Tangokruunut kokeneille: Mäkimattila ja Pakarinen suosikit


Tangon on sanottu vaativan kokemuksen tuomaa tulkintakykyä, ja se näkyy tämän vuoden tangokuninkaalliskilpailun ennakkoasetelmissa. Peliyhtiö Unibetin mukaan kuninkaallisiksi kruunataan pitkän linjan ammattilaisia: tangokuninkaan kruunun yhtiö uskoo menevän Kyösti Mäkimattilalle, ja kuningattaren kruunua sovitellaan puolestaan neljättä kertaa mukana olevan Heidi Pakarisen kutreille.

Suomen kesä on jälleen täynnä tangon taikaa, kun tämän vuoden tangokuninkaalliset valitaan Seinäjoen tangomarkkinoilla heinäkuun 10.–13. päivä. Kisassa kruunataan tänä vuonna taas perinteisesti tangokuningas ja -kuningatar erikseen. Finalistit valittiin viime viikonloppuna Turussa.

Tangokuningaskilpailun vahvimpana voittajakandidaattina Unibet pitää turkulaista Kyösti Mäkimattilaa. Varjokuva-orkesterin solisti-rumpali on aiemmin osallistunut Tangomarkkinoiden tangosävellyskilpailuun, mutta tänä vuonna pitkän linjan musiikkiammattilainen päätti itse astua Seinäjoen estradille yleisön eteen. Unibetin kertoimen 3,00 perusteella Mäkimattilan pehmeän sävykäs tangoääni palkitaan heti Tangokuninkaan kruunulla.

Tangokuningaskilpailusta on Unibetin kertoimien perusteella tulossa tiukka, sillä aivan Mäkimattilan kannoilla voittokertoimissa ovat kertoimella 3,25 äänekoskelainen Leif Lindeman sekä Kiteeltä kotoisin oleva Teo Turunen. Tummaääninen Lindeman keräsi kuningaskilpailun finalisteista suurimman äänisaaliin kilpailun verkkoäänestyksessä. Turunen puolestaan on hurmannut tangofaneja samettisen jylhällä äänellään, ja hänkin keräsi varsin mukavan, kolmanneksi suurimman äänisaaliin yleisöäänestyksessä.

Pakarinen peittoaa noviisit kuningatarkilpailussa

Tangokuningatarkilpailussa tiukin ote kruunusta on lahtelaisella Heidi Pakarisella, joka on kilpailun todellinen konkari: hän on mukana jo neljättä kertaa. Viime vuonna Pakarisen kilpailu päättyi monien pettymykseksi juuri ennen finaalia, ja toissa vuonna sijoitus oli finaalin kolmas. Tänä vuonna on Unibetin mukaan Pakarisen vuoro: hän pitää kertoimella 2,05 kuningatarvoittokertoimissa kärkipaikkaa.

Lahtelaisen kannoilla voitosta kamppailevat laulajanuransa alkutaipaleella olevat seinäjokelainen Mervi Koverosekä lohjalainen Netta Skog. Kertoimen 3,75 saava Kovero on löytänyt tangon pariin vasta muutama vuosi sitten, mutta tangomarkkinoille osallistumisesta paikallissuosikki on omien sanojensa mukaan unelmoinut aina. Yhtä lailla kisaan ensimmäistä kertaa osallistuva, persoonallisen lauluäänen omaava Skog saa puolestaan kertoimen 4,25. Nuoresta iästään huolimatta Skogilla on takanaan jo pitkä ura musiikin saralla, sillä hän on tullut tunnetuksi palkittuna hanuristina ja esiintynyt ympäri maailmaa Turisas-yhtyeen kanssa.

Tämävuotisen kisan julkkisfinalistit, Bablo ja taiteilijanimellä Yona tunnettu Johanna Louhivuori, ovat Unibetin mukaan vailla voittomahdollisuuksia. Sekä Bablon että Louhivuoren kerroin on 6,50.

Tangokuningatar kruunataan torstaina 11.7. ja tangokuningas saa kruununsa lauantaina 13.7.

Unibetin kertoimet:

Tangokuningatar 2013

Heidi Pakarinen 2,05

Mervi Kovero 3,75

Netta Skog 4,25

Johanna Louhivuori 6,50

Mia Leivo 6,50

Marianna Närhi 8,00

Tangokuningas 2013

Kyösti Mäkimattila 3,00

Leif Lindeman 3,25

Teo Turunen 3,25

Kalle Jussila 5,50

Bablo 6,50

Tero Heikari 6,5

Lyö vetoa tangokuninkaallisista täällä!