Oras Tynkkynen suosikki Hautalan seuraajaksi


Vihreiden Heidi Hautala ilmoitti tänään eroavansa kehitysministerin tehtävästään. Seuraaja ilmoitetaan ensi viikon keskiviikkona. Peliyhtiö Unibet uskoo, että Hautalan korvaa Oras Tynkkynen.

Tynkkynen saa kertoimekseen Hautalan seuraajana 2,10. Hänen valintaansa puoltaa erityisesti se, että vihreillä on perinteisesti järjestys, että kukin vuorollaan nousee ministeriksi. Nyt olisi Tynkkysen vuoro. Siirtyminen vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta ministeriksi olisi myös luontevaa.

Voi kuitenkin olla, että Hautalan korvaajaksi halutaan valita nainen. Vihreiden naiskansanedustajista Unibet nostaa suosikiksi toisen kauden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon. Hänen kertoimensa on 2,25.

Kolmantena Unibetin listalla on talousvaliokuntavastaava Johanna Karimäki. Toisen kauden kansanedustaja jää kuitenkin kertoimissa hieman selkeämmin kahden ennakkosuosikin taakse. Karimäen kerroin on 6,50. Unibet antaa kertoimen (7,00) myös kokeneelle ex-ministerille Tuija Braxille. Yhtiö ei pidä kuitenkaan todennäköisenä, että Braxia valittaisiin ministerintehtävään uudelleen. Jos tehtävään valitaan kuka tahansa muu nelikon ulkopuolelta, on kerroin 4,75. 

Hautala toimi hallituksessa kehitysministerinä, joka vastasi myös valtion omistajaohjauksesta. Hän ilmoitti tänään erostaan Arctia Shipping -yhtiöön liittyneen kohun seurauksena.

Unibetin kertoimet
Seuraava kehitysministeri

Oras Tynkkynen 2,10
Outi Alanko-Kahiluoto 2,25
Johanna Karimäki 6,50
Tuija Brax 7,00
Kuka tahansa muu 4,75

Lyö vetoa seuraavasta kehitysministeristä täällä!