Veikkausliiga: KTP vahvoilla elintärkeässä jumbokamppailussa


FC Inter-RoPS

Inter on koko kauden roikkunut mitalitaistelussa. Se on edelleen neljäntenä, mutta eroa kolmantena olevaan SJK:hon on jo seitsemän pistettä. Ilman dramaattisia käänteitä sen eron kurominen on tekemätön paikka.

Hyvän alkukauden jälkeen Interin ongelmana on ollut ailahtelu. 10 edellisestä ottelustaan Inter on voittanut vain kaksi, mutta niillä kerroilla ovat kaatuneet sarjassa ylempänä olevat SJK ja HJK. Vastapainoksi Inter on kolmessa viime ottelussaan hävinnyt Ilvekselle ja KTP:lle ja jäänyt tasapeliin Jaron kanssa.

Ei liene sattumaa, että terävyys katosi juuri Mika Ojalan lähdön jälkeen. Toista yhtä tasaista maalintekijää tai -syöttäjää Interillä ei ole. Sebastian Mannström debytoi Jaroa vastaan, mutta hänen vaikutustaan joukkueeseen on vielä aikaista arvioida.

RoPSin voi vielä laskea olevan mukana mestaruustaistelussa. Se on kahden pisteen päässä HJK:sta, mutta pelannut kaksi ottelua enemmän. Rovaniemeläiset ovat itse hukanneet loistavan tilaisuutensa, sillä kesällä RoPSilla oli pitkään mahdollisuus nousta kärkeen vain omat ottelunsa voittamalla. Nyt seitsemästä edellisestä ottelusta on tullut vain yksi voitto. Pitkälti toistakymmentä ottelua kestänyt tappioton putki tuskin kertoi totuutta RoPSin tasosta, mutta viime viikkoja tasaisempaan tekemiseen joukkueen on pystyttävä.

Vieraissa RoPS on liigan paras ryhmä, mutta ennen lauantain ottelua sairastupa aiheuttaa päänvaivaa. Sekä paras maalintekijä Aleksandr Kokko että hänen selkein korvaajaehdokkaansa Simo Roiha ovat sivussa. Joukkueeseen etsitään uutta hyökkääjää, mutta valmista ei ole vielä tullut.

Kummankaan joukkueen vire ei siis herätä juurikaan luottamusta. RoPS nousee pieneksi suosikiksi, sillä Interin kotietu ei ole ollut kummoinen. Lisäksi kotijoukkueelta puuttuvat pitkäaikaispotilaiden lisäksi Guy Gnabyou (pelikielto) ja jalkansa murtanut Vincent Onovo. Pelikieltotilanne on sentään helpottanut.

Molempien joukkueiden kohdalla on kuitenkin perusteltua kysyä, kuka tekee maalit. On hyvin mahdollista, ettei niitä tee kukaan, ja ottelu päättyy tasapeliin, joka ei miellytä kumpaakaan.

KTP-FF Jaro

Kotkassa pelataan todellinen kuuden pisteen jumbokamppailu. Jaro karkaisi voitolla jo neljän pisteen päähän karsijan paikalla olevasta KTP:stä. KTP olisi tappiolla lähellä sitä pistettä, jossa on syytä alkaa keskittyä karsintapeleihin. Lähimmillä kilpailijoilla ei ole merkittävästi enemmän pisteitä, mutta KTP on pelannut enemmän otteluita.

KTP:n etuna on se, että se pelaa loppukaudesta todella paljon kotonaan. Tilastojen valossa KTP ei ole ollut kummoinen kotijoukkue, mutta sitäkin tilastoa vääristävät alkukauden kaksi Myllykoskella pelattua "kotiottelua". Tahtiaan kiristämällä KTP antaa vielä itselleen mahdollisuuden suoraan säilymiseen.

Kolmesta edellisestä ottelustaan voittanut KTP on voittanut kaksi ja pelannut yhden tasan. Kertaakaan se ei näissä otteluissa ole jäänyt maaleitta, ja Interiä vastaan kotkalaiset osuivat peräti neljästi. Parin kuukauden synkkä jakso on siis tällä erää historiaa.

KTP vahvisti rivejään hyökkääjä Drew Lewisillä, joka on tarpeellinen hankinta. KTP:n hyökkäys on ollut nallipyssyosastoa. Mikäli Lewis onnistuu, KTP:n osakkeet paranevat huomattavasti.

Jaro on pelannut yli kaksi ottelua tekemättä maaliakaan. Moskovan TsSKA:sta lainatulta potentiaaliselta Alibek Alievilta odotetaan paljon. Jo aiemmin pietarsaarelaiset levensivät rinkiään laituri David Silvalla. Kumpikin on käytettävissä jo lauantaina.

Vahvistukset tulevatkin tarpeeseen, sillä Jaron pelaajatilanne ei ole helppo. Jari SaraKevin LarssonJohan BrunellIlja Vaganov sekä pitkäaikaispotilaat Jonas Emet ja David Carlsson ovat sivussa.

Jaro on napsinut omaan tasoonsa nähden kohtalaisesti pisteitä, mutta visiitistä Kotkaan tulee vaikea. KTP on tällä hetkellä lupaavassa tilanteessa, ja hyvät tulokset ovat varmasti nostaneet itseluottamusta. Suurta eroa joukkueiden välillä ei ole, mutta kotijoukkue tehnee putoamistaistelusta entistäkin tiukemman.