Veikkausliiga: KTP kovilla evakko-ottelussaan


Veikkausliigassa pyörähtää käyntiin toinen kierros. Sunnuntaina pelataan viisi ottelua. Liigakautensa aloittavat Ilves, HIFK ja KuPS.

Kolmessa ottelussa kotijoukkue on ennakkoon varsin selvä suosikki. Peli-ideoita sopii haistella niistä kahdesta muusta ottelusta. Nousijajoukkueet ovat usein alkukaudesta terävimmillään, mutta siitä huolimatta iltapäivän ykköskohteessa luotetaan nimivahvaan vierasjoukkueeseen.

KTP-KuPS

KuPS kärsi ottelusiirroista viikko sitten ja pääsee aloittamaan liigakautensa vasta nyt. Kuopiolaisten kevätvirettä voi kuitenkin pitää hyvänä, sillä keltamustat pudottivat Suomen Cupista ensin SJK:n ja sitten FC Lahden. Kumpikin voitto oli vahva myrskyvaroitus, sillä sekä SJK että Lahti kuuluvat joukkueisiin, joiden kanssa KuPSin odotetaan taistelevan mitaleista. KuPS pääsee otteluun myös hyvistä asetelmista. Freddy Adun pelilupa saatiin kuntoon Lahti-otteluun. Vain hyökkääjät Francis Chibuike ja Ilmari Niskanen ovat sivussa.

Häntäpäähän ennakoitu KTP aloitti kautensa lupaavasti hakemalla vieraspisteen Lahdesta. Lahti oli ottelussa hiuksenhienosti niskan päällä, mutta nousijajoukkueena KTP pelaa tuloksesta. Kotkalaiset yrittävät tosin pitää pallon maassa ja pelata viihdyttävää jalkapalloa. Siihen on sunnuntaina paremmat edellytykset kuin Lahden heikkokuntoisella nurmella.

KuPSilla on kuitenkin selvä materiaalietu, etenkin kun KTP saattaa kärsiä kokoonpanohuolista. Joel Meron pelilupa on saatu kuntoon, mutta muutaman Lahti-ottelussa kolhuja saaneen pelaajan pelikuntoa arvioidaan vielä. Sasha Anttilainen on varmasti sivussa. KTP:llä on puolellaan alkukaudelle tyypillinen nousijan kiima, mutta kotietua taas heikentää merkittävästi kamppailun pelaaminen Myllykoskella. Paria luokkaa tasokkaampi KuPS kelpaa kupongille.

KuPS voittaa, 2,35.

Nousijajoukkueista kiinnostavin ehdokas peleihin on HIFK, joka vierailee maarianhaminalaisen kaimaseuransa vieraana. IFK Mariehamn jäi kauden avauksessaan 1-1-tasapeliin Jaron vieraana ja menetti tärkeimmän yksilönsä Petteri Forsellin sairastuvalle. Tommy Wirtasen pelaaminen on epävarmaa. IFK Mariehamnilla on potentiaalinen joukkue, mutta luotettava se ei todellakaan ole. Kautensa aloittava IFK matkustaa saarelle täynnä nousijan kiimaa. Kumpikin joukkue pelaa suoraviivaista jalkapalloa, ja runsasmaalisuuteenkin on aineksia.

FC Lahti oli liiga-avauksessaan ja cupin KuPS-tappiossa vaisu, eikä Mustille Kuhnureille uskalla HJK:ta vastaan paljon luvata. Kotikerroin 1,33 ei kuitenkaan ylitä rimaa. Samat sanat pätevät RoPSin vierailuun Seinäjoella. RoPSilla on kelpo materiaali, mutta torstaina Interille cupissa kärsitty 3-7-nöyryytys kertoo, että ongelmia on ja paljon.

SJK:lta pisteen napannut ja RoPSia cupissa höykyttänyt Inter kohtaa kotonaan Ilveksen. Inter on syystäkin selvä suosikki (kerroin 1,63), mutta myös Ilveksen kohdalla on syytä huomioida nousijan todennäköinen alkukauden kiima. Lisäksi Ilveksellä on riveissään paljon kokeneita pelaajia, jotka tietävät, miten tuloksia revitään. Interinkin kotikerroin jää liian matalaksi, joten sunnuntain otteluihin lähdetään yhden vihjeen (KuPS) voimin.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!