Veikkausliiga: yllättääkö VPS HJK:n?


MYPA 2,25, tasapeli 3,30, FC Inter 3,05

Ottelussa ei käytännössä ole panosta, kummankin joukkueen kausi on mennyt alakanttiin. MYPA kävi torstaina häviämässä HJK:n vieraana rästiottelunsa 0-2. HJK:n nopean johtomaalin jälkeen pelissä ei tapahtunut juuri mitään, ja MYPA oli melko aseeton. Kotikentällään MYPA on kuitenkin tällä kaudella ollut hyvä. Lisäksi maalivahti Jere Pyhärannan ja toppari Tuomas Ahon paluut avauskokoonpanoon ovat hyviä uutisia.

Interillä on vielä edessä Suomen Cupin finaali HJK:ta vastaan, joten täysin löysin rantein joukkue ei voi pelata. Inter saattaakin tehdä kokeiluja kokoonpanonsa ja taktiikkansa suhteen. Tärkeä keskikenttäpelaaja Vincent Onovo on tosin pelikiellossa. 

MYPA lähtee otteluun niukkana ennakkosuosikkina, mutta suurta luottamusta kumpikaan joukkue ei herätä. MYPA:N kotiottelut ovat olleet avoimemmasta päästä, joten yli 2,5 maalin kertoimesta 1,75 on jonkinlaiseksi peli-ideaksi.

VPS 3,40, tasapeli 3,60, HJK 2,00

VPS pelaa vielä nelossijasta, joten vaasalaisilla on panosta. Vepsu on hävinnyt viimeksi elokuun lopussa ja joukkue on melko terve, joten ennusmerkit HJK:n kohtaamiseen ovat positiiviset. Keskikenttäpelaaja Anthony Dafaa on tosin sivussa. Cornelius Stewart palasi maajoukkuereissulta Vaasaan vasta perjantain vastaisena yönä ja Jesper Engström on sairastellut, joten pieniä kysymysmerkkejä ilmassa on.

HJK tulee todennäköisesti kierrättämään miehistöään torstain Torino-ottelun alla, joten kokoonpanot on syytä tarkistaa. Kahdessa edellisessä liigaottelussa HJK:n esitys on ollut aivan puolivillainen, ja sama meno saattaa jatkua nytkin. Isoista asioista pelaavalla VPS:llä on ihan kelvollinen yllätyssauma. Lapulle kannattaa etsiä Vepsun menestyksiä: kotivoitto, tasapeli ja tuplamahdollisuus 1X ovat kaikki harkinnan arvoisia.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!