Veikkausliiga: Cup-finalisteilla vaikeuksia


FC Lahti 1,90, tasapeli 3,25, RoPS 4,00

Lahti on sarjan kuntopuntarin kakkospaikalla ja nousussa kohti turvallista keskikastia. Kummankin joukkueen säilyminen sarjassa huutaa todennäköisesti vielä muutamaa pistettä, mutta tällä hetkellä todellista hätää ei ole. Se saattaa näkyä RoPSin peliesityksessä, sillä lauantainen Suomen Cupin finaalipaikan varmistuminen saattaa alitajuisesti viedä huomiota toisaalle. Lisäksi RoPS on surkea vierasjoukkue, vaikka se saikin vierasvoittotilinsä auki edellisellä yrittämällä MYPAa vastaan. Kotijoukkueen Mikko Hauhia ja Pyry Kärkkäinen ovat pelikiellossa ja Matti Klinga edelleen sivussa. Konsta Hietanen palaa kokoonpanoon. RoPSin kokoonpanotilanne on hyvä, sillä Aleksandr Kokko oli cup-välierässä jo avauksessa ja uusi vahvistus Akeem Priestley onnistui heti maalinteossa. Siitä huolimatta lapulle kotivoitto.

FF Jaro 2,05, tasapeli 3,30, KuPS 3,45

KuPS paineli myös Cupin finaaliin, ja kuopiolaisten kohdalla on aina paikallaan kysyä, miten se vaikuttaa lähes panoksettomiin liigapeleihin (mitalisijoille on matkaa yhdeksän pistettä). Päävalmentaja Esa Pekonen on loistava motivoimaan pelaajansa Cupin välierän kaltaisiin yksittäisiin kohokohtiin, mutta pitkässä sarjassa valmennuksen rajallisuus tulee esille. Kahdeksas sija on pettymys joukkueen materiaaliin nähden. Lisäksi Rami Hakanpää, Omar Colley ja Miikka Ilo ovat tänään sivussa. Se tietää parhaalle maalintekijälle Ilja Venäläiselle siirtoa toppariksi. Jaroa vaivaa edelleen loukkaantumissuma, mutta siitä huolimatta pietarsaarelaiset raapivat taistelutasapelejä hyvällä tahdilla. Uudet hankinnat Taavi RähnDavid Azin ja Giuseppe Funicello ovat saaneet jo jonkin verran aikaa päästä pelisysteemiin sisälle. Simon Skrabb ja Jonas Emet saattavat palata kokoonpanoon (joskin vain penkille), joten tilanne alkaa kohentua. Shahdon Winchester on sovittanut pelikieltonsa, joten kotijoukkue saa Jari Saran pelikiellosta lukuunottamatta jalkeille kelpo miehistön. Jaro on seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa ja kolmen maalittoman tasapelin putkessa. KuPSiin ei ole mitään luottamista, joten pelivaihtoehtoja ovat kotivoitto ja tasapeli. Alle 2,5 maalin kerroin 1,67 on pelikelpoisuuden rajoilla.

IFK Mariehamn 1,85, tasapeli 3,60, JJK 3,75

"Milloin epäonni päättyy", ihmettelee IFK:n seurapomo Peter Mattsson seuran kotisivuilla. Epäonnella Mattsson viittaa loukkaantumissumaan. 0-4-tappioon päättyneessä ja muutenkin murheellisessa Cupin välierässä RoPSia vastaan lasarettiin joutui Pekka Lagerblom, joka on sivussa kentiltä 6-8 viikkoa. Tilalle pestattiin heti näytillä ollut Charlie Trafford. IFK on vahvistunut viime viikkoina peräti seitsemällä pelaajalla (niin monella, että seuran omatkaan kotisivut eivät ole pysyneet perässä). Hankinnat ovat olleet kelpo vahvistuksia, mutta ryhmädynamiikassa pakan uusiutuminen kesken kauden ei voi olla näkymättä. Viesti on kuitenkin selvä: IFK satsaa täysillä loppukauteen ja tavoittelee vielä europaikkaa. Asetelmat ovat hyvät, sillä sarjakolmonen VPS on neljä pistettä edellä ja IFK on pelannut ottelun vähemmän. Cupin välierän häviäminen ja europaikan karkaaminen sitä kautta nostaa panostusta liigaan entisestään. Viime aikojen perusteella Cupin välierätappiota on pidettävä yksittäisenä tapaturmana. JJK:lle ottelu on ehdottomasti pakkovoitto, sillä tappiolla FC Inter pysyy seitsemän pistettä edellä vielä senkin jälkeen, kun JJK pelaa tämän rästiottelunsa pois. Merkit eivät kuitenkaan ole hyvät: JJK:n peli sinällään on ihan kelvollista ja tekopaikkojakin syntyy, mutta maalinteko on todella tuskaista. Kotivoiton kylkiäiseksi yli 2,5 maalia (1,85), sillä lukema ylittyy jostain syystä näiden joukkueiden kohdatessa kerta toisensa jälkeen.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!