Veikkausliiga: Luvassa vähämaalisia otteluita


SJK-FC Lahti

SJK nousi sarjakärkeen pelaamalla tasapelin KuPSia vastaan, mutta tasapisteissä olevalla HJK:lla on edelleen ottelu vähemmän pelattuna. Tämän kauden kirous tuntuu vaivaavan SJK:takin: aina, kun jollakin joukkueella olisi mahdollisuus repiä eroa HJK:hon, voitto jää ottamatta. Niinpä SJK:kin päästi viime hetken tasoituksen Kuopiossa.

Seinäjokiset ovat kuitenkin hyvässä vireessä. Neljästä viime ottelusta on tullut kolme voittoa ja yksi tasapeli. KuPS-ottelu oli pelillisesti pientä takapakkia, mutta tukkoisesta keskikesästä SJK:n peli on parantunut.

Sama pätee FC Lahteen, joka on niittänyt menestystä lähinnä pitämällä oman päänsä puhtaana. Torstaina KTP tosin iski kaksi maalia Mustien Kuhnureiden verkkoon, mutta Lahti onnistui itse kolmesti.

FC Lahti kisaa vielä europaikoista, joten kummallakin joukkueella on kosolti panosta. Lisäksi Lahti on onnistunut kellistämään SJK:n jo kahdesti tällä kaudella.

Nyt vieraiden huolina ovat keskikentän poissaolot. Aleksi Paananen on pelikiellossa ja pari pelaajaa pitkäaikaispotilaina. MP:stä lainalta palannut Jasse Tuominen pelasi tosin KTP:tä vastaan hyvän ottelun.

Ottelu lienee joukkueille tyypillisesti tarkkaa futista, jossa ei maaleilla mässäillä. Yksittäisen onnistumisen merkitys voi kasvaa varsin suureksi. SJK on kotonaan suosikki, mutta isäntien kertoimet ovat turhan matalalla. Parhaat vedot suosinevat vähämaalisia lopputuloksia.

FF Jaro-HJK

HJK on viime aikoina ollut materiaaliinsa nähden todella surkea ilmestys. Lukuisat loukkaantumisetkaan eivät helpota, mutta HJK on niistäkin huolimatta ollut kaukana siitä tasosta, jolla sen pitäisi pelata.

Torstaina FC Inter haki ensimmäisenä joukkueena täydet pisteet Helsingistä, ja Klubin pelaajatilannetta ei helpottanut Tapio Heikkilän punainen kortti ja pelikielto.

Omat loukkaantumishuolensa on myös Jarolla, joka haki Rovaniemeltä tärkeän pisteen putoamistaistelua ajatellen. HJK:lle pietarsaarelaiset ovat kärsineet kaksi selvänumeroista tappiota.

Periaatteessa kolmannen pitäisi olla sunnuntaina edessä, mutta aneeminen ja heikolla itseluottamuksella pelaava HJK ei ole ansainnut vetoa. Tämäkin ottelu lienee vähämaalinen.

Ilves-IFK Mariehamn

Ilves kärsi torstaina ensimmäisen tappionsa seitsemään peliin, kun veitsi kurkulla pelaava VPS otti torstaina kolme pistettä. Tamperelaiset voivat silti olla hyvin mielin. Kausi on mennyt yli odotusten, ja yksi voitto riittänee sarjapaikan varmistamiseen. Sen ottamiseen on aikaa kahdeksan ottelua.

IFK Mariehamn otti ensimmäisen voittonsa puoleentoista kuukauteen, kun joukkue kaatoi kotonaan HIFK:n 1-0. Samalla päättyi viiden ottelun maaliton taival. Voitto oli tärkeä, sillä IFK kilpailee vielä sarjan nelossijasta. Se oikeuttaisi Eurooppaan, vaikka Inter olisi cup-finaalissa vahvempi.

Tasaisuuden puute on kuitenkin vaivannut IFK:ta pahasti, eikä komea vierassaldokaan saa vaakaa kääntymään IFK:lle. Ilves on vaarallinen kotijoukkue, joka pelaa hyvällä itseluottamuksella hienon yleisön tukemana. Kotivoitto ja tasapeli tarjoavat mukavat kertoimet.