Veikkausliigassa ratkaisun hetket häntäpäässä


FC Inter-FF Jaro

Kupittaalla on lupa odottaa sähköistä kamppailua, sillä ottelu on sekä Interille että Jarolle pakkovoiton paikka. Jaro on jumbosijalla, Inter on neljäntenä kuuden pisteen päässä mitalisijalta ja europaikalta.

1-3-tappio FC Lahdelle ennen maajoukkuetaukoa saattoi vesittää Interin mitalihaaveet, eikä joukkue ole tällä kaudella palannut maajoukkuetauoilta järin terävästi.

Inter kuuluu kuitenkin liigan kovimpiin kotijoukkueisiin, kun taas Jaro konttaa syvällä. Pietarsaarelaiset ovat yhdeksän ottelun voitottomassa putkessa. Tilanne häntäpäässä on tasainen ja yhdestäkin voitosta olisi paljon apua, mutta ahdinko on varmasti jo tuntuva.

Jaron ongelmana on ollut maalinteko, sillä kymmenessä viime ottelussaan joukkue on maalannut vain neljästi. Torstaina haastetta riittää omassakin päässä, sillä Inter on tehnyt liigassa toiseksi eniten maaleja. Panoksetonta joukkuetta vastaan Jaron osakkeet olisivat paremmat, mutta Interin vieraana menestystä on vaikea povata.

Ilves-VPS

Ilves on turvassa putoamiselta, VPS taistelee vielä sarjapaikastaan.

Ilveksen kausi on ollut selvästi plusmerkkinen, ja fiilis pysyi varmasti pitkään hyvänä. Ennen maajoukkuetaukoa Keith Armstrong sai kuitenkin potkut päävalmentajan paikalta jätettyään SJK-ottelun väliin tv-töiden takia. Miten erinomaisesti onnistunut kausi kesti syksyllä tulleen särön? Loppukauden ajan Ilvestä luotsaa Armstrongin apuvalmentajana toiminut Marco Baruffato. Ilves on pelannut kotonaan erittäin hyvin ja voi pelata paineetta, mutta taustasotkut ovat iso kysymysmerkki VPS-ottelua ajatellen.

VPS hävisi ennen taukoa kahdelle kärkijoukkueelle, mutta muuten vaasalaiset ovat syksyn aikana tehneet nousua jumbopaikalta. Kiirettä toki pitää edelleen, sillä VPS on yhä matkalla karsintoihin, ja jumbo Jarokin vaanii vain pisteen päässä.

VPS ei ole jäänyt ilman maalia kertaakaan elokuun lopun jälkeen, mikä jo yksinään antaa hyvät edellytykset pisteiden keräämiselle. Andre Clennon vaikuttaa erittäin onnistuneelta hankinnalta vaasalaisten palettiin. Itse pelaamisessa on ollut paljon epätoivofutiksen merkkejä, mutta sillä on tullut kohtalaisesti tulosta. Pistepussin kartuttaminen Ilveksen vieraana on täysin mahdollista.

HIFK-FC Lahti

Lahti on vielä niukasti mukana mitalitaistelussa, mutta tarvitsee ehdottomasti voiton Helsingistä. HIFK:n sarjapaikka on varmistunut.

Lahdella on reippaasti kalavelkoja maksettavana, sillä syyskuussa Mustat Kuhnurit hävisi HIFK:lle kotonaan peräti 0-5. Sittemmin Lahti piristyi ja voitti kaksi viimeistä otteluaan ennen taukoa. Kuhnureiden pelissä näkyi merkkejä paremmasta, mutta epätasaisuus on häirinnyt pitkin kautta.

HIFK on kompuroinut syksyn aikana, ja ennen maajoukkuetaukoa tähtirinnat hävisivät Kotkassa. Joukkueen yleisfiilis on kuitenkin hyvin menneen kauden ansiosta kunnossa, ja ryhmä on hävinnyt kotonaan vasta kaksi ottelua. Kotikentällään HIFK on ollut melkoinen tasapelimagneetti, eikä olisi yllätys, jos se tilasto saisi jatkoa. Marginaalit ovat ottelussa hyvin pienet, vaikka Lahdella onkin motivaatioetua.