Veikkausliiga: Lahti vahvoilla Tammelassa


Lauantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa kohtaavat Ilves ja FC Lahti. Kummankin joukkueen kausi on alkanut kangerrellen, mutta viime kierroksilla piristynyt FC Lahti pääsee ennakkosuosikkina lauantain kamppailuun.

Ilves pelaa puhtaasti puoliammattilaispohjalta, mutta materiaalinsa puolesta sarjanousijalla olisi eväitä parempaankin. Kahdeksasta ottelusta plakkarissa on vain yksi voitto, joka tuli kriisin kourissa kärvistelevää VPS:ää vastaan. Kolmesta kotiottelustaan Ilves on raapinut kaksi tasapeliä, nekin muita nousijoita KTP:tä ja HIFK:ta vastaan.

Lahden alkukausi oli iso pettymys, mutta edellinen ottelu oli Mustilta Kuhnureilta iso askel eteenpäin. Lahti kellisti KuPSin vieraskentällä peräti 3-0-lukemin ja oli läpi ottelun vastustajaansa parempi.

Yhden ottelun perusteella on kuitenkin vaikea tehdä suuria johtopäätöksiä. Edellisen voittonsa Lahti otti toisesta mitalikandidaatista SJK:sta pari viikkoa sitten. Seuraavissa otteluissaan Lahti pelasi tasan Jaroa vastaan ja hävisi RoPSille.

Maalihanojen aukeaminen voi kuitenkin olla Lahdelle piristysruiske. KuPS-ottelu oli ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun Lahti tekee enemmän kuin yhden maalin samassa ottelussa. Kahdeksassa ottelussa 15 maalia päästänyttä Ilvestä vastaan tilaisuuksia lisämaaleihin luulisi siunaantuvan.

Ilveksen on ehdottomasti pystyttävä napsimaan kotikentällä voittoja, mikäli se aikoo haaveilla sarjapaikan säilyttämisestä. Ilveksellä on mahdollisuutensa, mikäli joukkue pystyy estämään Lahden hyökkäyspeliä ja turhauttamaan vierasjoukkueen. Puolustuspelin on kuitenkin parannuttava olennaisesti. Kaksi edellistä otteluaan SJK:ta ja IFK Mariehmania vastaan Ilves hävisi yhteismaalierolla 0-5. Lahti kestää vertailun näihin ryhmiin, vaikka peli ei olekaan vielä valmista.

Kokoonpanot

Maarianhaminassa jalkansa loukannut Antti Koskinen ja pitkäaikaispotilas Henry Ugwunna ovat sivussa Ilveksen kokoonpanosta. Perjantaina kakkosjoukkueen riveissä pelanneet Jaakko RantanenGullit ZolamesoOmar Khary ja Henri Malundama ovat myös sivussa. Avauskokoonpanossa on jälleen melko paljon rotaatiota. Tomi PetrescuEmenike Mbachu ja Antti Mäkijärvi palaavat keltavihreiden avaukseen. Antti OjanperäMika Lahtinen ja Tatu Miettunen aloittavat vaihtopenkiltä.

Lahdelta puuttuvat KuPS-ottelussa kolhittu puolustaja Markus Joenmäki ja keskikenttäpelaaja Pekka Lagerblom. Myös Lahti on tehnyt suuria muutoksia avauskokoonpanonsa. Joenmäen lisäksi avauksesta putoavat Aleksi RistolaLeandro Matheus AlvesJussi Länsitalo ja Aleksi PaananenHassan SesayLeandro MottaMika ÄäritaloRafael ja KuPSia vastaan energisen lopun pelannut Drilon Shala nousevat avaukseen.

Yhteenveto

FC Lahti otti selkeitä edistysaskelia KuPS-voitossa. Ilves on tähän paikkaan sopiva vastustaja. Ennakkoon selvästi kehnompaa tamperelaisryhmää vastaan Kuhnureilla on kaikki edellytykset ottaa toinen peräkkäinen voittonsa ja parantaa asemiaan sarjataulukossa.

Ilves lähtee otteluun hyvin puolustusvoittoisesti, mutta toistaiseksi 90 minuuttia on riittänyt riittävien osumien tekemiseen kaikille Ilveksen kohtaamille koville vastustajille. Se riittänee vierasjoukkue Lahdellekin, vaikka mitään ilotulitusta tuskin nähdään. Vieraskerroin 2,05 on kokeilun arvoinen.

Lyö vetoa ottelusta täällä!