jaro voittaa

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!